POSTED IN Diverse

Det skjer så mye rart nå:

Tony Blair som humanist?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En ting kan ingen ta fra Tony Blair, han har mye utenrikspolitisk erfaring som tidligere statsminister i UK. Han flyttet politisk det britiske arbeiderpartiet mange hakk til høyre slik at mange velgere fikk problemer med å se forskjellen mellom Labour, de konservative og de liberale i Storbritannia.

Han har også spesielle egenskaper etter at han dro Storbritannia inn som okkupasjonsmakt i Irak. Han kan lyge uten å blunke. Iraks masseutryddelses-våpen som var påskuddet for krigen fant Blair og Bush jr. (USAs president) ikke. Ironien i det som skjedde var at okkupasjonsmaktene USA og UK hadde sjøl mange av disse våpnene som de ville fjerne fra Irak – og som de aldri fant.

Han løy altså UK inn en krig i Irak. Uten å vurdere en slik handling moralsk kan nok mange være enig i at det var en ganske ekstraordinær handling siden løgnen ble avslørt ganske snart i ettertid. (Eller kanskje de fleste kriger serveres på løgner, men blir ikke så fort avslørt som denne?)

Mannen har altså vært en notorisk løgner og medansvarlig for at titusenvis uskyldige irakere er blitt drept. At han nå er bedt om å bistå Israels regjering med humanitært arbeid på Gaza er derfor ganske pussig, for å si det mildt. Men det er klart at Israels regjering ikke henvender seg til hvem som helst for en slik jobb. De kommer til en av sine egne.

Knut Lindtner
Redaktør

Tony Blair kan bli humanitær samarbeidspartner i Gaza.

Fra Voltaire Network.

Ifølge Ynet har Benjamin Netanyahus regjering henvendt seg til den tidligere britiske statsministeren Tony Blair for å utnevne han til humanitær samarbeidspartner for Gaza.

Tony Blair har så langt ikke bestemt seg. Diskusjoner pågår om omfanget av et slikt mandat. Det skal handle om evakuering av sårede, og naturligvis hva han skal få betalt for det.

I sin første periode som britisk statsminister for det britiske arbeiderpartiet (New Labor), var Blair med på justere de økonomiske konseptene for USAs president Bill Clinton. Det handlet om hvordan de «ultra-rike» ble ultrarike!

I sin andre periode, som stort sett handlet om hans utenrikspolitikk, ble han ofte betraktet som USAs imperialistiske president George W. Bush sin «puddel».

I ettertid arbeidet Tony Blair som offisiell utsending for the  Quartet (FN, USA, EU og Russland) i Midt-østen. Han tjente en formue på dette gjennom sine firmaer, Blair Inc. Og Tony Blair Associates. 

https://www.voltairenet.org/article219982.html

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alexander Dugin:

Vesten har gjort islam til sin fiende.

Forrige innlegg

Forandringer på gang:

Opplever Tyskland nå en ny rasefundert «Krystallnatt» enn den 85 år siden den siste?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.