POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse

Amnestys rapport får folk til å melde seg ut.

I vest er en så dopet av propaganda at en ikke tåler sannheten.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I Norge melder nå folk seg ut av Amnestys International fordi de fortalte litt av sannheten om krigen i Ukraina. Den ukrainske hæren gjemmer seg blant sivilbefolkningen, i skoler og i sykehus. Dette blir for sterk kost for noen som melder seg ut. Det er utenkelig for dem at dette kan være sant.

Dette er en form for virkelighetsfornektelse som er interessant. Vi vil få mer av det i tiden som kommer fordi verden forandrer seg – og ikke i vår vestlige favør. Vi har hatt en rekke artikler om dette her på derimot.no og flere vil komme.

Denne forandringen skjer nå så fort at mange vil oppleve det som en personlig krise. Deler av deres opplevde verden og trygghet bryter sammen. Et av de første og mildeste tegnene er det som skjer i kjølvannet av Amnestys rapport om Ukrainas krigsforbrytelser ved å plassere soldater og utstyr i sivile områder: folk melder seg ut at den organisasjonen som bringer de dårlige nyhetene selv om de er korrekte.

Dette er virkelighetsfornektere

En annen måte å omgå problemet på er å si at vi ikke vet det sikkert slik en gjør med den ukrainske granatbeskytningen av det russisk kontrollerte kjernekraftverket utafor Kherson. Når tidligere forsvarssjef Sverre Diesen sier at vi må forholde oss objektivt i denne saken og ikke kritiserer Russland i sterke ordelag – da vet vi at det er Ukraina som står bak og at også han skjønner dette.

Den saken er så grov at den skulle hatt store oppslag i våre medier. I stedet blir den begravet i taushet selv om det som har skjedd er en trussel mot hele Europa hvis vindretningen blir feil.

Velkommen til løgnenes medier og en verden med overdrivelser, omskrivinger og fortielser alt etter som det tjener et ønsket virkelighetsbilde, men ikke sannheten.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelenskyi rasende: Amnesty gjentar kritikken av den ukrainske hæren

Denne artikkelen er hentet fra Politikeren

Zelenskyj har angrepet Amnesty siden torsdag, men organisasjonen fastholder sin kritikk: Ukrainas handlinger bryter med «internasjonal humanitær lov» fordi soldater «gjentatte ganger opererer utenfor boligområder».

Til tross for hard kritikk fra Ukrainas president Volodymyr Zelensky, holder menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International fast ved sin rapport om den ukrainske hærens problematiske taktikk. Organisasjonen er «fullstendig forpliktet til våre undersøkelser», sa generalsekretær Agnes Callamard fredag. “Funnene er basert på bevis samlet gjennom omfattende undersøkelser.”

Russlands angrepskrig rettferdiggjør ikke taktikk

I en rapport presentert på torsdag anklaget Amnesty International den ukrainske hæren for å sette sivile i unødvendig fare med sin militære taktikk – rapporterte politikeren . Ukrainske soldater har «gjentatte ganger operert ut av boligområder», sa Janine Uhlmannsiek, ekspert på Europa og Sentral-Asia ved Amnesty International Tyskland. Den ukrainske aksjonen er «et brudd på internasjonal humanitær lov» som ikke rettferdiggjøres av den «russiske angrepskrigen som bryter med folkeretten».

brown and white concrete building
Tanks og annet militært utstyr har ingenting på skoler å gjøre.

Zelenskyi ser «Amnesty» for Russland

Den ukrainske presidenten Zelenskyj angrep Amnesty International som et resultat av rapporten. Menneskerettighetsorganisasjonen ønsker å «utstede amnesti for terrorstaten (Russland) og flytte ansvaret fra angriperen til offeret,» sa han torsdag.

Amnesty: Kiev ønsker å fraråde legitim diskusjon

Callamard sa at den ukrainske regjeringens svar “risikerer å avskrekke legitim og viktig diskusjon om disse spørsmålene.” I tillegg svarte ikke den ukrainske regjeringen på en forespørsel om kommentar til Amnestys funn.

Kritikken mot menneskerettighetsorganisasjonen kom fra den britiske ambassadøren i Ukraina, Melinda Simmons. «Det eneste som truer den (ukrainske) sivilbefolkningen er raketter og våpen og plyndring av russiske tropper,» skrev Simmons på Twitter.

Amnestykontoret i Ukraina nekter å publisere

Lederen for Amnestys Ukraina-kontor, Oksana Pokalchuk, sa på Facebook at Amnesty ignorerte teamets anmodning om ikke å publisere rapporten. Det ukrainske kontoret vil ikke oversette rapporten til ukrainsk og vil ikke legge den ut på sin nettside. De skjuler dermed funnene for den ukrainske befolkningen av frykt for at befolkningen vil snu i sine tanker om konflikten. Så mye til ytringsfriheten og menneskerettigheter i Ukraina.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Sierra Koder

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Og i Norge,som i resten av verden har folket identifisert seg med sine gisseltagere,de har rasjonalisert bort sine tanker,de har gått på akkord med sin moral,de har utvannet det som heter rett og galt,de har blitt utsatt for Stocholmssyndromet.Blindt aksepterer de alt som gisseltageren sier,blindt aksepterer de alle gisseltagerens önsker og mål,de forstår utmerket godt at å få bind for öynende,bakbundet og fratatt sin frihet,det er bra for vårt alles beste.
  Vi kan vel si at hele folket er utsatt for Stockholmssyndromet,der vi blindt fölger Pappa stats minste vink,det er jo til vår alles felles beste,eller ?.
  Og dette forbannete Amnesty,de som er så frekke å gi oss en flik av sannheten,nei fyda,nå melder vi oss ut,vi vil sove.
  Du skal ikke sove.
  .

  Svar
 • 80 virkelighetsfornektere melder seg ut. Vårt Land mener amnesty er propaganda, og at «amnesty bør legge seg flate». Den ene skribenten har sterke meninger, men har ikke lest rapporten. Selvfølgelig er der drepte sivile og krigsforbrytelser på begge sider.
  Strutsehodene i sanden vil ikke ha noen nye og fremmede tanker om virkeligheten, og en hel del er antagelig lettere hjerneskada av sprøytene. Mange med en egentlig utmerket evne til å tenke, de vil ikke tenke, virker det som. Folket injiserer seg med dødelig gift og heier fram en atomkrig.
  Nå er Kim Yong Un også ivrig etter å være med. Stoltenberg står ikke høyt i kurs hos fienden, og vi har blitt advart om missiler for lenge siden, og beskjeden var at de vil kunne komme til å lande der provokasjonen kommer fra.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nytale i 2022

Løgnene blir skjønnmalt.

Forrige innlegg

Nå er desperasjonen stor og argumentene blir deretter:

Hvis vi elektrifiserer sokkelen øker gasseksporten til EU. El-energien i Norge reduseres imidlertid tilsvarende.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.