POSTED IN Israel, Virkelighetsforståelse

En merker det på slik de skriver.

Stanghelle klarer ikke å legge bedehustenkningen bak seg.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sentrumekstremist Stanghelle

Av Jan Hårstad

Ser jeg tilbake på min skrivende virksomhet gjennom 50 år har jeg brukt mye tid på Harald Stanghelle. I årevis skrev han lederartikler i Aftenposten hvor de fleste ble avsluttet med ordene «Håp» og «Tro». 

Nå har ikke jeg studert Stanghelles oppvekst på Vestlandet men det luktet bedehustenkning lang vei. Store internasjonale konflikter og kriger skulle løses ved at det gode og det demokratiske seiret ved inderlig halvreligiøs humanisme.

Sånn som ståa er i debatten om Gaza så har faktisk Stanghelle vært på den mer edrulige sida i Norge. Han har ikke vært noen ihuga Israel-bomber som de på inyheter og Document. Bare dette er oppsiktsvekkende i seg selv.

Men i dag i Aftenposten 8 november tyter den gamle superhumanist Stanghelle opp igjen med jamring over «Hatets flodbølge». Jødepogromene. En Stanghelle-Special.

Her heter det:

«Hele 63 prosent av norske muslimer mener Israel behandler palestinerne like ille som nazistene behandler jødene, viser HL-senteret 2022 undersøkelse. Det er et skremmende høyt tall.»

Stanghelle inntar en fordømmende posisjon til denne muslimske meningen uten å forske i om den har rot i fakta og virkelighet. På Stanghelle-vis svinger han seg opp som den gode fra bedehuset.

Det handler om historieskrivning. Offisiell historieskrivning om Palestinakonflikten i Norge starter i 1948, men krigen startet i 1917 med Balfourdeklarasjonen. 

Zionistene var ikke hatefulle overfor palestinerne som de betraktet som analfabete saugjetere og bønder av orientalsk tilbakeliggende slag.

Det var først i 1936 at disse ynkryggene kastet seg på gamle børser og begynte en krig mot den zionistiske koloniseringen. Men da hadde jo disse Vladimir Jabotinskys IRGUN, STERN og HAGANAH som oppførte seg nøyaktig som nazister. Drepte for fote 5000 palestinere fram til 1939.

I praksis var det her den jødiske staten ble dannet. Ikke i 1948. Palestinerne var fullstendig knekt etter sin revolte mot godt trente terrororganisasjoner.

Tatt i betraktning at det finnes metervis med bøker om dette, er det uhyre sjelden at den zionistiske terroren i 1936-39 trekkes fram. Stanghelle som i en norsk sammenheng er noenlunde skolert i palestinsk-israelsk historie, berører aldri dette temaet.

Det kan høres både demagogisk og usaklig ut, men jeg klarer ikke å dy meg: Stanghelle er og blir en politisk korrekt kjerring.

Forsidebilde: Aleksandr Ledogorov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Hvis HL-senteret gjør samme undersøkelse på nytt nå er nok tallet steget til 100 %, og muslimene har helt rett;
  heldigvis er de støttet av humane jøder i organisasjonen ijan.org , International Jewish Anti-zionist Network, som flest mulig jøder gjør lurt i å slutte seg til i protest mot Israels nazi-adferd; hvis ikke vil jødehatet blomstre, og alle vil skjæres over en kam. Disse nevnes selvfølgelig ikke i MSM; da kunne det jo bli litt fredeligere, men det er ikke ønskelig; det er bare til å se i øynene at verdensmafiaen gleder seg og menneskeliv betyr ingenting, inkludert jødiske liv. Det er opp til jøder å ta et oppgjør med seg selv som tyskerne har måttet gjøre. Hvis ikke er de sin egen verste fiende.
  Kristen-sionist? De to lar seg ikke kombinere. Sionismen er rasistisk. Psykopatisk, intet mindre. Når hans tid kommer kan Stanghelle sitte på vårherres kne og fortelle for en from og god kristen han var, og lykke til. At sionister var aktivt deltagende med Hitlers nazister og hjalp til med holocaust vet Stanghelle åpenbart ikke.

  Svar
  • Kristendommens ide om at gud ofret sin sønn og dermed er alle synder tilgitt, slik at Jesus er som en «Prügelknabe» og offerlam, det er også ganske perverst, egentlig; Det er en type menneskeofring tilbedere av Baal drev med, eller aztekene, for å glede sine demoniske «guder». Jeg har alltid likt Jesus, men at han ville godkjenne kirken? Kan jeg aldri tenke meg.

   Svar
 • Fra mitt ståsted, forekommer det meg at ‘religion [i flertall] er det udiskutabelt verste mentale virus som NOENSINNE er sluppet løs på menneskehjernen! . . . .

  Jeg er fullstendig overbevist om at salig Mark Twain’s konklusjon ikke tillater EN DRÅPE vann å slippe inn;

  »Religion was invented when the first conman met the first fool.»

  – End of story –

  Svar
  • så lenge du tar med ateistisme og «scientism» (covid skandalen) eller Lgbtq religionen i den bredpenslinga så er jeg tilbøyelig til å være enig;) i mine øyne er all organisert religion (eller egregorer om du vil) et verktøy for å undertrykke og undertvinge mange til å tenke å mene det samme… men det forhindrer ikke meg fra å tro at det står en høyere intelligens både bak det fysiske og ikke det observerbare univers.
   mundus vult decipi.. verden vil bedras.. but the truth shall set you free.. så lenge psykopater kan gjemme seg bak dekket av å være «guds stedfortredere på jorden» og folk fortsetter å tro på det vil dette være et problem.. og når man ser på hvilke grusomheter som ble begått i de land der ateistisk kommunisme hersket er det åpenbart for meg at det spiller ingen rolle om folk tror på gud eller en gudefri trosretning.. menneskelig gruppetenking ender alltid i galskap og grusomhet. og blind tro er like skadelig uansett hva man tror på..

   Svar
   • Sann spiritualitet er ikke avhengig av religion eller kirke eller prest. For tiden er en del som driver med «channelling» på markedet. Selvfølgelig må man passe seg for sjarlataner, like mye som der er grunn til å TV-prester og de pedofile, katolske. Vatikanstaten hadde inntil for få år siden Europas laveste seksuelle lavalder: 12 år.
    Alex Ferrari sitt prosjekt NEXT LEVEL SOUL PODCAST på youtube har mye interessant for den som er åpen for sånt. Og jeg liker Lee Carroll sin kanalisering av KRYON.
    Tiden vi lever i krever nærmest et spirituelt engasjement. Etter min mening. Innerst inne tror svært få at vi dør og blir til jord og ingenting og borte for alltid. Ordet «gud» smaker dårlig for mange, hver især kan finne på et annet de trives med. «Allmakten», «Kilden», «Den Store Ånd», «Manitou», «Brahman», noe man trives med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når styrkeforholdet i verden endrer seg.

Vil ikke bare Russland fortsette i USAs opptrukne fotspor?

Forrige innlegg

Det er Zelensky som er krigsforbryteren!

Kiev sender 16 år gamle gutter til en sikker død.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.