POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Det som nå skjer i Ukraina minner om Hitler-Tysklands siste tid:

«Den totalen krieg» eller tvangsmobilisering av alt som kan krype og gå.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det meldingen under forteller oss er at det går mot slutten for den ukrainske hæren og de ukrainske regjeringen. Det som nå skjer i Kiev minner om de siste dagene for det tredje riket (Tyskland 1943/45). En stor del av soldatene var drept og mye av utstyret var ødelagt, men på møtet i Sportpalast annonserte Goebbels «den totale krigen» på et massemøte der alle de fremmøtte skrek «Ja!».

Dermed ble alle oppegående menn fra Tyskland mobilisert. Mot slutten av krigen ble 15-16-åringen kastet inn i kampene for at den tyske ledelsen skulle kunne overleve noen få dager eller uker ekstra. Det er lignende tilstander vi nå står overfor i Ukraina.

Etter at sommeroffensiven har ført til et stort antall soldater er drepte eller lemlestete og mye av utstyret fra Nato-land er brent opp har ikke Ukraina hverken mannskap eller utstyr til å fortsette. Nato-sponsorene (derav Norge) har også gått tom for våpen, mens rustningsindustrien jubler.

Noen i Kiev skjønner nå hvilken vei det går og det fører til konflikter innad i landets ledelse om den videre kursen fremover.

Men Zelensky vi ikke forhandle. Han har malt seg inn i hjørne. De som styrer landet vil fortsette å tømme det for ungdom og på en kurs som mer og mer fører Ukraina mot oppløsning som stat. For å klare å forlenge krigen må de ha flere folk og da er det mobilisering av barn og gamlinger som står for tur. Men moderne våpen krever kunnskaper og langvarig trening. Det er ikke bare å gi noen et gevær i hånden og så håpe at det går bra.

Geværer dreper svært få i en moderne krig. Det er det missiler, granater og droner som gjør. For å kunne bruke slike kreves det lang trening, men også spesialutdanning og kunnskaper – og ikke minst vilje og motivasjon.

Det er ikke minst slike våpen som dette som dreper i en moderne krig.

Alle med litt vett i Ukraina skjønner at det går mot slutten av krigen – at de har tapt. Hvem vil ofre livet for en tapt sak? Det landet står overfor nå er et siste sprell – tvangsmobilisering. Det er ikke bare tragisk, men kriminelt. Landet ledes åpenbart av kjeltringer.

Denne videoen viser hva som skjer med de tvangsmobiliserte. Det er forbrytere som vil fortsette krigen når den er tapt og ofre barn og eldre for å redde seg selv noen uker ekstra. Og de i Nato som støtter dette er ikke særlig bedre.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelenesky lanserer ny verneplikts-ordning.

Ukraina vil snart kunngjøre nye mobiliseringsmål sier presidenten.

Ukraina vil neste uke kunngjøre en ny «kompleks plan» sa president Volodymyr Zelensky på fredag, etter et møte med generalstaben. Han gir ingen detaljer, men tjenestemenn i Kiev antyder muligheten til å demobilisere noen soldater som har vært i kamp siden februar 2022.

Ukraina har vært under press for å erstatte tapene de har opplevd siden de satte i gang den fire måneder lange «motoffensiven» på den sørlige fronten. Russland antyder at det kan være så mange som 90 000 menn.

«Når det gjelder mobilisering vet du hvor komplekst og aktuelt det er», sa den ukrainske presidenten på en pressekonferanse på fredag.

«I dag har vi fått  en  omfattende rapport om utfordringene, og hvordan vi skal løse den saken. Hva vi skal gjøre, hvilke lovendringer som må gjøres, hvem som skal gjøre det …. En omfattende plan om dette vil vi ha klar neste uke».

Kiev kunngjorde først en mobiliserings- og  krigsrettslov i februar 2022, da konflikten med Russland oppsto.

Dette er offisielle tall. Men i dag er det langt færre i landet, svært mange er flyktet vestover og østover. Noen hevder at det ikke lenger befinner seg mer enn noen og 20 millioner i landet.

Hele tiden har verneplikten blitt utvidet, helt til noen tyske forskere denne uken advarte at dette kan komme til å sette Ukrainas økonomi i fare.

Aleksej Danilov, sekretær for Ukrainas National Security and Defense Council, sa på fredag i radioen at iallfall noen  av mennene som ble mobilisert tidlig i konflikten med Russland kan bli demobilisert «i nær framtid».

«Man kan godt si at vi vet vi har et problem med mobiliseringen, at vi har mislyktes med mobiliseringen», fortalte Roman Kostenko, sekretær for parlamentskomiteen for Defence, National Security and Intelligence til Radio NV på fredag. 

«Etter at vi erstattet militærkommisærene har vi opplevd en feilslått mobilisering».

Zelensky har gått gjennom alle de regionale verneplikts-kontorene tidligere i år, etter rykter om omfattende korrupsjon. Ved slutten av august 2023 hadde mer enn 20 000 menn som skulle vært kalt inn flyktet fra Ukraina – ytterligere 21 000 har prøvd å flykte, men blitt tatt. Det rapporterte BBC forrige uke.

Ifølge Kostenko må Kiev finne en snarlig løsning om de ikke vil stå overfor «store problemer» når det gjelder mobilisering. Det kan bli et større problem enn mangel på artilleri-ammunisjon. Vesten har bedt Zelensky utvide verneplikts-alderen til alle menn fra 17 til 70 år, og mobilisere flere kvinner.

Russisk etterretning sa tidligere denne uken at Kiev verken har bekreftet eller avkreftet disse påstandene. Tidligere viseforsvarsminister Anna Maliar – som Zelensky ga sparken i september – fortalte til nettstedet Liga på torsdag, at Ukraina «ikke bør være redde for å mobilisere».

Ukraina trenger å virkelig å innse noen «ubehagelige  ting», sa hun, som at Russland «simpelthen rent fysisk har flere menn», mens Ukraina har en mindre hær «som ikke kan blir større», og som vil ha færre våpen.

«Tiden for en populær løsning er allerede forbi», sa Mailar.

«Som et voksent samfunn må vi forstå dette, og ikke vente på at det skal komme gode nyheter hver dag».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Den grønne gnomen Zelenskyj er forferdelig stabeis-aktig, men jeg tror ikke han kunne vært slik uten at han er under press fra de som gir han oppbacking. Altså sånne som Jenz, Boris og Brandon. Han har sikkert en retrett-plan for seg selv.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   30 november 2023 18:55

   Krigen mellom Ukraina og Russland ble initiert av khazarmafiaen. Den regjerer både u Ukraina og i de vestlige landene, inkludert i norge.
   Krigen ledes i alle ledd av khazar-mafia-medlemmer, krigsforbryteren Jens Stoltenberg inkludert. Mange er forbausende nok ikke klar over at sistnevnte både er gift med en ashkenazi-jøde og har flere ashkenzi-barn med denne.

   Det som skjer i Ukraina siden 2014 til nå, er Holodomor 3.0. Den tredje khazar-jødiske, planlagte utryddelse av ukrainere og russere.

   Svar
 • «…annonserte Goebbels «den totale krigen» på et massemøte der alle de fremmøtte skrek «Ja!».»

  Selvfølgelig. Når en nasjon stod samlet som den tyske i 1933-45, og Hitler sa :
  Vi vl IKKE krig, – og hadde foreslått en gjensidig nedrustning i 1938. – Men hvis de vil ha krig skal de få total krig.
  (Og jødiske organisasjoner hadde proklamert at Tyskland skulle ødelegges i 1933. )
  Da er dette naturlig for en nasjon.
  Noe helt annet enn dagens Ukraina, styrt fra USA.

  Så ble da også Tyskland totalødelagt under siste delen av krigen, med brannbombing av sivile byer, som Berlin og Dresden.
  Med voldekter på alt som holdt 37 grader , og massedrap gjennom interneringsleire under åpen himmel etter 1945.
  Den tyske befolkningen Tyskland visste hva som ventet.

  ‘ Tomrommene som fortsatt preger bybildet i den tyske hovedstaden, oppstod da byen ble jevnet med jorda av amerikanske og britiske bombefly. Under bombetoktet 3. februar 1945 ble 2000 tonn sprengbomber og nesten 250 tonn brannbomber ble sluppet over Berlin, de fleste over Kreuzberg. 
  Amerikanske anslag kalkulerte med opptil 20 000 døde og like mange skadede. Da krigen var over noen måneder senere, var 42 prosent av alle bygninger i Kreuzberg jevnet med jorda,’
  forskersonen.no/berlin-europa-holocaust/berlin-er-fylt-av-tomrom-etter-byens-voldsomme-historie/2281993

  ‘ Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning». Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven.
  Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
  vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

  Svar
 • Norvald Aasen
  29 november 2023 11:38

  Har lest innledningen her. Og det er kloke ord fra Knut Lindtner. Og Norge kriger sammen med de kriminelle i Kiev!

  Svar
 • En interessant ting med Tyskland under krigen er at våpenproduksjonen nådde sin topp så sent som høsten 1944.

  Svar
  • Ja, det var ikke et sterkt militært oppbygd Tyskland som truet vestens bakmenn.
   Men et INDUSTRIELT sterkt Tyskland.
   Og en velstandsoppbygging for alle innbyggere fra 1933 til 1939, – på tross av boikott/utestenging av Tyskland fra de som styrte/styrer det økonomiske systemet, og verdenshandelen.
   – Tenk om slike tanker og forhåpninger fikk bre seg i verden!

   ‘… han hadde vokst opp i et hjem hvor det ble snakket mye om hvor godt nazismen fungerte, og da Norge først var okkupert, var det naturlig å melde seg inn i Nasjonal Samling (NS).
   Pappa ble nok påvirket av bestefar, som var offiser og reiste mye til Tyskland på jobb i mellomkrigstiden. Pappa ble fortalt at også Norge burde moderniseres og komme seg ut av fattigdom. ‘
   nrk.no/dokumentar/xl/nazisten-som-ikke-ville-hjem-til-norge-1.14221101

   ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel. ‘
   Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

   Vi vet at Hitler, i 1938, som NASJONAL-sosialist uttalte:
   ‘Dere vet at Russland og Tyskland er styrt av to ulike doktriner. Bare ett spørsmål gjenstod som måtte klareres: Tyskland har ingen
   intensjon om å eksportere sin doktrine, og i det øyeblikket Sovjet-Russland heller ikke lenger tenker på å eksportere sin doktrine til Tyskland, ser jeg ikke lenger noen grunn til hvorfor vi skal fortsette å ha motsatte standpunkter. For oss begge er det fullstendig klart at det er kun andre som vil tjene på enhver kamp mellom våre to folk. ‘

   Og Churcill ( hans bakmenn) planla jo en krig mot sin ‘allierte’ Sovjetunionen etter 2 verdenskrig, allerede før 1945. Da var Sovjetunionen sin oppgave som nyttig idiot for bakmennene i England ferdig.
   ( Og Sovjetunionen måtte skremmes til ro og frykt ved at bakmennene slapp to atombomber over 2 sivile byer.)

   Svar
   • From the book Tell the truth and shame the devil, by Gerard Menuhin. From page No. 77

    In truth, the world owes Adolf Hitler an apology.
    When considering National Socialism, it is vital to separate the pre-war from the war years. During the pre-war years, National Socialism united a people and restored a country which was economally and socially ruined, and psychologically humiliated. During the war. this transcendent achievement was destroyed, leaving Germany in a worse state than in 1918.

    My comment: Hitler did not want this war, neither was he behind it. He wanted to continue his achievenents. The «Allies», controlled by the Jews in USA, UK a USSR were not after Hitler as such, they were out to destroy Germany and everything German.
    Germany was far ahead of the above mentioned countries, in social development etc. and above all, outside of the Jewish owned and controlled Central banks money magic and usury based system.

    Further, National Socialism had turned around the Weimar Jewish designed and controlled perversities and control of the banks that had almost destroyed the German soul and fabric.

 • Han lille gutt ble tvunget inn i krigen, en gammel tysker jeg kjente, antagelig død nå, i en alder av tolv på tampen av underkastelsen, tredje rike, overlevde, ikke engang ut av barndom, så skammelig, så stygt

  Svar
 • Så mange bortkastede og ødelagt liv i krig, au au au

  https://www.youtube.com/watch?v=HTzdCF29OCI

  Da Marlene så søsteren jobbe i KZ sa hun seg ferdig med familie

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  29 november 2023 17:10

  Ukraina kjem ikkje inn i Nato likevel? Krigen mot Russland til fånyttes? Vestleg oppmuntring til Kiev lite anna enn aktiv dødshjelp.

  Belgisk ekspert seier saker og ting som ikkje kjem på NRK:

  https://sputnikglobe.com/20231129/stoltenberg-preparing-nato-to-accept-russian-demands-for-ukraines-neutrality—expert-1115285850.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fører til misdannelser.

Israel bruker våpen med utarmet uran.

Forrige innlegg

Det vil kunne gi håp til millioner USA-borgere.

Robert F. Kennedy stiller til valg på et program for fred.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.