POSTED IN Gaza

Beregninger fra britisk helsetidsskrift.

Dødstallene i Gaza vil kunne nå 200.000 selv om krigen slutter nå.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

The Lancet sier at dødstallene i Gaza kan overstige 186 000

Estimatet bruker dødstallene rapportert av Gazas helsedepartement i juni og tar hensyn til indirekte dødsfall

Av Dave DeCamp

Det britiske medisinske tidsskriftet The Lancet publiserte en artikkel den 5. juli som anslår at det faktiske dødstallet for Israels USA-støttede militærkampanje i Gaza kan være over 186 000 selv om det ble våpenhvile i dag.

Artikkelen, skrevet av en gruppe eksperter, tar hensyn til indirekte dødsfall som allerede har funnet sted og vil fortsette å skje da de gjorde denne beregningen.

«Væpnede konflikter har indirekte helsemessige konsekvenser utover direkte skade fra vold. Selv om konflikten tar slutt umiddelbart, vil det fortsette å være mange indirekte dødsfall i de kommende månedene og årene på grunn av årsaker som reproduktive, smittsomme og ikke-smittsomme sykdommer», heter det i artikkelen.

Ekspertene bemerket at antallet indirekte dødsfall forventes å være stort på grunn av ødeleggelsen av Gazas helsesektor og den alvorlige mangelen på mat og andre grunnleggende behov. De sa at indirekte dødsfall i nylige konflikter varierer fra tre til 15 ganger antallet direkte dødsfall.

«Ved å bruke et konservativt estimat på fire indirekte dødsfall per direkte død på de 37 396 dødsfallene som er rapportert, er det ikke usannsynlig å anslå at opptil 186 000 eller enda flere dødsfall kan tilskrives den nåværende konflikten i Gaza,» heter det i artikkelen.

De 37.396 direkte dødsfallene er basert på tall fra Gazas helsedepartement 19. juni. I dag sa departementet at dødstallet har nådd 38.193. Tallet anses som et lavt estimat siden det ikke tar hensyn til de tusenvis av likene som sitter fast under ruinene, som ifølge Lancet-artikkelen kan være over 10 000.

Anslaget på 186 000 dødsfall utgjør 7,9 % av Gazas befolkning, eller omtrent 1 av 12 palestinere som bor på stripen.

https://news.antiwar.com/2024/07/08/lancet-says-gaza-death-toll-could-exceed-186000

Forsidebilde er KI-generert

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Johannes E. Åtta Førtifira
  11 juli 2024 0:19

  Dette skrev jeg om for et par måneder siden her. Det har nemlig helt åpenbart vært zionist-jødenes plan hele tiden.

  Hykleriet til de vestlige (zinonist-styrete) maktmenneskene – inkludert den «norske» utenriksminister Barth-Eide – viste seg igjen med all tydelighet i går: Fordømte «på det sterkeste» «Russlands bombing av barnesykehus», men de – og han – har ikke en eneste gang fordømt zionist-jødenes groteske og systematiske bombing og ødeleggelse av bl.a. alle skoler og barnesykehus i Gaza.

  Ellers kan man på NRK-tekst-TV se hvordan zionistene i propagandakanalen vrir seg som åler for å dekke over for Zionist-israel, og for å si at palestinerne er selv skyld i holocaustetde opplever. Nå har de endret litt på innleningen til den førststående av dagens meldinger om Gaza. Nå skriver de «1487 israelarar» – ja, det er hun zionistjævelen der som skriver på nynorsk som er verst – «er drepne». Selvsagt Ikke ett ord om at de fleste av dem ble drept av «israelarane» selv den 7. oktober.
  Og ikke et ord om hvor hun har tallet fra og at det «ikkje er bekrafta av uavhengige kjelder» slik hun alltid skriver når det gjelder de opplagt for lave antallet drepte palestinere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

CIA-analytiker:

Ukrainsk missil traff barnehospitalet.

Forrige innlegg

Stort lege-opprop:

Stans vaksineringen med mRNA-vaksiner!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.