POSTED IN Tyskland, Økonomi

Det samme som i USA og Storbritannia:

Tomme hyller i tyske butikker.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det går mot matvarekrise i Tyskland

Av red. PSt -8. november 2021

En matkrise truer tilsynelatende i Tyskland. Grossister rapporterte til «Lebensmittel-Zeitung» at det var «pågående flaskehalser og feil». For eksempel er Edeka, Rewe, Aldi og Lidl rammet. «HNA» rapporterer: «Leveringskrisa på grunn av korona-pandemien og ugunstige værforhold forverres. Ikke bare klesbutikker og apotek sliter med tomme hyller, men også dagligvarehandelen. Noen supermarkeder og fremtredende produsenter har blitt spesielt hardt rammet.»

Mediekanalen «n-tv» sier: «Årsaken til flaskehalsene er ikke bare forsyningskjedeproblemer, men også råvarekrisa. Prisene på aluminium, som trengs til bokser, samt rustfritt stål, papir og plast har gått i taket en stund. Produsenter ønsker å velte de økende emballasje- og produksjonskostnadene over på kundene.

«Bransjen har annonsert prisøkninger, og dette påvirker nå uunngåelig detaljhandelen», kommenterte Ifo-ekspert Klaus Wohlrabe nylig på en bedriftsundersøkelse utført av instituttet hans. «Ifølge en Edeka-sjef er det å fylle supermarkedshyllene en» daglig kamp».

brown and white bread on display counter

Det er frykt for tomme matvarehyller i Tyskland nå.

Allerede i januar 2021 kunne Deutsche Wirtschafts Nachrichten spå at ei matvarekrise var i emning på grunn av koronapolitikken.

«Dersom den økonomiske ustabiliteten skulle bli ytterligere forsterket av politiske ad hoc-koronatiltak, kan det føre til en total kollaps av forsyningskjedene, noe som vil føre til knapphet på mat og andre varer. I det minste for dette tilfellet bør den føderale regjeringen – vær så snill – ta forholdsregler. Det kan for eksempel tenkes at det kan opprettes en nasjonal matleveringstjeneste som i alle tilfeller kan levere en statlig bestemt mengde mat til innbyggerne – og det gratis.»

I april skrev Armstrong Economics:

Vi stirrer inn i hvitøyet ei alvorlig matkrise i Europa ettersom matvareprisene øker kontinuerlig, og med ytterligere drakoniske COVID-tiltak i EU, bringer de matforsyningskjedene i stå. Våre modeller har blitt advart om at denne 8,6-årige sykliske bølgen inn i 2024 vil være en av råvareinflasjon på grunn av MANGLER snarere enn spekulativ etterspørsel. Alle indikasjoner på at verden er på vei mot ei alvorlig matpriskrise er i spill. Matprisindeksen (FFPI) til FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) var i gjennomsnitt 107,5 poeng i desember 2020, en økning på 2,3 poeng (2,2%) sammenlignet med november 2020, som representerer en økning for syvende måned på rad. .

Siden da har FAO-indeksene bare steget og steget og steget:

FAOs matvareindeks på sitt høyeste siden 2011

Prisindeksen opp 31 prosent fra oktober 2020.

FAO Food Price Index (FFPI) var i gjennomsnitt 133,2 poeng i oktober 2021, opp 3,9 poeng (3,0 prosent) fra september og 31,8 poeng (31,3 prosent) fra oktober 2020. Etter å ha steget i tre måneder på rad, sto FFPI i oktober på sitt høyeste nivå siden juli 2011.

Og bare så man er klar over det: Tomme matvarehyller er hakket før sult.

Verdens myndigheter har bevisst ført en politikk som har ført oss dit. Dette er ingen naturkatastrofe, den er i høyeste grad menneskeskapt.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebile: Siegfried Poepperl

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Sult ut, frys ut, tving i kne, det er planen, gjør avhengig for å overleve, det er føydalismen de vil ha oss under

  Svar
 • Verden er gal
  8 november 2021 10:59

  Jeg har fulgt videoene til Ice Age Farmer siden 2020 (Bitchute og Youtube), han samler nyheter fra hele verden for å få oversiktsbilde av hva som skjer med med logistikk og matforsyning.

  Det har fått meg til å bunkre opp ekstra mat hjemme, mat med lang holdbarhet. Tørrvarer, glass og hermetikk. Blir nok å handle enda litt mer før dette braker løs.

  Bønder i USA får brev fra staten med tilbud om å ødelegge sine avlinger. Flere og flere land slutter med eksport av mat osv osv. Hva vil da skje med Norge som ikke er selvforsynt? Får håpe at det vil gå bedre enn forventet.

  Svar
  • Norge er selvforsynt, hvis vi vil.
   Vi produserer fiskemåltider, både fra oppdrett og fangst, nok til flere ganger befolkningen. Og kjøtt fra sau og storfe fra beitegående dyr. Og kan produsere tilleggsfor sjøl, hvis vi vil. Også grønnsaker nok til å dekke vårt behov, hvis vi vil.
   Det eneste vi ikke kan produsere nok av er korslaget hvete. Men det kan vi nok greie oss uten, eller bytte fisk mot hvete feks. med Russland.
   Så det skjer nok ikke så mye, – hvis vi ikke vil det.
   Men nå har vi jo «ledere» som selger ut strømmen vår for sølvpenger, så vi må fryse. Det er jo en mulighet for at disse trojanske politikerne selger ut maten vår for sølvpenger også, så vi også må sulte

   Svar
   • Oppdrettsfisk lever på soyabønner fra Brasil, så oppdrettsfisk kan du glemme når vi snakker om «selvforsynt».
    98% av proteinet i norsk kraftfôr er importert (mye er soya fra Brasil). Norge produserer nesten ikke protein til dyrefôr.
    Vi kan bli selvforsynt, men den omstillinga vil ta tiår å gjennomføre.
    Hvis eksportmarkedet går tomt for mat (der vi kjøper 70% av maten til mennesker og dyr i Norge), vil det skje over natta når eksportlandene stenger eksporten for å brødfø seg selv. I dag selges bare 10% av all matproduksjon som eksport.
    Norge er avhengig av at andre land har overproduksjon av mat hvis vi skal unngå sult.

  • De fleste som hamstrer glemmer å hamstre det viktigste: Frø og settepotet til kjøkkenhagen. De glemmer å forberede en jordflekk til matauk også.
   Jeg tør vedde ganske mye på at interessen for kjøkkenhage vil eksplodere til sommeren, når folk begynner å spørre om på hva føkk vi skal leve av neste vinter.

   Svar
   • Verden er gal
    9 november 2021 10:37

    Fint du nevner. Under andre verdenskrig dyrket de mat i parkene i Oslo.
    Det er stort potensiale i hagene rundt omkring i Norge. Jeg anla selv en liten kjøkkenhage i år, og lærte mye av det. Mange matvekster er lett å dyrke, selv for nybegynnere.

 • Vi har bare såvidt begynt på vorspielet til satanist-globalistenes lenge planlagte menneskeslakting og tyranniske verdenskupp – som kan ende med totalt sammenbrudd og kulturdød – kaos eller et Nord-Korea 4.o over store deler av planeten. For all del bygg opp matvarelagre og forbered deg for krise-krise som varer ikke noen uker, men flere Stortingsperioder. Vekk andre til forståelse og handling!
  Det tragiske er at globalistene har posisjonert seg på alle plan i samfunnet, tydeligst i media. Vi har lenge vært i krig – men må erkjenne at vi går nå inn i en periode med massedød gjennom covid-injeksjonene, med nye designvirus og skapt matvarekrise samt storkrig, vi går inn i siste etappe for realisering av NWO. Mirakler med bråoppvåkning og motstand som dreier utviklingen vekk fra avgrunnen kan vi se langt etter her i det sovende folket her i nord.

  Svar
 • nordmann i Tyskland
  11 november 2021 10:38

  Unnskyld at jeg spør dumt, men hvor i Tyskland er matvarehyllene tomme? Ikke i München, Frankfurt eller Stuttgart. Ikke hos min søster i Kiel heller. Min kones familie i Dresden har fulle butikkhyller å gå til. Kan dere komme med et bilde eller noe som viser dette?

  Bildesøk av bildet i artikkelen viser at dette er et illustrasjonsfoto fra ImageBox. Altså ikke et aktuelt bilde.Ser jo at dere beskylder myndighetene for å lure dere på mange måte. Gjett hva – dere er ikke bedre selv!

  Hilsen en nordmann i Tyskland som har mer enn nok av mat i butikkene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det grønne skiftet.

Ødelegger naturen, forurenser og er dyrt.

Forrige innlegg

Hva skjer egentlig i Glasgow?

NRK bringer bare «fake news».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.