POSTED IN Kronikk, Midt-Østen

En kommentar til konflikten i Midt-Østen:

Kan en støtte palestinerne uten å støtte islamister?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Må en være islamist for å støtte palestinerne?


Folk som forsvarer palestinerne, risikerer å bli beskyldt for å støtte islamisme og terrorisme. Men hva hadde vi selv gjort dersom vi var okkupert og omringet av ulovlige bosettinger? Er ikke islamisme og terrorisme et resultat av palestinernes fortvilte situasjon og omverdenens likegyldighet?
Vil vi selv kunne bli rammet av terror dersom vi ikke sørger for at det blir opprettet en palestinsk stat?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  10 november 2023 17:28

  Er sjansane for ein palestinsk stat endå mindre enn sjansane for éin stat med like rettar for alle innbyggjarane?

  Du skal vera sterk i trua for å tru på ei leveleg løysing.

  Svar
 • Northern Light.
  10 november 2023 17:36

  Israels beleirings-krig mot Gaza gjør at mange overlevende etter bombeangrep dør av tørst og sult.

  Av Arsenio Toledo.
  De beleirede palestinske sivile på Gazastripen frykter at hvis de ikke blir drept av Israels vilkårlige nådeløse bombing, vil de bli drept av sult og tørst.

  Siden Israel innførte en full beleiring av Gazastripen 9 oktober, har Tel Aviv kuttet mat, vann, drivstoff, andre energiforsyninger og andre nødvendigheter, og fratatt de mer enn to millioner palestinske innbyggerne i Gaza grunnleggende forsyninger for å kunne leve.

  Etter innføringen av blokaden startet Israel en nådeløs bombekampanje, vilkårlig rettet mot ikke bare mistenkte militante stillinger, men også sivil infrastruktur, som sykehus og helligdommer som skoler, kirker, moskeer og flyktningleirer, alt under ubegrunnede påstander om at grupper som Hamas bruker disse stedene som baser og kommandosentraler.

  Nå, etter en måned med nådeløse bombeangrep, har frykten for å bli drept av israelske luftangrep blitt sekundært for de beleirede palestinerne på Gazastripen. Nå er de mer bekymret for den eksistensielle nødvendigheten av å spise og drikke vann.

  Regionens ressurser er nesten oppbrukt etter en måned med blokaden og nådeløse bombeangrep. Generatorer, spesielt de som brukes til å holde lysene på på sykehus, har gått tom for drivstoff. Forsyningen av nødmat er snart slutt.

  «Jeg har litt mat for å holde meg i gang i dag, men det er en konstant bekymring for om jeg vil ha mat i morgen», sa en innbygger i Jabalia flyktningleiren som ble intervjuet av Middle East Eye.

  Jabalia-leiren ble nylig målrettet av en serie luftangrep som drepte over 200 sivile og såret nesten 200, mens de israelske forsvarsstyrkene hevdet at målet var en Hamas-base i flyktningleiren.

  (Relatert: KRIGSFORBRYTELSER: Israels innrømmelse av å bombe Jabalia flyktningleir bekrefter at den jødiske staten også bomber sykehus, kirker og boligbygg med forsett).

  Palestinere i Gaza lider under Israels «krig med sult som våpen».
  Menneskerettighetsorganisasjonen Euro-Med Monitor advarte om at Israel fører en «omfattende utsultingskrig» mot Gazas sivilbefolkning. De få gjenværende supermarkedene på Gazastripen har nesten blitt tømt for matvarer, videoer som sirkulerer på nettet viser tomme hyller. Butikker og bakerier har gjentatte ganger blitt bombet, og de som mirakuløst har overlevd, har blitt tvunget til å legge ned på grunn av mangel på ingredienser til matproduksjon.

  I Deir al-Balah sør i Gaza har flyktninger blitt tvunget til å ta turen til sjøen for å bade og vaske klærne sine på grunn av mangel på rennende vann.

  FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender rapporterte at på grunn av den israelske blokaden, mellom 21 oktober og 1 november, var det bare 26 lastebiler med hjelpesendinger som fraktet viktige vann- og sanitærforsyninger, som kunne kjøre inn på Gazastripen. Dette er ikke i nærheten av minimum av mat som er nødvendig, for at Gazas mer enn to millioner sivile skal overleve.

  «Til og med moskeer, som hadde vann, har blitt bombet. Vanntanker og solcellepaneler er også ødelagt på grunn av bombingen», sa beboeren i Jabalia flyktningleir. «Hvis vi ikke blir bombet i hjel, kommer vi til å sulte i hjel. Dette er en enorm bekymring, jeg trenger ikke å forklare hvor smertefullt det ville være».

  «Vi har ikke vann, ingen sanitæranlegg og ikke avløpsystem», sa Imm Mahmoud, en flyktning på en skole i Deir al-Balah. «Med mangel på grunnleggende hygiene lider voksne eller barn».

  Fra Natural News, publisert 9 november 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel’s genocidal “war of starvation” against Gaza ensures many survivors of bombings die of thirst and hunger.

  Kommentar:
  Blir de som dør av indirekte årsaker av israels krigføring i Gaza, tellet med dem som dør direkte av kuler, splinter, artilleri og bombing? Det dør det mangedobbelte av indirekte årsaker i alle store kriger, ofte mange år etter. Hvem skal gjøre den offisielle tellingen av døde palestinere i «konflikten»?.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lovforslag i Australia:

Uønskete meninger skal stoppes.

Forrige innlegg

En meget viktig faktor i konflikten i Midt-Østen.

Stemningen i den muslimske verden er på kokepunktet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.