POSTED IN Gass, Gaza, Israel

Gaza-krigen:

Dreier det seg også om å tilrane seg Palestinas store maritime forekomster av naturgass?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Michel Chossudovsky og Felicity Arbuthnot

Som skissert av Felicity Arbuthnot med framsynthet for 10 år siden i en artikkel 2013:
«Israel vil bli en stor eksportør av gass og olje, «hvis alt går etter planen». I den nåværende konteksten består Israels «hvis alt går etter planen»-alternativ i å omgå Palestina og «Slette Gaza fra kartet», og tilrane seg alle Gazas maritime offshore gassforekomster, verdt milliarder av dollar.

Felicity Arbuthnots analyse fra 2013 fokuserer på: «Det gigantiske naturgassfeltet Leviathan, i det østlige Middelhavet som ble oppdaget i 2010, og mye beskrevet offisielt og av media som «utenfor kysten av Israel». Disse Levant-reservatene er ikke de som ble oppdaget i Gaza i 1999 av British Gas, og som tilhører Palestina. Felicity Arbuthnots analyse bekrefter likevel at «En stor del av Leviathan-gassfeltene ligger i Gazas territorialfarvann».

Mens Israel omtaler dem som sin egen skattekiste, ligger bare en brøkdel av rikdommene i Israels del av farvannet. Mye er fortsatt uutforsket, men for øyeblikket har Palestinas Gaza og Vestbredden de største forekomstene».

Netanyahus krigserklæring fra oktober 2023 mot 2,3 millioner mennesker på Gazastripen er en fortsettelse av invasjonen av Gaza i 2008-2009 under «Operasjon Cast Lead». Det underliggende målet er den direkte militære okkupasjonen av Gaza av Israels IDF-styrker og utvisning av palestinere fra sitt hjemland.

Det er mektige økonomiske interesser som kan dra nytte av Israels folkemord i Gaza. Det endelige målet er ikke bare å ekskludere palestinere fra hjemlandet, det består også i å tilrane seg Gazas offshore naturgassreserver på flere milliarder dollar, nemlig de som British Gas fant i 1999, og Levant-funnene i 2013.

Egypt-Israel i «hemmelige bilaterale samtaler»

«Egypt lyktes i å overtale Israel til å begynne å utvinne naturgass utenfor kysten av Gazastripen, etter flere måneder med hemmelige bilaterale samtaler i 2021-22. Et memorandum ble signert mellom Egypt og Israel. «En anonym egyptisk tjenestemannen forklarte at Israel krevde igangsetting av praktiske tiltak for å utvinne gass fra Gaza-feltene i begynnelsen av 2024, for sin egen sikkerhet. Kilde: Al-Monitor, 22 oktober 2022.

Netanyahus tidslinje er: «Før begynnelsen av 2024»

Tidslinjen som er et resultat av disse bilaterale «hemmelige samtalene» mellom Israel og Egypt, dvs. Tilraning av av Palestinas offshore maritime gassforekomster, er «Begynnelsen av 2024».

British Gas har også hatt kontakt med Tel Aviv-regjeringen. Det som er viktig er at den sivile delen Hamas Gaza-regjeringen har blitt forbigått med hensyn til lete- og utviklingsrettigheter over gassfeltet som ligger omtrent 30 kilometer vest for Gaza-kysten, ble oppdaget i 2000 av British Gas og er anslått å inneholde mer enn 1 billion kubikkfot naturgass.

FNs vurdering

En viktig rapport fra FNs konferanse om handel og utvikling beskriver Palestinas situasjon som følger:
Geologer har bekreftet at det okkuperte palestinske territoriet ligger over store olje- og naturgassrikdommer, på den okkuperte Vestbredden og Middelhavskysten utenfor Gazastripen.

Forbrytelser mot menneskeheten

«Alle som ønsker å hindre etableringen av en palestinsk stat, må støtte å styrke Hamas og overføre penger til Hamas. Dette er en del av vår strategi – å isolere palestinerne i Gaza fra palestinerne på Vestbredden». Benjamin Netanyahu, uttalelse på et møte i mars 2019 med Likud-partiets Knesset-medlemmer. Kilde: Haaretz, 9 oktober 2023.

Forbrytelser mot menneskeheten mot folket i Palestina. Forbrytelser også begått mot Israels sivile som er ofre for Hamas. «Falsk flagg angrep» nøye utformet av Mossad-IDF. Det er dyptliggende splittelser i Hamas. Vår «Falsk flagg»-analyse gjelder en militær fraksjon innen Hamas, som samarbeider med israelsk og amerikansk etterretning.

Se også: Is the Gaza-Israel Fighting “A False Flag”? They Let it Happen? Their Objective Is “to Wipe Gaza Off the Map”?


Fra Global Research, publisert 21. oktober 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og forkortet. Linker og hele artikkelen av Felicity Arbuthnot i originalartikkelen.
Originalartikkel: “Wiping Gaza Off The Map”: Big Money Agenda. Confiscating Palestine’s Maritime Natural Gas Reserves.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Interessant at også denne konflikten har olje og gass i seg, akkurat som krigen mot Taliban i Afghanistan handlet om olje, gass og rørledning. Men verken i krigen mot Palestina og krigen mot Afghanistan er dette noe man har snakket høyt om, trolig fordi en slik krig «ikke tar seg ut» i det pene selskap.

  Da er det bedre å fremstille krigene som noe annet enn de er, gjerne i et forsøk på å legge skylden der den ikke hører hjemme. Ganske motbydelig egentlig, og forbløffende at norske politikere hiver seg på propagandaen.

  Og når Armageddon kommer, kan de flire til kameraet og si at «jeg ville gjort det samme igjen»

  Svar
  • Ja, Jonas.
   Og hva dreide det USA/norske Nato- angrepet på Libya seg om?
   Gull, olje , – og kontroll over ‘verdensvalutaen’s styring av Afrikas resurser.
   – Som har holdt dette skattekiste/resurs- kontinentet i fattigdom i tiår etter tiår.

   » Ganske motbydelig egentlig, og forbløffende at norske politikere hiver seg på propagandaen.»

   – Og selvfølgelig motbydelig og flaut for Norge ( politikere og innbyggere) at Ap og Stoltenberg ikke er stilt for retten for å bryte norsk Grunnlov og for å bruke vårt forsvars-materiell til angrep.

   Og ganske flaut for norske innbyggere som lar seg lure av dette løgnpropaganda-spillet i tiår etter tiår.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Har plastposer, søppel og uadressert avis-reklame noe med klima å gjøre?

Hvorfor spise rødt kjøtt i Norge nå en kan fly til Paris og spise det der?

Forrige innlegg

De hadde uttrykt støtte til den palestinske frigjøringskampen.

Fransk politi arresterer fagforeningsfolk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.