POSTED IN Gaza

Donasjoner for mat og medisiner til Gaza øker bare prisene.

Hverken mat eller medisiner slipper inn.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Har du donert pengar til mat til Gaza? Då må du tru om att.

av Dr. Paul Larudee

HUNGERKATASTROFE I GAZA – DONASJONAR TRENGST” skrik Mercy Corps. 

DET HASTAR: SVELT I GAZA: ALLE GÅVER GÅR TIL GAZA” ropar Rescue.org.

Desse og mange andre appellar frå internasjonale hjelpeorganisasjonar har motivert talrike medfølande og gåvmilde sjeler til å opne lommebøkene sine. Du er kanskje blant dei. Viss det stemmer, kan du ha tenkt at desse organisasjonane leverer mat, medisinar og anna naudhjelp til Gaza. Men det gjer dei ikkje.

FN-organisasjonen United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) stadfester at ikkje ein einaste lastebil med naudhjelp har kryssa grensa frå Egypt til Gaza sidan israelske troppar tok kontrollen over grenseovergangen i Rafah den 7. mai, 2024, for over ein månad sidan. Fram til då var Rafah-grensa den einaste som var open. I dag står omlag 1800 for det meste svære 18-dekks trailarar, med 12 tonn forsyningar i kvar av dei, laina opp i Sinai-ørkenen og ventar på at Israel skal gi dei løyve til å passere. Nokre har stått der i fleire månadar. Og nokre av dei tilhøyrer hjelpeorganisasjonar. Men dei – på lik linje med alle dei andre, kjem ikkje inn.

Slippes ikke inn i Gaza.

Mange av organisasjonane annonserer og at dei, takka vere dine donasjonar, har levert hundretusentals eller til og med millionar av måltid til sveltande palestinarar i Gaza. Det dei ikkje nødvendigvis fortel deg, er at dei gjer dette ved å kjøpe mat og medisin frå dei stadig skrinnare lagera inne i Gaza.

Resultatet er at pengane dine når fram til hjelpeorganisasjonane i Gaza, men mat, vatn og medisinar gjer det ikkje. Mengda mat i Gaza skrumpar inn, og Israel lar berre små drypp sleppe inn med eitt og anna flydropp, ei einaste forsyning via sjøen og no og då nokre køyrety sleppte inn gjennom grensa i Erez mellom Gaza og Israel. For ei befolkning som før 7. oktober var på 2,3 millionar, er dette ingenting.

Medan lagera i Gaza skrumpar inn, stig prisane, og donasjonane dine aukar prisane endå meir. Meir pengar som jagar etter færre gode. På eitt eller anna tidspunkt vil ikkje noka mengd pengar kunne kjøpe mat eller medisinar i Gaza. Palestinarar døyr allereie av svolt, underernæring og sjukdommar som kjem av manglande motstandskraft. Desse blir det ikkje ofte meldt om, fordi dei ikkje er offer for valdeleg drap, og fordi sjukehusa, klinikkane og likhusa som skulle ha meldt dei inn til helsedepartementet – som ville ha halde tellinga med dei – ikkje lenger eksisterer. Sjølv helsedepartementet eksisterer knapt, og dei svake døyr anonymt og blir gravlagde av sine familiar og lokalsamfunn. Nokre anslag over slike dødsfall seier tapa allereie er oppe fleire hundre tusen.

Det er ikkje det at naudhjelpsorganisasjonane ikkje utfører ei verdifull teneste. Dei lar stadig knappare forsyningar nå ut til fleire fattige så lenge dei varer. Men dei vil ikkje vare, og hjelpeorganisasjonane greier ikkje bringe inn tilleggsforsyningar. Dessutan seier dei stort sett ingenting om dette faktum. I staden viser dei fram eit bilde av suksess, med det resultat at du kanskje trur at dei opprettheld ei livline, sjølv om Gaza eigentleg er på veg mot total utarming av dei få ressursane som er att.

Nettopp dette er Israel sin intensjon. Dersom maten blir fordelt likt, vil ein større del av folket overleve fram til den dagen det ikkje er noko att. Då vil alle døy på same tid, og folkemordet vil vere fullført raskt medan dei siste brødskivene kostar 1000 dollar per stykk. Og dei humanitære hjelpeorganisasjonane vil ikkje ha åtvara deg om det.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Johannes E. Åtta Førtifira
  15 juni 2024 23:10

  HVORFOR STØTTER IKKE ‘VÅR’ REGJERING SYD-AFRIKAS SAK FOR DEN KRIGSFORBYTERDOMSTOLEN?!

  HVORFOR BESLUTTER IKKE NORSKENES REGJERING OG STORTING BOYKOTT AV ZIONIST-ISRAHELL PÅ SAMME VIS SOM SYD-AFRICA BLE BOYKOTTET PGA APARTEID-POLITIKKEN SIN?!

  DET ZIONISTJØDENE GJØR MOT PALESTINERNE I DET OKKUPERT PALESTINA ER TISUSENVIS GANGER VERRE ENN DET RASESKILLEPOLITIKKEN I SYD-AFRIKA MEDFØRTE.

  HVOR LENGE SKAL NRK, TEKST-TV SPESIELT, I FRED FÅ GI PALESTINERNE I VERDENS STØRSTE KONSENTRASJONSLEIR – GAZA – SKYLDEN FOR DET HOLOCAUST SOM ZIONIST-JØDENE HAR PÅFØRT DEM I OVER 8 MÅNEDER?
  HVOR LENGE SKAL NRK FÅ LYVE OM DET SOM SKJEDDE 8. OKTOBER?

  How an Israeli colonel invented the 7 October burned babies lie
  thetruthseeker.co.uk/?p=289357

  DET PÅGÅENDE HOLOCAUSTET BLIR BARE GRUSOMMERE OG GRUSOMMERE MENS DE SOM HAR MAKTEN I VÅRT LAND SYNES VISST AT DET ER HELT GREIT OG FORETAR SEG INGENTING. SKAMMELIG!

  Svar
 • Northern Light.
  8 juli 2024 14:46

  Gaza-stripen: Vestlig støttet sionistisk folkemord og ondskapens ansikt.

  Av Mark Taliano.
  Israels folkemord på palestinere skjer under et dekke av løgner.

  Forfatter Susan Abulhawa forklarer at det offisielle tallet på drept palestinske på rundt 37 000, i seg selv er et bedrag først på grunn av måten tallene beregnes på, og for det andre på grunn av den begrensede kapasiteten de har til å telle døde.

  Abulhawa sier at for det første, de eneste drepte som telles, er de fra «direkte beskytning». De som dør av mangel på tilgang til medisiner som normalt vil behandle kroniske sykdommer, de som dør av sult og hungersnød som sionistene er ansvarlig for, de som sionistene kidnapper, de som er savnede, de som er begravet under ruinene, de som dør av utbredte sykdommer forårsaket av bombingen og ødelagte deler av infrastrukturen som vannrensesanlegg, regnes ikke med, selv om den grunnleggende årsaken er den sionistiske beleiringen av Gaza, og deres bombing av sykehus og infrastruktur, og drap på helsepersonell.

  Slik ser folkemord ut.
  For det andre den begrensede mulighetene de har til å telle drepte på sykehus. De drepte på sykehus er det heller ikke oversikt over, siden sionistene systematisk har bombet og ødelagt sykehus. Ikke bare myrder de sykehuspersonell, men har ødelagt dataservere og andre instrumenter for å registrere drepte.

  Det virkelige dødstallet så langt fra den sionistiske utryddingen av palestinere, sier Abulhawa, vil være fra 193 000 til over 514 000.

  «Enkel matematikk beviser,» sier Abulhawa, «at Israels offisielle mål for invasjonen er en episk løgn».

  Hun legger til at sionistene også driver med child-trafficing (handel med barn), og engasjerer seg i ulovlig handel med organer. Dette er kjente måter å profittere på «krig».

  «Grusomhetene som skjer burde skremme folk,» klager Abulhawa.

  Fra Global Research, publisert 8 juli 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og videoer i orginalartikkelen.
  Taliano er forfatter, har eget nettsted, og er forsker hos Centre for Research on Globalization.
  Orginalartikkel: Western-Supported Zionist Genocide and the Pathology of Evil.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nato-fellen.

Har «venstresiden» gått i den?

Forrige innlegg

Det hevdes av mange:

Russland er imperialstisk!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.