POSTED IN NATO, Sverige

Det svenske forsøket på Nato-medlemskap begynner å bli parodisk.

Svensk høyesterett blokkerer utlevering av forfulgt redaktør.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne saken er i ferd med å bli pinlig for Sverige som var så Nato-kåte at den politiske ledelsen var villige til å legge seg moralsk langflate for å bli medlemmer i Nato. Av det vi kan se av denne meldingen er at det er det svenske lovverket som blokkerer Nato-medlemskap for landet, sammen med Tyrkia.

Jeg er tenker at de nok kanskje finner en omvei for å slippe inn i Nato-varmen. På den andre siden beveger Tyrkia seg politisk og økonomisk bort fra alliansen. Det er en prosess som har pågått lenge og det kan godt hende at dette kravet også er en finte fra Tyrkia for skape enda mer problemer for den politiske ledelsen i USA.

Nå viser dessuten Nato i Ukraina at det er en «papirtiger», bortsett fra atomvåpnene. Russland demilitariserer Nato som tømmer sine konvensjonelle våpenlagre for å hjelpe Ukraina i en krig de taper. Det betyr at det er en krig som avkler Nato militært for resten av verden, men her hos oss oppfatter vi ikke dette på grunn av den pågående hjernevasken av befolkningen fra mediene.

Hvis den svenske regjeringen fortsetter med å skjemme seg ut moralsk for å bli medlem av Nato kan det bli ganske underholdende fremover. Hva de har å gjøre i en oppblåst og impotent allianse er et helt annet spørsmål.
Det som skjer i denne saken er sikkert til stor underholdning og morskap for den russiske ledelsen.

Knut Lindtner
Redaktør

Sveriges høyesterett blokkerer utlevering av tyrkisk journalist

Utleveringen av Bulent Kenes er et sentralt krav fra Ankara for å ratifisere Stockholms NATO-medlemskap.

Bulent Kenes

Sveriges høyesterett har blokkert utleveringen av en tyrkisk journalist  i eksil, et sentralt krav fra Ankara for å ratifisere Stockholms NATO-medlemskap.

Det var «flere hindringer» for å sende tilbake tidligere sjefredaktør for Zaman-dagbladet, Bulent Kenes, som Tyrkia anklager for å være involvert i et forsøk i 2016 på å velte president Recep Tayyip Erdogan, sa retten mandag.

Noen av anklagene mot Kenes er ikke forbrytelser i Sverige, som sammen med sakens politiske karakter og hans flyktningstatus i landet gjorde utlevering umulig, la retten til.

«Det er også en risiko for forfølgelse basert på denne personens politiske overbevisning. En utlevering kan dermed ikke finne sted,» sa dommer Petter Asp i en uttalelse.

Som et resultat er «regjeringen … ikke i stand til å etterkomme utleveringsbegjæringen».

«Fabrikkerte» påstander

Kenes, som nå jobber for Stockholm Centre for Freedom – en forening grunnlagt av andre tyrkiske dissidenter i eksil – sa til nyhetsbyrået AFP at han var «fornøyd» med avgjørelsen og understreket at anklagene mot ham var «fremstilt av Erdogan-regimet». 

Denne eksiljournalisten er den eneste personen Erdogan har identifisert ved navn blant dusinvis av mennesker Ankara ønsker utlevert i bytte mot å godkjenne Sveriges medlemskapsbud.

Da han ble presset om «terrorister» han ønsket utlevert fra Sverige, fortalte Erdogan journalister under en felles pressekonferanse med Sveriges statsminister Ulf Kristersson i begynnelsen av november i Ankara at Kenes var på listen.

Ankara har blokkert Sveriges medlemskapsprosess, med utlevering av kurdiske flyktninger og andre tyrkiske dissidenter som det viktigste stridspunktet.

Stockholm har gjentatte ganger understreket at rettsvesenet er uavhengig og har det siste ordet i utleveringer.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

https://www.aljazeera.com/news/2022/12/19/swedens-top-court-blocks-turkish-journalists-extradition

Forsidebilde: Keith Johnston

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Bra, det er ingen fordel for Sverige å bli med i Nato.

    Svar
  • Man skal ikke se bort fra at Tyrkia har en skjult agenda som går ut på å få USA til å slutte å støtte kurderne i Midt-Østen. Dessuten kan det tenkes at Tyrkia også ønsker å ivareta Russlands interesser når det gjelder å forhindre at Finland og Sverige blir medlemmer av NATO. Finland har en lang grense bla til den russiske Kola-halvøya hvor Russland har store og viktige militære styrker og anlegg.
    Iflg Henry Kissinger bør alle de tre landene Finland, Hviterussland og Ukraina være nøytrale for å redusere faren for atomkrig (Russland ønsker ikke å ha USAs atomraketter utplassert tett inntil den russiske grensen i Øst-Europa på samme måte som USA heller ikke ønsker å ha russiske atomraketter utplassert på Cuba eller for den saks skyld i Mexico)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Som i Nederland ønsker den canadiske regjeringen å redusere landbruket.

Canadisk delstat truer med å arrestere regjerings-agenter.

Forrige innlegg

Predatorisk kapitalisme

Vestens økonomiske elite raner til og med Vesten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.