POSTED IN Israel, Krig-fred

Skal Gaza og Vestbreden tømmes for palestinere?

Forbereder Israel en krig mot nabostatene.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er bak kulissene det foregår

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

En rulletekst på Al Jazzera 22. okt, bekreftet ved nettsøk nå på ‘Israel asks citizens in Egypt, Jordan to leave as soon as possible’.

Erfaringsvis i krigshistorien betyr ordene at Israel snart vil komme i krig med de to nevnte land.

Kinas sterke utenriksminister Wang Yi skal til Washington inneværende uke. I en tale har han sagt at en palestinsk stat må dannes.

Forhandlingene om gislene som Hamas holder har utelukkende EN hensikt: Land for staten Palestina.

Kommentar:

Israel har åpenbart som hensikt å jage hver eneste levende palestiner i Gaza over grensen til Egypts Sinai, og palestinerne på Vestbredden av elven Jordan over til østbredden.

Gaza og Vestbredden av Jordan innlemmes i Israel.

Det er åpenbart Israels krigsplan.

Hamas-kravet vil sannsynligvis være et sammenhengende stykke land for Palestina.

Gordiske knuter mangler ikke der i regionen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Dette kan minne om da Hitler okkuperte Tsjekkoslovakia i 1939. Det ble da ganske klart for veldig mange (hele verden) at den tyske ideen om tysk Lebensraum ikke var en fiktiv ide. Overtar Israel på samme måte Gaza og Vestbredden så betyr det at det blir ganske klart for arabiske og andre land (hele verden) hva Israels egentlige mål er.

  Hva blir neste arabiske område som Israel har tenkt å okkupere? (Ref: først Tsjekkoslovakia så Polen).
  Dette vil utløse motreaksjoner fra de arabiske og evt også muslimske land.
  Det kan førte til mer krig i Midt-Østen og kanskje også stopp i arabisk olje/gass-eksport til de land som støtter Israel (og USA). Og vil feks Europa tåle enda mer av redusert olje/gass import?

  Svar
 • Northern Light.
  26 oktober 2023 17:54

  FN: Nesten halvparten av alle boliger i Gaza er ødelagt av israels bombing siden 7 oktober.

  Av AlJazeera.
  Det israelske militæret har ødelagt nesten 200 000 boligenheter, enten helt eller delvis, siden starten av sitt siste angrep på Gazastripen etter Hamas’ overraskende motangrep 7 oktober.

  Mohammad Ziyara, den palestinske ministeren for offentlige arbeider og boliger, sa torsdag at bombardementet har «slettet hele familier fra sivilregisteret», så vel som «nabolag og boligsamfunn».

  «Bombardementet ødela også fasiliteter, inkludert sykehus, steder for tilbedelse, bakerier, vannfyllestasjoner, markeder, skoler og utdannings- og serviceinstitusjoner», la Ziyara til i en uttalelse.

  Gazastripen dekker et lite område på 365 kvadratkilometer, og er hjem til 2,3 millioner mennesker.
  Ifølge FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) er minst 45 prosent av alle boligenheter i Gaza skadet eller ødelagt i de israelske angrepene. Blant områdene som er hardest rammet har vært Beit Hanoon, Beit Lahiya, Shujaiya, nabolagene rundt Shati flyktningleiren og Abasan al-Kabira i Khan Younis.

  Anslagsvis 1,4 millioner mennesker i Gaza har blitt internt fordrevet på grunn av det nådeløse bombardementet, med rundt 629 000 tilfluktsrom i 150 FN-utpekte krisesentre.

  I mellomtiden påvirker Israels totale blokade av drivstoff som skal inn til enklaven alvorlig kritiske funksjoner på alle sykehus, og risikerer livet til minst 130 premature babyer i kuvøser, 1000 nyredialysepasienter som har måttet redusere behandlingene, og ambulansearbeidere i frontlinjen får hentet inn syke når de snart går tomt for drivstoff.

  Siden 2007, da Hamas kom til makten, har Israel opprettholdt streng kontroll over Gazas luftrom og territorialfarvann og begrenset bevegelsen av varer og mennesker inn og ut av enklaven.

  Fra AlJazeera, publisert 26 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og bilder med «glidebryter», klikk og dra for å se «før og etter» bilder av boligområder i Gazastripen. Link til FNs rapport, bør leses.
  Orginalartikkel: Satellite images show destruction from Israels’s assault on Gaza.

  Kommentar:
  Når nesten halvparten av all boliger i Gaza er ødelagt av israels bombing, og det bare på mindre enn 3 uker, hvor mange av resten vil bli ødelagt av en bakkekrig? Muligens alle sammen med infrastrukturen.

  Hvis luftangrepene fra Israel fortsetter med samme styrke i noen uker til, over de gjenværende boligområdene som fremdeles ikke er ødelagte, kan hele Gazastripen bli ubeboelig, bakkekrig eller ikke.

  Svar
 • Gunnar Saunes
  30 oktober 2023 12:20

  «Gaza og Vestbredden av Jordan innlemmes i Israel.» I følgje internasjonal folkerett etablert etter 1. verdskrigen tilhøyrer landet vest for Jordanelva (Gaza + «Vestbreidda= Judea og Samaria) Israel.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Multipolar verden?

USA stritter imot med alt av ressurser og ny opprustning.

Forrige innlegg

Det vil trekke stemmer fra flere partier.

Det nye tyske partiet vil kunne få stor støtte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.