POSTED IN Endring av politikken, Frankrike

De hadde uttrykt støtte til den palestinske frigjøringskampen.

Fransk politi arresterer fagforeningsfolk.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I DET »LIBERALE FRANKRIKE» KNEBLES STØTTEN TIL DET PALESTINSKE FOLK.

Av Daniel Ducrocq

Fredag 20 oktober kl 6 om morgen ble lederen av fylkesforbundet til fagforeningen Confédération du Travail (CGT), Jean-Paul Delescaut, arrestert i sitt hjem i nord Frankrike. Et titalls politimenn, syv av dem maskert, fraktet ham iført håndjern til politistasjonen i Lille hvor han ble løslatt senere på dagen.  

Samme dag ble også fylkessekretæren til CGT nord arrestert og fraktet til politistasjonen i Lille.

De to er siktet for »å forsvare terrorisme», en straffbar handling i Frankrike. Siktelsen er basert på én setning i en løpeseddel som CGT delte ut på gaten: »Siden lørdag (dagen Hamas angrepet begynte) har okkupasjonen fått svar på det den har provosert selv.»

Israël-Palestine : la garde à vue pour «apologie du terrorisme» du secrétaire de la CGT dans le Nord levée, l’enquête se poursuit (francetvinfo.fr)

Oversettelsen til løpeseddelen finner du her:

SLUTTEN PÅ OKKUPASJON ER EN FORUTSETNING FOR FRED I PALESTINA.

Fylkesforbund CGT Nord gir sin full støtte til det palestinske folk i kampen mot kolonistaten Israel.

Den hegemoniske viljen til staten Israel, uten respekt for internasjonale resolusjoner og med støtte fra amerikanske og europeiske imperialismer (og deres militære apparatet NATO), hindrer enhver fredelig løsning.

Folk utsettes for den kolonialistiske politikken til den sionistiske staten. Unge israelere blir brutalt beordret til å beskytte okkuperte territorier og til å begå overgrep som vekker oppsikt i verden og som er omstridt blant selve militære ledere. I Palestina som har vært okkupert i 75 år, fører en fascistisk regjering, med åpen rasisme, en apartheids politikk som tar fra det palestinske folk deres mest grunnleggende rettigheter.

Under den illegale okkupasjonen har grusomhetene blitt stadig flere. Siden lørdag har okkupasjonen fått svar på det den har provosert selv.

I Frankrike og i »Vesten» generelt fremstiller en skandaløs og totalitær mediepropaganda, konsekvenser som årsaker, de okkuperte som terrorister og okkupanten som offer. Den propagandaen hindrer enhver uttrykk for motstridende meninger.

Forbrødring mellom folkene og antikolonialistiske kamper oppfordrer oss til ikke å være nøytral. Vi krever derfor slutten på apartheid, respekt for FNs resolusjoner, slutten på okkupasjon og selvråderett for det palestinske folk.

Fylkesforbund CGT Nord utrykker respekt for alle sivile ofrene, men tar avstand fra Macron regimets dobbeltmoral.

Fylkesforbund oppfordrer til å demonstrere (….) og til å møte Salha Hamouri som har sittet 10 år i israelske fengsler (…) 

Smilemasken kan skjule noe helt annet.

Forbud mot demonstrasjoner til støtte for Palestina, forbud mot folkemøte med palestinske gjester, arrestasjoner av fagforeningsledere, den »liberale» Macron regjeringen viser sitt sanne ansikt. Det franske samfunnet beveger seg tydelig i retning av å bli et autoritært samfunn hvor all opposisjon knebles, uten at dette skaper reaksjoner i den europeiske unionen vanligvis rask til å fordømme regimer utpekt som »Vestens fiender».

Med noen få unntak spiller franske media på lag med Macrons regime.  

Da Foreningen Jøder for Fred i Frankrike uttrykte sin støtte til Palestinernes kamp, ønsket ikke franske media å publisere den.

Det gjorde den algeriske avisen Algérie patriotique:

Forsidebilde: X.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gaza-krigen:

Dreier det seg også om å tilrane seg Palestinas store maritime forekomster av naturgass?

Forrige innlegg

Folk kan begynne å tvile.

Det er viktig med ensidige medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.