POSTED IN Krig-fred, USA

Dårlig kosthold og livsstil skaper store problemer for USAs forsvar:

Rekruttene kan ikke brukes fordi de er for feite.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

American Security Project nonprofit advarte om at de nåværende trendene utgjør en «forferdelig trussel» mot de væpnede styrkenes operasjonalitet

Mer enn halvparten av amerikanske aktive militære er overvektige eller alt for tjukke, rapporterer New York Post, som siterer en fersk studie. I mai fortalte militærledere til kongressen at hæren, marinen og luftvåpenet ikke ville klare å nå sine rekrutteringsmål i år, med henvisning til en krympende gruppe av kvalifiserte kandidater.

New York Post sin artikkel på fredag viste til en rapport utgitt forrige uke av det non-profit American Security Project. Med tittelen: «Combating Military Obesity: Stigma’s Persistent Impact on Operational Readiness», anslår dokumentet at «68 % av aktive soldater er overvektige eller har fedme.»

Den advarte også om at overvektsratene blant militært personell har mer enn doblet seg det siste tiåret. Funnene indikerer at overdreven kroppsfett er den viktigste diskvalifiserende faktoren for kandidater som ønsker å verve seg, så vel som en «primær bidragsyter til skader i tjenesten og medisinske plager.»

Det amerikanske sikkerhetsprosjektet hevdet at trenden utgjør en «ødeleggende trussel» mot nasjonal sikkerhet, og undergraver «styrken og operasjonaliteten til de væpnede styrkene».

«Å identifisere, diagnostisere og behandle fedme hos soldater i frontlinjene av vårt nasjonale forsvar kan til slutt bestemme styrkens langsiktige overlevelse,» sa studien.

For å takle dette problemet, anbefaler den ideelle organisasjonen hyppigere kontroller med fokus på soldatenes kroppsmasseindeks, kombinert med proaktiv rådgivning og medisinsk rådgivning.

I følge Pentagon-data innhentet av avisen Stars and Stripes, kvalifiserer mindre enn en fjerdedel av amerikanere i alderen 17 til 24 år både akademisk og fysisk for militærtjeneste.

I juni rapporterte Military.com at amerikanske spesialstyrker – Green Berets – ikke hadde klart å oppfylle vervingskvotene i fire av de siste fem årene på grunn av mangel på kvalifiserte kandidater.

En måned før fortalte hærsekretær Christine Wormuth til kongressen at vervingen igjen ville komme til kort i år, etter fjorårets manglende evne til å rekruttere 15 000 rekrutter, eller 25% av målet. US Army Recruiting Command nevnte blant årsakene til det stramme arbeidsmarkedet, men også det faktum at mer enn syv av ti unge amerikanere ikke er kvalifisert for militærtjeneste på grunn av problemer som fedme, narkotikabruk og psykiske lidelser.

I april rapporterte Military.com at det amerikanske luftvåpenet lempet på sine retningslinjer for fedme, slik at mannlige rekrutter kan ha opptil 26 % kroppsfett, med taket på så høyt som 36 % for kvinner.

De tidligere grensene hadde vært 20 % for menn og 28 % for kvinner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Både rus og fedme må være et stort problem for militæret i USA hvis de nå skal inn i WW3.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En tysk parlamentariker har skjønt det:

Vi må åpne gassledningen til Russland!

Forrige innlegg

Har plastposer, søppel og uadressert avis-reklame noe med klima å gjøre?

Hvorfor spise rødt kjøtt i Norge nå en kan fly til Paris og spise det der?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.