POSTED IN Iran, Krig-fred, USA

Diplomati eller trussel?

Blinken vil ikke utelukke militære aksjoner mot Iran

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA er «fastlåst» med sine allierte i saken om Irans atomavtale.

av Dave DeCamp.

I et intervju med CBS på søndag vil ikke USAs utenriksminister Antony Blinken utelukke ideen om militære aksjoner mot Iran dersom ikke atomavtalen med dem, også kjent som JCPOA, ikke blir gjenopplivet.

Blinken sa at USA og deres allierte foretrekker diplomati, men at de vurderer «andre muligheter» dersom ikke spørsmålet om JCPOA kommer på banen igjen.

Trusselen kommer mindre enn én uke etter at Iran sa at de var klare til å komme til nye samtaler om JCPOA i Wien i slutten av november.

Det offisielle USA har, til Irans velvilje til å ta opp igjen samtalene, svart at de er skeptiske, og Biden-administrasjonen kom med nye sanksjoner mot Teheran etter Irans kunngjøring.

Blinken sa at USA «er låst fast» til sine allierte rundt Irans atomprogram, og sa:

«Vi tror fortsatt at diplomati er den beste veien framover».

Antony John Blinken (født 16. april 1962 i New York) er en amerikansk diplomat som har vært USAs utenriksminister i Joe Bidens regjering siden 26. januar 2021 (fra Wikipedia)

Men trusler og nye sanksjoner sender ikke akkurat noe positivt signal til Iran.

På mandag sa Irans talsmann for Utenriksdepartementet, Saeed Khatibzahed, at å pålegge landet nye sanksjoner etter at Teheran sa de var villige til å gå tilbake til samtalene viser at USA «ikke er troverdig».

Søndagens intervju er ikke første gang Blinken hinter om angrep mot Iran. På en pressekonferanse tidligere denne måneden med Israels utenriksminister Yair Lapid, sa Blinken at USA er klare til «å vurdere andre måter» dersom samtalene om JCPOA mislykkes.

Israelerne har konstant truet Iran. Nylig vedtok de et økt militærbudsjett på 1,5 milliarder dollar som skal  brukes til å forberede angrep mot Den Islamske Republikken.

Det israelske flyvåpenet har også tatt opp igjen øvelser med å bombe det iranske atomanlegget.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Jan Hårstad
  4 november 2021 18:42

  Det som er merkeligere enn merkelig er at den offisielle venstresida i Norge overhodet ikke er interessert i at de norske våpenprodusentene,såsom Kongberggruppen og Nammo på raufoss seiler opp i verdens elitedivisjon for langtgående raketter og artilleri-granater. Det mange på venstresida holder på med er at Norge er en fredsnasjon,noe som er tidenes bløff siden våpensalget i Norge bare går oppover. I krigen mot Jemen har det vært brukt masse norske våpenprodukter.
  I forhold til folketallet er norway en stormakt innen våpenproduksjon. Kongsberggruppen lager et supermissil sammen med raytheon-rheinmetall og general dynamics. Fra før av er det partnere med Krupp-Thyssen for undervannsbåter.
  Nammo på raufoss bygger en artillerigranat sammen med Boeing som kan gå 15 mil. ramjet 155.
  I 2019 gjorde Nammo en 25 årig partneravtale med Boeing. Sånn kan man gå videre innen norsk krigsindustri og se at den nå er sentral i Natos krigsstrategier.
  Den tredje verdenskrig er under siste fase av planlegging og svært få interesserer seg. Her blir det kriger så langt øye rekker.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det dreier seg om fortjeneste:

De største kapitalene kontrollerer klima- og koronapolitikken.

Forrige innlegg

Skadetallene for svineinfluensaen i 2009 ble omtalt som en katastrofe.

I dag er de langt høyere, men ingen sier noe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.