POSTED IN Olje-Energi

En tysk parlamentariker har skjønt det:

Vi må åpne gassledningen til Russland!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Slike uttalelser vil det komme flere av i tiden som kommer. Hele den grønne politikke, kombinert med sankjonsregimet overfor Russland, har vært en katastrofe både for befolkningen og for industrien i Tyskland. Uten stabil energi faller ethvert moderne samfunn sammen. Det ufattelige er at ledende politikere ikke forstår et så enkelt forhold.

Uten billig energi kan en ikke konkurrere på verdensmarkedet. Også dette er en åpenbar sannhet. Nå siger slike selvsagtheter inn i noen parlamentarikere i Tyskland, men fortsatt ennå ikke hos særlig mange. De fleste tror fortsatt at et moderne industrisamfunn kan klare seg uten stabil og billig energi.

Konsekvensene av en fullstendig feilslått energipolitikk merkes nå i landet og da begynner endelig tankevirksomheten. Men fortsatt er det de tungnemme som dominerer i parlamentet og regjeringen. Nedstengte kullkraftverk skal gjenåpnes med store co2-utslipp som konsekvens. Men kjernkraftverkene som er stengt lar seg ikke gjenåpne de er tapt for tysk industri og befolkning.

Men det at en parlamentariker tør å formulere det folk flest har skjønt for lenge siden vil kunne utløse et politisk ras. Det sitter dessuten i dag mange feiginger i nasjonalforsamlingene i den vestlige verden. Kombinasjonen av kunnskapsløshet, dumhet og feighet er en ytterst giftig blanding.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland trenger Nord Stream  2 – mener parlamentsmedlem fra AfD.

Å gjenoppta energiflommen fra Russland  vil hjelpe til med å avverge av-industrialiseringen», sier Steffen Kotre.

Tyskland må ta i bruk den uskadde delen av Nord Stream-rørledningen og gjenoppta gassimporten fra Russland. Dette fortalte parlamentsmedlem Steffen Kotre til nyhetsbyrået TASS på søndag.

Steffen Kotre både forstår og tør yttre seg.

Ifølge han var det feil å si nei til russisk energi og i stedet erstatte det med alternative gasskilder.

«Kansler Olaf Scholz er visst svært fornøyd med å ødelegge for selskaper og private» sier Kotre. Han er medlem av det tyske parlamentets komite  for energi og klimaspørsmål. Han refererer til Scholz sin lovprisning av Tysklands strev med å redusere avhengigheten av russisk energi.

«Den voldsomme økningen i gassprisene fører til av-industrialisering av Tyskland. For å sikre at vi er konkurransedyktige må Tyskland gå med på å kjøpe gass gjennom den gjenværende delen av Nord Stream-rørledningen», slår Kotre fast.

Nord Stream er gassrørledningene mellom Russland og Tyskland som går gjennom Østersjøen.  De består av Nord Stream 1 og Nord Stream 2 rørledningene, der hver av dem består av to adskilte grener. Nord Stream 2 ble aldri tatt i bruk på grunn av byråkratiske tilbakeslag.

Begge rørledningene ble skadet og stengt ned i fjor i det som man antar var sabotasje. Som et resultat mistet Tyskland direkte tilgang til russisk gass, noe som på den tiden dekket omtrent halvparten av landets energibehov.

Én av de to grenene til Nord Stream 2 overlevde sabotasjen. Men de tyske myndighetene har ennå ikke gitt rørledningen sertifisering på grunn av de politiske spenningene i forhold til Moskva, på grunn av Ukraina-konflikten.

Ifølge Kotre må man få en forandring på dette. For tiden betaler Tyskland mye mer for gassen fra alternative kilder enn det de betalte for russisk gass. 

«Russisk gass er å foretrekke, både økonomisk og miljømessig, framfor  de nåværende gasskildene – iallfall LNG-gassen fra USA.

Tyskland må betale tre til fire ganger så mye for denne. Gassen fra USA blir utvunnet med det som kalles «fracking-metode», også kalt skifergass. 

Det svarer ikke til våre miljø-standarder», slår han fast. 

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter at EU har tillatt masseinnvandring fra arbiske land snur de nå.

Det er Israel som skal støttes for enhver pris.

Forrige innlegg

Dårlig kosthold og livsstil skaper store problemer for USAs forsvar:

Rekruttene kan ikke brukes fordi de er for feite.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.