POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi

En representant for USAs regjering:

F-16 vil ikke være avgjørende for krigen, men en opptrapping fra vår side.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En sekretær i USAs luftvåpen sier at F-16 ikke vil «forandre spillet» for Ukraina.

Frank Kendall innrømmer at å sende F-16 er « av noen å betrakte som en opptrapping av konflikten «.

Av Dave DeCamp

Luftfarts-sekretær Frank Kendall sa på mandag at å skaffe Kiev F-16 kampfly vil gi Ukrainas militære en «trinnvis» forbedring. 

Men han sier også at det kan vise seg å være en «opptrapping» av konflikten.

«Å få F-16. er en fin anledning for dem av mange grunner», sier Kendall. «Det vil gi Ukraina en forbedring av kapasiteten deres, en kapasitet de ikke har nå. Men det kommer ikke til å bli noen dramatisk endring i «krigsspillet» er jeg bekymret for».

USA kunngjorde på fredag at de vil underskrive en avtale om å levere F-16 til Ukraina. Men det kommer til å ta lang tid før slike fly når Kiev. Ingen land har så langt sagt at de vil sende sine F-16-fly. Foreløpig støtter de bare opplæring av ukrainske piloter. Det varierer svært på hvor lang tid det vil ta å lære opp ukrainske piloter.

Colin Kahl, undersekretær i forsvaret som skal ta seg av dette, har tidligere sagt at opplæringen kan ta opp mot to år. Men Kendall sier at han tror ukrainerne bare vil trenge å trene noen måneder.

«Ser vi på alt vi har gjort for ukrainerne, så har de vist stor kapasitet til å lære. Jeg tror aldri jeg har sett mer motiverte personer som ønsker å komme ut i strid. Og det gjør en forskjell», sa han

Kendall innrømmer at når Vesten sender F-16-fly til Ukraina, «så vil noen se på det som en opptrapping fra vår side».

Russland har advart mot å sende slike fly til Ukraina. De sier det kan medføre en «kolossal risiko» for Vesten, en advarsel president Biden bare feide unna.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  25 mai 2023 16:35

  «Palestina må utslettes»: Avisen «Times of Israel» publiserer og sletter deretter en artikkel som oppfordrer til folkemord på palestinere.

  Av the Palestine Chronicle.
  En artikkel dukket opp i den populære israelske avisen The Times of Israel torsdag, som åpenlyst oppfordrer til folkemord på det palestinske folket. Selv om artikkelen ser ut til å ha blitt slettet fra bloggdelen av nettstedet, er den fortsatt tilgjengelig via det digitale biblioteket Internet Archive.

  Artikkelen har den Chicago-baserte bloggeren Jeffrey Camras som forfatter, som er beskrevet i biografien som en person med en «dyp kjærlighet til det jødiske folket og staten Israel».

  «For å rette opp en urett, for å få fred og gå videre, må Palestina utslettes,» skrev Camras og la til: «Det er en krenkelse av samfunnet, moralen, menneskeheten. Den representerer løgner og antisemittisme, undertrykkelse og terror. Ikke noe annet».

  Han skrev også, «Ingen bryr seg om palestinerne. Omsorg for dem eksisterer utelukkende i form av anti-israelsk støtte, ikke pro-palestinsk støtte.

  «Israel og du som leser dette, trenger å ha tro på Toraen og Hashem for å oppfylle vår skjebne. Etabler suverenitet over Har HaBayit. Gjør dette i dag! Erobre gjenværende bibelske land i Libanon, Syria og Jordan. Gjør dette diplomatisk eller militært».

  I en tidligere artikkel – fortsatt i The Times of Israel – med tittelen «A Halachic Solution Is a Diplomatic Solution», også publisert i The Times of Israels bloggseksjon den 18. april, skrev Camras: «For å endre retningen til den israelske- Palestinsk konflikten, må vi transformere konflikten fra en nasjonal til en religiøs konflikt.».

  Den siste artikkelen ble publisert torsdag ettermiddag, omtrent samtidig som tusenvis av israelske jødiske ekstremister deltok i en provoserende parade i den okkuperte palestinske byen Øst-Jerusalem, og sang rasistiske slagord som «død til araberne».

  Det var uklart når artikkelen ble fjernet fra nettstedet, men i henhold til versjonen av artikkelen som ble åpnet av Palestine Chronicle i det digitale biblioteket Internet Archive, ble innlegget publisert torsdag 18. mai klokken 15:32.

  Noen israelske tjenestemenn og parlamentarikere deltok i den såkalte «flaggmarsjen», inkludert høyreekstreme israelske nasjonal sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir, og Israels minister Yisrael Katz. I sin tale under demonstrasjonen, ba Katz om at Hamas-leder Yahya Sinwar ble myrdet.

  «Yahya Sinwar bør også vite at hvis han våger å angripe marsjen, vil skjebnen hans bli den samme som vennene hans i Islamsk Jihad,» en referanse til myrderiene utført av Israel under det siste bombardementet på Gaza.

  I mellomtiden fordømte det amerikanske utenriksdepartementet den «opprørende og uakseptable» volden og rasismen som ble vist under den israelske flaggmarsjen.

  Fra The Palestine Chronicle, publisert 19 mai 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: ‘Palestine Must Be Obliterated’: ‘Times of Israel’ Publishes, Deletes Article Calling for Genocide.

  Svar
 • Jeg har forstått det slik at dagens rullebaner/flyplasser i Ukraina er for korte til at F16 fly kan lande og starte i Ukraina. Alle rullebanene i landet må trolig forlenges. Eller er det kanskje slik at F16 flyene skal lande og starte fra flyplasser i nabolandene? Hvis Russland bomber rullebaner i Ukraina må F16 fly kunne bli tvunget til å returnere til naboland for å kunne lande der (og for deretter senere å starte på nytt fra naboland). Dette kan innføre en uklarhet om hvilke land som rent operativt deltar i krigen i Ukraina.
  Samme problemstilling kan gjelde for de (mange) teknikere som skal vedlikeholde (reparere) F16 flyene i Ukraina. Slike teknikere er en viktig del av flyvåpenet. Hvis mesteparten av vedlikeholdet av disse flyene foregår i nabolandene, kan man da si at flyteknikere i disse landene er operative deltakere i krigen i Ukraina?
  Krigen eskaleres (utvides) ved at våpenfabrikker, rullebaner og flyteknikere i andre land deltar i krigen i Ukraina. Dette skjer mens USA ligger på (en ganske) betryggende avstand på den andre siden av Atlanterhavet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Covid-vaksiner» og amming:

Mange ammende «vaksinerte» mødre opplever at babyer får alvorlige reaksjoner, og flere spedbarn dør

Forrige innlegg

Ukraina-krigen:

Den virkelige grunnen til at det haster med å sende F-16- kampfly

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.