POSTED IN Virkelighetsforståelse

USA-produsert utstyr hos angriperne inne i Russland.

Snu situasjonen på hodet: Russisk produsert utstyr i et angrep inne i USA?

0
Print Friendly, PDF & Email

Overskriften er ment å få folk til å tenke. Når USA-utstyr havner som hjelpemidler i et dirkete angrep inne i Russland er vi kommet i en meget farlig situasjon. En må i dag snu alt som skjer i Ukraina til en tilsvarende situasjon for USA, f.eks. overfor Mexico for å forstå hvordan Russland må oppfatte dette.

I en krig mellom USA og Mexico inne i Mexico, hvordan ville USA reagert hvis Russland/Kina ga Mexico massiv militær og finansiell støtte?

Hvordan ville USA reagert på mexicanske angrep inne i USA med russisk utstyr?

Hvordan ville USA reagert på russiske baser i Canada, Cuba og Mellom-Amerika som var rettet mot USA?

Hvordan ville USA reagert på russiske planer for å stykke opp landet?

Hvordan ville USA reagert på et russisk finansiert statskupp i Mexico for å få tilgang til landet?

Hvis en ikke forstår hvordan dette oppfattes av motparten gjør en seg selv politisk blinde. Det er situasjonen vesten og våre medier befinner seg i. Vi oppfatter og beskriver verden fullstendig enøyde. Bare vårt perspektiv gjelder. Dermed er vi dømt å gjøre feil hele tiden. Det er svært farlig.

NRK dekning av denne saker er akkurat så enøyd som alt annet fra Ukrainakrigen. Bare et perspektiv gjelder, dvs. det vestlige. Bare en informasjonskilde bruke: den ukrainske regjeringen. Og den lyger hele tiden.

Knut Lindtner
Redaktør

Nynazistisk milits brukte amerikanske pansrede kjøretøy i angrep på Russlands Belgorod-region

Financial Times melder at det russiske frivilligkorpset inkluderer selverklærte nynazister

av Dave DeCamp

En nynazistisk milits satte i gang et angrep fra Ukraina inn i Russlands Belgorod-region mandag med amerikanske panserkjøretøyer, rapporterte Financial Times tirsdag.

Denis Nikitin, leder for det russiske frivilligkorpset, sa at krigerne hans som angrep Belgorod var i besittelse av amerikanske pansrede kjøretøy, inkludert minst to M1224 MaxxPro pansrede kjøretøy, kjent som MRAP-er, og flere Humveer. Videoer og bilder lagt ut av russisk militær bekreftet Nikitins påstander.

Nikitin er en kjent ekstremist som har bånd til nynazister over hele verden og har sin egen hvite nasjonalistiske kleslinje. Ifølge Financial Times inkluderer det russiske frivilligkorpset selverklærte nynazister.

Gruppen ble dannet i 2022 og sies å bestå av russiske statsborgere som har meldt seg frivillig til å kjempe for Kiev. Noen av medlemmene meldte seg på for å kjempe i Donbas-krigen tilbake i 2014 og er veteraner fra Azov-bataljonen.

Nikitin ville ikke si hvordan krigerne hans skaffet seg de amerikanskproduserte pansrede kjøretøyene. Ukrainske etterretningstjenestemenn har erkjent at de samarbeider med det russiske frivilligkorpset og en annen gruppe som startet angrepet, Freedom of Russia Legion.

USA-produserte kjøretøy (foto: det russiske forsvarsdept.)

«Selvfølgelig kommuniserer vi med dem. Selvfølgelig deler vi litt informasjon, sier Andriy Chernyak, en ukrainsk militær etterretningstjenestemann, til Financial Times. «Og man kan si at vi til og med samarbeider.»

Chernyak nektet for å ha forsynt de russiske frivillige med utstyr og hevdet at de startet operasjonen på egenhånd. The Times of London rapporterte imidlertid at Discord-lekkasjer viser at Ukraina hadde planlagt angrep på russisk territorium ved bruk av russiske frivillige grupper i noen tid. Et dokument sa at de russiske innbyggerne som kjemper for Ukraina er bevæpnet med «ulike kvalitative typer NATO-våpen».

Utenriksdepartementets talsmann Matthew Miller ble spurt om nyhetene om amerikanske våpen som ble brukt i angrep på Belgorod og sa at han var «skeptisk» til rapportene. Han insisterte på at USA ikke «oppmuntrer til eller muliggjør angrep inne i Russland», men sa at det er «opp til Ukraina å bestemme hvordan denne krigen skal gjennomføres».

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Covid-vaksiner» og amming:

Mange ammende «vaksinerte» mødre opplever at babyer får alvorlige reaksjoner, og flere spedbarn dør

Forrige innlegg

Ukraina-krigen:

Den virkelige grunnen til at det haster med å sende F-16- kampfly

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.