POSTED IN Økonomi

Dramatisk endring i verdensøkonomien.

De-dollariseringen skyter fart.

12 kommentarer

Denne meldingen innholdet økonomisk og dermed politisk sprengstoff. Det viktigste er at de-dollariseringen nå skyter fart. På grunn av sanksjonen kan ikke Russland handle med euro eller dollar. Det tvinger de som vil kjøpe fra Russland til å bruke rubler eller andre valutaer. Og Russland har overskudd på det viktigste av alt, energi og mat. Derfor tvinges stadig flere land over til annen valuta enn dollars og euro, feks. rubler.

De økonomiske straffetiltakene mot Russland svekker dermed USA økonomisk på en dramatisk måte. Og det forteller at beslutningstakerne i USA/EU ikke skjønner hva de holder på med.

Inne i meldingen fortelles det dessuten indirekte at hele Paris-avtalen er en vits. Dette har vært klart lenge, men prisen på kull er rekordhøy og handles som aldri før, f.eks fra Russland til India. For land i den tredje verden er ikke begrensinger i CO»-utslipp problemet, men tilgangen på energi.

Uten energi ingen utvikling. Derfor havarerer klimapolitikken hver dag, men siden mediene ikke rapporterer det lever deler av den vestlige befolkningen i angst for fremtiden. 

Velkommen til den nye verden der USA ikke lenger alene kan sette den økonomiske dagsorden.

Knut Lindtner
Redaktør

India dumper amerikanske dollar for UAE-Dirham, kinesiske Yuan i russisk kullhandel.

Russland ble Indias tredje størst kullelverandør etter at New Dehli begynte å bevege seg bort fra amerikanske dollars i sin bilaterale hendel.

Indiske selskaper bytter fra amerikanske dollar til asiatiske valutaer for å betale for russisk kullimport, ifølge dokumenter gjennomgått av Reuters.

Stålprodusenter og sementprodusenter i India har brukt UAE-dirham (valutaen i de forente arabiske emirater, red.) , Hong Kong-dollar, kinesisk yuan og euro for å betale for russisk kull de siste ukene.

I forrige måned ble Russland Indias tredje største kullleverandør etter at den sørasiatiske giganten dumpet dollaren for å sikre avtaler, med importen økte til rekordhøye 2,06 millioner tonn.

India begynner å erstatte EU som Russlands største energimarked

I juni betalte indiske kjøpere for minst 742 000 tonn russisk kull ved å bruke andre valutaer enn amerikanske dollar, tilsvarende 44 prosent av de 1,7 millioner tonn russisk import den måneden.

I mellomtiden godkjente Reserve Bank of India også nylig betalinger for varer i den indiske rupien, et trekk som kan øke bilateral handel med Russland ytterligere.

Nylige rapporter avslørte at Moskva beregnet verdien av oljeeksporten til India i amerikanske dollar mens de ba om betaling i dirham, og ba om at betalinger ble utført til Russlands Gazprombank via Mashreq Bank, dens korrespondentbank i Dubai.

brown and black industrial machine
Med slike maskiner graves kull i dag.

India har økt kjøpene av russisk olje og kull siden starten av krigen i Ukraina, og hjelper Moskva med å dempe effekten av vestlige sanksjoner og tillater New Delhi å sikre råvarer til en rabatt.

I begynnelsen av juli kunngjorde det russiske logistikkselskapet, RZD Logistics, fullføringen av den første transporten av varer via containertog fra Russland til India gjennom den østlige grenen av International North-South Transport Corridor (INSTC).

INSTC, som forbinder Det indiske hav og Persiabukta med Det Kaspiske hav via Iran, er en 7200 kilometer lang, viktig internasjonal skipsrute for indo-russisk handel.

I møte med aggressive vestlige sanksjoner har Russland styrket økonomisk samarbeid med flere vennlige nasjoner.

Iran og Tyrkia jobber for tiden med å implementere Russlands Mir-betalingssystem i sine økonomier.

Tyrkia gikk også nylig med på å betale  delvis for russisk gass i rubler, mens europeiske selskaper skal ha spurt Ankara om å opptre som en mellommann for å forsyne Russland med metaller, som en måte å overvinne sanksjoner.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 555 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • PINLIG!
  Vi har en professor emeritus ved navn Arnfinn Langeland som bruker historias globale klimavariasjoner som et argument mot menneskeskapte klimaendringer i vår tid, og det i form av en drastisk økning i CO2 ekvivalenter.
  Det som skiller oss fra dyra er vår evne til å måle, veie, telle, observere – og KONKLUDERE! Det gjorde Svante Arrhenius, Nobelprisen i kjemi, allerede i 1896 og fant sammenhengen mellom økningen i karbondioksid og forbruket av fossilt brensel, som reduserer refleksjonen av varmeenergi til atmosfæren, han kalte det for «Drivhuseffekten».

  https://derimot.no/historien-forteller-det-har-vaert-varmere-enn-na-fosnatradisjonen-og-det-varme-klimaet/
  https://no.wikipedia.org/wiki/Svante_Arrhenius

  ps. Takket være sånne Emerituser kan vi fortsette som ingenting, og benekte det du vitterlig kan se og føle ds.

  Svar
  • Svante Arrhenius, familien til Klima-Greta, «eplet» faller ikke langt fra stammen?
   Var visst mye «diskusjon» rundt denne Arrhenius i sin tid (også)

   Svar
   • Hva mener du? Er samtlige målinger av volumet karbondioksid feil? Når fossilt brensel brenner, blir det da avgitt CO2? Innvirker gassen CO2 på refleksjonen av varmeenergi til atmosfæren? Er det noen sammenheng mellom økt temperatur i klima og økningen i ekstremvær? Eller kanskje det ikke er noen forskjell på dagens klima og den vi hadde da industrialisengen startet?

    Svar
 • Kina,mektige leder Xi skal reise på besök til SaudiArabia,det blir jo spennende å se om det blir fistbumping eller omfavnelser på flypassen.Saudiarabia og Kina har lenge hatt gode forbindelser og Saudierne flirter nå åpenlyst med Brics.Det ventes at Saudierne og Kineserne kommer til å öke sitt ökonomiske samarbeid med nye handelsavtaler under Xi,s besök og om Saudierne legger sin valuta i den nye valutakurven som er basert på reele verdier istedet for «luftpenger» og petrodollar så vil Dollar som reservevaluta forsvinne.
  Hehehe,det ender vel med at verdens land og riker får et nytt ökonomisk system basert på verdier og ikke luft,kanskje Trump,erne kommer til å bli med i det nye valutasystemet ?.Hvem vet ?

  Svar
  • At verdens «reservevaluta» blir bestemt av fellesverdien på et større antall valutaer festet i gull/råvarer i stedet for «petro-dollar» skulle ha vært innført for over hundre år siden, før The FED fikk laget sitt kvelende favntak på verdens økonomi.
   Dette betyr bare at alle land i verden kan begynne å utnytte sine egne råvarer/ressurser til egne lands innbyggeres beste, ikke måtte gi dem bort til det militærindustrielle kompleks i USA. Godt nytt for verden altså, og beviset på at dette er bra er synlig i «despotenes» panikk på alle områder om dagen.
   Desverre tror jeg vi får en A-krig, for disse gale er garantert av den oppfatning at «får ikke vi styre, skal ingen styre verden». De har en utrolig «track-record» i folkemord og kriger bak seg, så skrupler har de nok ikke. WW1, WW2, den russiske revolusjon, den franske revolusjon, den spanske revolusjon, kriger over hele verden, man kan skrive side opp og side ned om deres overgrep mot menneskeheten, alt for «en neve dollars til».

   Svar
 • Northern Light.
  14 august 2022 13:51

  De mektige kapitalforvaltningsselskapene som BlackRock, Vanguard blant andre, og investorene Soros og Buffet har kjøpt seg kraftig opp i olje, naturgass og kull i flere år. Samtidig har de finansiert klima-bevegelser som Greta Thunbergs, og kampanjer for fornybar energi i vestlig presse og media som de eier. Denne motsetningen blir nå klar med dagens priser på olje, gass og kull. Nå får de enormt mye igjen for investeringene.

  For et Europa pisket av Greta, har stengt konvensjonelle kraftverk raskere enn de har satt i drift kraftverk med fornybar energi som produserer tilsvarende energimengder. En konstruert energikrise gjør at det kan bli høye priser på fossil energi i lang tid.

  «Gigantiske globale kapitalforvaltere dumper fortsatt titalls milliarder dollar i nye kullprosjekter og hundrevis av milliarder dollar til store olje- og gasselskaper. Ifølge en rapport fra Reclaim Finance, en organisasjon som avslører finanssektorens investeringer i fossilt brensel. Rapporten, med tittelen «The Asset Managers Fueling Climate Chaos», fant at til sammen 30 kapitalforvaltere har 82 milliarder dollar i selskaper som utvikler nye kullprosjekter og 468 milliarder dollar i 12 store olje- og gasselskaper.

  Flertallet av kapitalforvalterne, 25 av de 30, er medlemmer av Net Zero Asset Manager Initiative (NZAM), som er et kollektiv av kapitalforvaltere med edle klimamål: «forpliktet til å støtte målet om netto null klimagassutslipp ved å 2050 eller tidligere, i tråd med globale anstrengelser for å begrense oppvarmingen til 1,5 grader Celsius, og å støtte investeringer i tråd med netto nullutslipp innen 2050 eller tidligere.»

  Likevel har ingen av de 30 kapitalforvalterne som er undersøkt i rapporten, krevd at selskaper i sine porteføljer skal slutte med kull-, olje- og gassprosjekter. Vanguard var ett av seks selskaper som scoret dårligst. «Med over 300 milliarder dollar investert i fossilt brensel, har Vanguard det største etterslepet på klima blant kapitalforvaltnings-selskapene».

  «Vanguard er verdens nest største kapitalforvalter etter BlackRock, og disse to gigantene er verdens to største investorer i fossilt brensel og selskaper som driver avskoging rundt om i verden,» sa Myriam Fallon, talsperson for The Sunrise Project, en miljø-organisasjon som støttet Reclaim Finance-rapporten».
  Kilde: CNBC, utdrag fra artikkelen: Giant global asset managers have $82 billion in coal projects, $468 billion in oil and gas.

  «BlackRock er klar på verdens behov for å gå over til en karbonfri økonomi, og verdens største pengeforvalter har presset sine porteføljeselskaper til å sette mål for å nå en nullutslippsverden.
  Investeringsforvalteren har rundt 10 billioner dollar i klientmidler. «Vi vil fortsette å investere i og støtte fossile brenselselskaper, inkludert oljeselskaper i Texas,» skrev BlackRock i et brev fra Januar.

  «Vi er kanskje verdens største investor i fossile brenselselskaper, og som en langsiktig investor i disse selskapene ønsker vi å se disse selskapene lykkes og vokse,» heter det i brevet, signert av Dalia Blass, BlackRocks sjef for eksterne anliggender. Den fortsetter med å presentere selskapets beholdninger av fossilt brensel og prosjekter det har finansiert, inkludert gassrørledninger, en karbonfangstrørledning og et oljeleteselskap.

  BlackRock har eierandeler på rundt 9 % i Philips 66 og Occidental Petroleum; 8 % i Valero Energy og ConocoPhillips; og 6 % i ExxonMobil. Totalt sett har pengeforvalteren nesten 260 milliarder dollar investert i fossile brenselselskaper rundt om i verden, inkludert 91 milliarder dollar i Texas».
  Kilde: CBS News.

  Svar
  • Det «grönne skiftet og energisektoren er samme sak,samme krefter.Kort fortalt.
   Energisektoren ble lokket inn i en felle,så at alle skal se hva de er villige til,for å tjene mer og mer på bekostning av oss alle,de jublet over muligheten til å bruke den grönne bölgen til egen vinning,men gjennom å tvinge igjennom har de også eksponert seg selv.De har skapt så mange krisescenarier med flom og katastrofer,törke,vannmangel,energimangel,oljemangel,strömmangel,matmangel,klimatrusler mm,de har gått seg vill i sine egne lögner.Nå blir det for alle å se på at narrespillet blir avslört.

   Svar
   • Ja Jan, det er «problemet» med å lyve, progandere og bedra, man husker ikke til enhver tid hva man har sagt før. Dermed kommer noen og sier: «Men i går sa du jo……», hvilket man da må forsøke å benekte, samt utestenge de som henviser til dine tidligere uttalelser. Derfor står alltid de som forteller sannheten med hevet hode og øket kontroll og goodwill.

    Svar
    • Takk Per J.
     Sannheten står stött alene,om vi lytter til vårt indre,da finner vi tilbake til de verdier som vi har kastet over bord,vi vil forstå at vi har gitt bort oss selv til fordel for «noe»som ikke vil oss godt.
     Jeg har en anelse om at du Per,forstår hva jeg mener,men jeg kan jo ta en runde til med de som ikke helt er klare for å forstå.
     Hvilke verdier har vi ?.Burde ikke det väre et liv,fri for frykt,der vi kan vokse opp i gode familieforhold,i gode naboforhold,der vi i felles forståelse forstår at å vokse sammen gjör samfunnene våre sterke.
     Eller skal vi gi opp disse verdiene til fordel for jakten på falsk lykke.
     Skal vi la de barna vi sier vi er så glad i og som vi sjelden ser, bli oppdratt av «andre»,fordi vi,mamma som pappa er opptatt med å tjene monsteret,dette «noe»som krever mer og mer og gir oss mindre og mindre ?.
     Ja for det er der vi er idag,vi tjener «dyret»..Vi har ofret oss selv,vi har latt oss bedra.
     Skal vi finne tilbake til oss selv må vi gjennom å granske oss selv,vi må finne ut hvor vi lot oss lede inn i dyrets tankeverden,og vi må forstå hvordan alt henger sammen.
     Jeg har tidligere fått kommentarer om at sånt religiöst drittpreik kan jeg spare meg for her i kommentarfeltene.
     Det har ikke med «religion å gjöre,iallefall ikke for meg,det handler om å finne seg selv,det handler om å öke sin egen bevissthet og kunnskap og det handler om å törre å utfordre.
     Ikke visste jeg hvor lite jeg vet og visste,den gang jeg våget meg ut i diskusjoner med folk som hevdet de visste,men med ökt kunnskap og egen bevissthet,gjennom å utvikle min moral,så har jeg blitt tryggere og tryggere,men fortsatt har jeg mye å läre og mye å forstå,jeg tar fortsatt feil,det lärer jeg av,livet er liksom en reise som aldri tar slutt.

     Svar
 • Jeg ansvarer for det jeg sier eller skriver,hvordan folk velger å oppfatte det,det avgjör de selv.
  Om de föler seg krenket,ydmyket,urettferdig behandlet,misforstått,det er opp til dem,men för de utelukker,stenger döra for videre kommunikasjon,så bör de undersöke i seg selv eller i sitt kunnskapskammer hvorfor de er så «krenket».
  Jeg har hatt noen drabelige diskusjoner med noen her inne,men fortsatt diskuterer vi,det skal vi gi oss selv ros for,det er det som bringer oss videre.

  Svar
  • Enig Jan, vi alle må komme dit at vi forstår at vi selv er ansvarlige for det vi sier og gjør, ingen «mor» stat kan frata oss det ansvaret. På «motgang» vokser man, blir sterk, ved «medgang» blir man svak. Jeg «driter» i om noen blir «krenket» av mine meninger, de er fortsatt mine, til jeg dør. Ikke dermed sagt at jeg er fullstendig blind og ikke kan se andres sannheter, noen ganger kan andres «sannheter» være bedre enn mine egne, og da bytter jeg selvfølgelig «ståsted». Det er nemlig det som kjennetegner et «oppegående» individ av rasen Homo Sapiens, muligheten til å ta til seg ny lærdom, og jeg regner meg selv (muligens feil) for å være normalt oppegående.
   Spøk: Det er egentlig ikke så morsomt å diskutere med deg Jan, vi har for mange like meninger, det blir litt mye «ja, ja, ja» «menighetsmøte» av det. :D:D:D.

   Svar
   • Hei Per,takk for hyggelig kommentar.Ja du vet Per,om vi tilhörer en menighet eller en felles bevissthet,det får andre ta stilling til som de vil,det jeg vet er at vi alle er holdt borte fra kunnskap,kunnskap som burde värt felleseie.
    Så vi får kjöre hvert vårt tog Per,jeg er sikker på vi mötes på stasjonen og det blir artig å se hvor mange vogner som har koblet seg på.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Tall fra Nederland:

Jo flere vaksiner desto høyere dødelighet.

Previous Post

Nå er desperasjonen stor og argumentene blir deretter:

Hvis vi elektrifiserer sokkelen øker gasseksporten til EU. El-energien i Norge reduseres imidlertid tilsvarende.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.