POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

En meget viktig faktor i konflikten i Midt-Østen.

Stemningen i den muslimske verden er på kokepunktet.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Bemerkninger om Gaza-krigen

Av Jan Hårstad

Jeg vil tro at det største sjokket for palestinerne som er nedgravd under bomberegnet i Gaza er Irans opptreden så langt. Alle toppene i Revolusjonsgarden og den iranske Hæren, kom med truende meldinger som dette: Hvis Israel sender bakkestyrker inn i Gaza, så vil Iran bombe Haifa. Dette er vår røde linje.

Så langt har ikke Iran selv løftet en finger for å praktisere sine trusler. Og alle analytikere er enige om at denne krigen i stort var tegnet av drepte SULEIMANI som jobbet for at Motstandsfronten skulle opptre synkronisert. Det har den bare delvis gjort.

Det som skjedde var at USA sendte hele flåten sin pluss en ubåt stappet av atomvåpen til regionen og utenriksminister Blinken hadde bare en sak på Programmet: Dette måtte ikke bli en regional krig og Iran må holde seg unna.

Vel. Ingenting er slutt ennå. Irans allierte fører krig mot USA og Israel. Store tap på de mange amerikanske basene i Syria og Irak. USA prøver å gjøre Iran ansvarlig for angrepene og da kan vi ikke se bort fra at Iran blir dratt inn i krig enten de vil eller ikke.

Blinken dro også på besøk til PA/Abbas i Ramallah som USA håper vil sette opp en slags Quisling-regjering på Gaza omringet av israelske Merkavatanks. Vi har tidligere skrevet her at vi kan ikke se bort fra en ny palestinsk borgerkrig, men det er ikke slik at det bare handler om Hamas. Pressen er dyktige til å fortrenge at alle de største palestinske organisasjonene befinner seg sammen med Hamas.

Mohammed Deif er en av lederne for Qassembrigadene.

Men også inni Hamas er det motsetninger mellom det offisielle lederskapet som pendler rundt i Midtøsten og gir pressekonferanser – Haniyeh og Khaled Mashal – og Qassembrigadenes militære ledere; Mohammed Deif og Jahya Sinwar. Denne konflikten har pågått siden 2017.

Den vanlige og almene norske oppfatningen som du finner på kommentarfeltene er denne: når nå Israel har knust Hamas, kan Midtøsten vende tilbake til fredsforhandlinger rundt to-statsløsningen og igjen komme på sporet av Immanuel Kants «Ewige Frieden».

En vil ikke se at hele den muslimske verden er i et kokende raseri. Og en vil ikke se at Hizb-ut-Tahrir og Muslim Brotherhood og mange andre, jobber for at de muslimske hærene skal blande seg i krigen. I Istanbul-demoen skrek hundretusener til Erdogan: «Den tyrkiske hæren til Gaza.» Og noen dager senere ville de storme den amerikanske basen INCIRLIK.

Sånn er atmosfæren i den muslimske verden som få bekymrer seg for. «Det internasjonale samfunn» er fremdeles identisk med USA og EU. Utenfor dette finnes det ikke noe internasjonalt samfunn  å bekymre seg om.

Folk har åpenbart glemt det som skjedde i Afghanistan da Nato ble jaget ut. I islamsk mytologi er det slik i endetider at en muslimsk hær skal komme fra KHORASAN (Afg-Pak-Iran) og sette et punktum for de vantros ugjerninger.

Forsidebilde: Usman Yousaf

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Khorasan har jeg aldri hørt om; takk, Hårstad.
  Greater Israel mot Greater Khorasan og «Gott mit uns»-mentalitet på begge sider.
  Det lover ikke godt.

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  9 november 2023 22:25

  Denne videoen MÅ du se. Sannheten om de barbariske zionistiske psykopatene!
  Sannheter vi burde fått på NRK, men der vi i stedet får fortielser, avledninger og tonnevis av zionist-terroristenes løgnpropaganda.
  NRK kaller til og med okkupantmaktens, barnemordernes, militermakt konsekvent for «Det israelske FORSVARET»!

  Max Igan
  Israel is Genociding Gaza
  thetruthseeker.co.uk/?p=275127

  Svar
  • At organisasjonen IJAN, ijan.org , International Jewish Anti-zionist Network, eksisterer får liten oppmerksomhet.
   De protesterer utenfor Israels ambassadørs hjem i London og iverksetter underskriftskampanjen «Never again FOR ANYONE, Jews say NO to Genocide» mot Israels folkemord.
   Sammenligningen med holocaust og «Endlösung» i konsentrasjonsleiren Gaza er åpenbar og disse jødene tør å si det.
   Det er vel ikke meningen de skal bli hørt og sett.

   Svar
   • Godt å få med seg det siste – Ljan.org.
    Så nettopp debatten fra i går. Det ulmer i mitt hjerte, noe brast.

    Alt mens Gazas barn myrdes (kontinuerlig) her og nå, så våger den listigste tilstedeværelse av dem alle med fornavnet Sylvi, gjøre et nummer av sammenlikningen av de historiske fakta som foreligger, som startet med planene om å stjele palestinernes hjemland fram til dagens scenarie.
    Våre politikere gidder ikke involvere seg i historiefakta. Leksa til denne Frp-representanten sier mer enn nok: kommer tilbake med et støyende innspill her og nå:

   • Johannes Åtta Førtifira
    29 desember 2023 2:28

    Jeg finner det kvinnmennesket (partilederske) tottalt motbydelelig.
    Jeg har førstehåndskjennskap til at hun også er falsk tvers igjennom.

 • «Pressen er dyktige til å fortrenge at alle de største palestinske organisasjonene befinner seg sammen med Hamas.»

  Mens det det dreier seg om:
  Hvoran kan israelsk okkupasjon av land fortsette uten at de blir fjernet.?
  Hvem er disse ‘jødene’ .
  Hvis man bruker bibelen/Jesus , og burde de vært kastet ut av’ tempelet’ .
  Hvis man bruker fornuft burde de oppført seg som vanlige folk/palestinere og ikke rassister, – og så fått leve i fred i samarbeid.
  ‘Guds utvalgte’ w.w. er en psykriatisk diagnose , ikke en politisk rettighet.

  Svar
 • Ref. debatten i går, hvor Sylvi LIST-haug refererte til jøders (som så mange andre) har måttet gjennomgå av utsatthet gjennom årene av monstruøse lederes forgodtbefinnende, og/eller via allianser – de alle uten et snev av menneskelighet.

  https://www.bitchute.com/video/uPo1JBkTapMt/

  Takk til dere tre (dere vet hvem jeg mener) – pluss Gaza-offer 2007/08. som viste god dømmekraft og formidling i situasjonen vi bivåner. Dere andre: Ikke godkjent, i samme sekund som barn myrdes. Savner dere vann? Tørrheten er påtagelig. Skammelig!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En kommentar til konflikten i Midt-Østen:

Kan en støtte palestinerne uten å støtte islamister?

Forrige innlegg

Det skjer nå over hele vesten:

Grunnleggende demokratiske retter oppheves eller uthules og tyranni snikinnføres.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.