POSTED IN Endring av politikken, Tyskland

Det vil trekke stemmer fra flere partier.

Det nye tyske partiet vil kunne få stor støtte.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er forskjell på reell oppslutning og hvem folk kan tenke seg å stemme på. Likevel truer det nye partiet som Sara Wagenknecht vil stille seg i spissen for hennes gamle parti «Die Linke» (venstrepartiet). De kan risikere å falle ut av forbundsdagen hvis folk gjør det de sier i meningsmålingen.

For det er fra dette partiet og AfD hun vil trekke stemmer. Og begge disse partiene står særlig sterkt i den tidligere Øst-Tyske staten (DDR).

Jeg er ikke overrasket over det som skjer i Tyskland som nå rammes svært sterkt av den katastrofen som den grønne politikken sammen med sanksjonene over Russland er i ferd med å føre til. At kullkraftverkene nå skal fyres opp igjen forteller alt om dette. Den grønnmalte tyske regjeringen er blitt den svarteste i moderne tysk historie.

Knut Lindtner
Redaktør

Tysk parlamentsmedlem vil starte nytt anti-krigsparti.

Den framstående venstreparti-politikeren Sahra Wagenknecht påstår at dagens tyske regjering er den verste hun har opplevd.

Tyskland vil i 2024 få  et nytt politisk parti på venstresiden. Det skjer etter at den framstående venstre-politikeren Sahra Wagenknecht har kunngjort at hun vil danne sitt eget parti.

Sahra Wagenknecht er en tysk sosialøkonom, publisist og politiker. Fra oktober 2009 er hun representant i Forbundsdagen, valgt inn fra Nordrhein-Westfalen. I perioden juli 2004 – juli 2009 var hun medlem av Europaparlamentet. Wikipedia

Plattformen deres vil inkludere det å normalisere forholdet til Russland og en fredsorientert utenrikspolitikk.

Wagenknecht kom med denne nyheten på en pressekonferanse i Berlin på mandag. Hun sa at hun og andre avhoppere fra Venstrepartiet «har bestemt seg for å danne et nytt parti».

Hun forklarer nødvendigheten med en ny politisk vending. Hun argumenterer med at «tingene kan ikke fortsette slik», eller at tyskerne «antakelig ikke vil kjenne igjen Die Linke om ti år».

Politikerens plan for det nye partiet er å  stille kandidater i regional valgene i de østlige delene, i Sachsen, Thüringen og Brandenburg. Og de vil også stille kandidater til valget på Europa-parlament neste år. 

En nylig meningsmåling i Bild am Sonntag antar at omtrent 27 % av tyskerne ikke vil ikke utelukke at de kan komme til å stemme på Wagenknechts nye politiske retning.

Ukrainas top diplomat avviser helt tyske pasifister. 

Før partiet i det hele tatt blir  dannet i 2024 ønsker ni andre kolleger i parlamentet å forlate partiet Die Linke, men  å beholde plassene sine i parlamentet. Men den nye partilederen har allerede antydet at avhopperne kan miste mandatene sine mye tidligere. 

I september antydet Wagenknecht at hennes planer om å bryte ut er fordi mange tyskere føler at ingen av de eksisterende politiske retningene representerer deres syn. Ikke lenge etter det ble  «Sahra Wagenknechts Allianse – for fornuft og rettferdighet» registrert med den hensikt å legge grunnlaget for et nytt parti.

Hun gjorde det klart at venstrepartiet Die Linke etter hennes mening stadig ble mer og mer uten betydning. På mandag  beskyldte hun kansler Olaf Scholz sin regjering for å være «den verste regjeringen i historien til den føderale republikken».

Wagenknecht sier hun vil prøve å bevare Tysklands «økonomiske styrke». Og hun vil arbeide for mer sosial rettferdighet. Når det gjelder utenrikspolitikk bør Berlin heller gå over til diplomati istedenfor å sende våpen inn der det er konflikter, insisterer hun. 

Hun har stadig vært kritisk til Olaf Scholz sin politikk overfor Moskva når det gjelder Ukrainakonflikten. Hun mener at den nåværende tilnærmingen til problemet bare kan føre til en global, og en potensiell atom-konflikt. Hun vil heller at Berlin skal spille rollen som fredsmekler.

Når det gjelder EUs anti-russiske sanksjoner har hun gjentatte ganger påstått av slike straffetiltak gjør mer skade på tysk økonomi enn på russisk økonomi. De bør oppheves. Wagenknecht er også en ivrig kritiker til Europa-Unionens «elite-prosjekt» og NATO. Hun argumenterer for mer uavhengighet for nasjonalstatene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/585606-geramany-wagenknecht-new-party-anti-nato/

Forsidebilde: Ben Cliff

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skal Gaza og Vestbreden tømmes for palestinere?

Forbereder Israel en krig mot nabostatene.

Forrige innlegg

Mye ondskap i verden:

Tvilsomt om styrkeforholdet mellom Gud og Djevelen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.