POSTED IN Media, Ytringsfrihet

Dette skal vi ikke vite.

Ukrainske medier er nå helt kneblet.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At vi får selektiv informasjon fra Ukraina har vært helt klart siden statskuppet i 2014. Svært mye viktig informasjon er tilbakeholdt fra mediene i Norge og forøvrig i den vestlige verden. Og den kneblingen av mediene som skjer i Ukraina har faktisk skjedd i vesten (Norge) umerkelig i svært lang tid.

I dag skriver og forteller alle de store mediene de samme historiene med forskjellige ord. Men innholdet og vinklingen er den samme. At formen er noe ulik er beviset på pressefrihet, ifølge våre medier.

At «Klima-krisen» er reell mener alle de store mediene. Noen av dem har til og med nektet å ta inn innlegg som er kritiske til den rådende klimafortellingen eller etablert en egen journalistisk gruppe som skal fremme den «korrekte» forståelsen av situasjonen. Problemet er at temperaturen globalt ikke har steget på 25 år.

person in white long sleeve shirt holding gray pen
Var disse så gode som helsemyndighetene ville ha det til?

Under Korona-nedstengningene marsjerte de også helt i takt uten motforestillinger til hverken begrunnelsen for tiltakene, tiltakene eller utrulling av en ikke utprøvet «vaksine» som nå mer og mer tyder på får svært negative helsekonsekvenser for mange. Men ingen tør å stille det åpenbare spørsmålet om den økende sykeligheten og overdødeligheten i befolkningen kan skyldes vaksinene. Mediene marsjerer fortsatt i takt som om de er styrt av en usynlig hånd.

EØS-avtalen er en velsignelse for landet mener mediene, selv om alle nå merker at den ikke er det. Den er en katastrofe for folk og store deler av næringslivet. Den billige kraften som skulle «tjene befolkningen» er blitt en kilde til «å tjene penger». Men mediene sliter alle som en med å omskrive realitetene. EØS og ACER, avtaler som binder «Norge til masta» skal det ikke stilles spørsmål ved.

Energikrisen i vesten skyldes Ukrainakrigen forteller alle mediene. Sannheten er at den skyldes det «grønne skiftet» og vestens boikott av russisk energi og USAs sprengning av North Stream-ledningene.

Ukrainakrigen dekkes på samme måte. Ingen kritiske spørsmål om den sittende regjeringen i Ukraina sin politikk forut for krigen. Det er bare Putin som er kjeltringen. Han er syk og gal. Selv om alle ser at det er Biden som ikke lenger følger med. Putin har ingen støtte i Russland for sin politikk, men ifølge meningsmålinger har har meget stor støtte. Det er i vesten lederne sliter med sitt forhold til befolkningen (Biden 30%, den norske regjeringen rundt 20%).

Russland mangler missiler (en historie som har pågått i over et halvt år) selv om alle kan se at det motsatte er tilfellet. Ukraina vil vinne selv om alt tyder på det motsatte. Russland har ikke frie medier selv om det har vært sterk kritikk innad i Russland mot Putins Ukraina-krig. Det vi ikke får høre er at kritikerne mener at han har vært for slapp i klypene. Han oppfattes altså av mange russere som for mild.

Situasjonen vår er den at det er vi som i økende grad har ufrie medier. De stiller ingen kritiske spørsmål med de viktige sakene som betyr noe for politiske veivalg, til hovedretningen for den politikken som alle vestlige land nå følger og som fører lukt til …

At forsvareren av frihet, demokrati, Zelenski ifølge våre medier, nå tar full kontroll over det som skal fortelles i Ukraina til befolkningen er derfor ikke noen overraskelse. Våre medier vil ikke fortelle oss om dette fordi de sjøl bidrar til den ensrettingen som preger den informasjonen som gies befolkningen. Innskrenkningen av ytringsfriheten i Ukraina blir dermed til en tilsvarende innskrenkning hos oss. Alt henger faktisk sammen.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky utvider angrepet mot ukrainske medier

av Kyle Anzalone og Will Porter

President Volodymyr Zelensky har signert et nytt lovforslag som styrker regjeringens kontroll over offentlig tilgang til nyheter i Ukraina. Zelensky har allerede nasjonalisert landets medier i henhold til krigslovsfullmakter som ble påberopt etter Russlands invasjon i fjor. Dette har ført til kritikk fra pressefrihetsgrupper.

Loven ble undertegnet 29. desember og utvider den ukrainske kringkastingsregulatorens makt over nyhetsbyråer «dramatisk», inkludert nå både trykte og nettbaserte kilder, ifølge Kyiv Independent. Tiltaket krever at medier må ha lisenser for å drive, og enhver medieorganisasjon uten riktige godkjenninger kan stenges  og de som deler ut tillatelsene vil være under Zelenskys kontroll.

Ifølge Ukrainas institutt for masseinformasjon vil medieregulatoren under loven sannsynligvis bli kontrollert av de sittende myndighetene fordi medlemmene er utnevnt av Zelensky og det ukrainske parlamentet, der hans parti har absolutt flertall.

I mars utstedte Zelensky et presidentdekret som nasjonaliserte Ukrainas kringkastingsmedier, og understreket behovet for en «enhetlig informasjonspolitikk» for å bekjempe russisk desinformasjon og kritiske røster til regjeringen. Omtrent på samme tid forbød han også en lang liste over opposisjonelle politiske partier med påståtte koblinger til Russland, og har siden iverksatt straffereaksjoner mot ortodokse kirker som også sies å ha bånd med Moskva, og effektivt opphevet all dissens under krigslovsmakter.

brown wooden piano
Nå kan mediene i Ukraina bare spille den «musikken» som regjeringen tillater. De foreller ikke våre medier noe om.

Mens Zelenskys maktgrep gjennom den 11 måneder lange konflikten stort sett har gått ubemerket hen i den amerikanske mainstreampressen – som har viet rikelig dekning til lignende krigsundertrykkelse i Russland – fremhevet New York Times oppfordringer fra menneskerettighetsgrupper om å oppheve loven på grunn av frykt for at det vil knuse den frie pressen.

«Ukraina vil demonstrere sitt europeiske engasjement ved å fremme frie og uavhengige medier, ikke ved å etablere statlig kontroll over informasjon,» sa Ricardo Gutiérrez, generalsekretær for European Federation of Journalists.

Komiteen for å beskytte journalister og andre borgerrettighetsorganisasjoner kritiserte også lovgivningen mens den ble diskutert av lovgivere i desember. Mens Ukrainas lovgiver gikk med på å fjerne noen av lovforslagets mer ekstreme tiltak, gir det endelige utkastet fortsatt den føderale regjeringen nesten total kontroll over Ukrainas nyhetsmedier.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

https://libertarianinstitute.org/news/zelensky-expands-crack-down-on-news-media-in-ukraine/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «EØS og ACER, avtaler som binder «Norge til masta» skal det ikke stilles spørsmål ved.»

  Nei, våre politikere kan visst ikke ‘bryte avtaler’ som er inngått. 😉
  – Men bryte avtaler med innbyggerne i Norge er visst helt greit.
  Og strupe for og mangedoble prisen for innbyggernes egenproduserte vannkraftenergi på tross av tidligere avtaler. – At innbyggerne over 50 år betalte ned vannkraftanleggene og lot bygge inn våre vakre fosser mot å trygge vinterlandet Norge for frost og usikkerhet.

  Våre trojanske politikere har tatt seg andre herrer enn sine innbyggere.
  Hva kalles slikt?
  Svik.
  Hva gjør man ( burde gjøre) med svikere?

  Svar
  • Som en politiker sa: «Det hadde vært kjekt å være politiker i Norge om det ikke var for det helsikes folket!»

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  4 januar 2023 12:36

  Før norske media vert endå meir einsretta: Ta deg tid til 30 minutts politisk fyrstehjelpskurs frå ein Vietnam-krigar:

  https://hannenabintuherland.com/europa/breaking-senator-richard-black-on-deep-state-military-complex-endless-wars/

  I intervjuet kjem de fram at USA har spesialstyrkar i 149 land, og mange andre skakande opplysningar. Senator Black latterleggjer den oppkonstruerte Russland-frykta.

  Svar
 • Det må da vel være kjekt å være politiker når hele saueflokken stemmer på dem.

  Svar
 • En utvikling som tok til før WW1 (1909) da storkapitalen fikk de korrupte amerikanske politikerne til å vedta (kl. 0230 om natta) å privatisere sentralbanken. USA`s regjering måtte da låne pengene hos private (jødisk) eide banker for å drifte sitt land. Med renter blir dette en gjeld som er ubetalelig. Derfor har landet er stort militærapparat. Dette er landets inntekt siden, kriger og plyndrer andre land for at mans skal klare å betale pengene de skylder jødebankene. Den eneste måten å klare betale tilbake lånene er ved kriger, pandemier, vold, jævelskap. Hele systemet må knuses.

  Svar
  • «Hele systemet må knuses.»

   Eller hele systemet knuser seg sjøl. Hvis/når vi gjennomskuer våpenet og bedraget.
   Vår mentalitet er vår skjebne.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Om å slå seg selv på munnen.

Advarer mot global oppvarming, men forbereder atomkrig:

Forrige innlegg

To videoer med Scott Ritter

Ukraina taper krigen – Russland gjør det som de sier de skal gjøre

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.