POSTED IN Diverse, Russland

Det har skjedd noe med Russland:

Et russiske supermarked er virkelig noe for seg selv.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

På et supermarked i Russland skjer det noe rart. Det vil overraske noen, men denne videoen er virkelig å anbefale tatt i betraktning alt det dystre som skjer i verden i dag.

Redaksjonen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Har vært på noen russiske supermarked, men aldri opplevd noe slikt! Men det er absolutt noe min russiske ex-kjæreste kunne funnet på ;)

  Svar
 • Northern Light.
  18 juni 2023 13:50

  Det bugner av mat og grønnsaker i russiske butikkhyller, og utvalget er minst like stort om ikke større enn i vestlige supermarkeder, de vanlige kjede-butikkene her har ikke så stort utvalg. På YouTube er dat mange kanaler som viser et vanlig liv i Russland, med handling av mat på butikker i byene, og i større byer er utvalget større enn i mange vestlige matbutikker av for eksempel av kjøtt, fisk, yougurt, te og kaffe. Det mangler heller ikke importerte varer, som vi også kunne se noen av i denne videoen.

  Så produserer da også Russland all mat til hele befolkningen selv, og sanksjons-krigene mot Russland beordret av Washington, har bare gjort at Russland selv nå produserer mye mat som tidligere ble importert, slik som ost:

  «For tre år siden (2014) forbød Russlands regjering enkelte vestlige matvarer, inkludert de fleste meieriprodukter, som svar på vestlige sanksjoner mot Russland på grunn av krisen i Ukraina ( med Krim).

  Russlands forbud mot importerte matvarer fra Vesten kan ha forårsaket hodepine for europeiske bønder, men til stor fordel for russiske osteprodusenter, som med glede fyller den lukrative nisjen.

  På en matmesse for ost som ble holdt rundt i Istra 65 km utenfor Moskva, kjempet russiske versjoner av cheddar og feta om plassen på bord fylt med russisk-laget brie, camembert og modne blåmuggoster.

  «En industri blir født rett foran øynene våre. Mange bønder begynte å lage ost i kasseroller for tre år siden, akkurat som oss, sa Oleg Sirota til Reuters Television, en IT-spesialist som ble produsent av ost, og en av arrangørene av messen.

  «Vi laget vår første ost i en kjele. Så kjøpte vi utstyr produsert i Russland. Og nå venter vi nye store kar laget i Russland. «Vi er veldig stolte over at vi ikke bare lager ost, men vi lager den ved hjelp av russisk produksjonsutstyr og maskineri,» la Sirota til». Kilde: Reuters. Artikkel: Sanctions have a silver lining for Russian cheese producers.

  Den globale storkapitalen, Wall Street bankkartellet, vil ha hundre prosent kontroll på produksjon av mat i verden, og har instruert Washington, i sin tur sine vest-Europeiske vasallstater og FN, om å gå til krig mot verdens bønder, med påskuddet at «jordbruket fører til global oppvarming». Blant mange eksempler; Nederland, som vil kjøpe opp 3000 gårdsbruk «for å redusere utslipp av nitrogen og metan», Irland, som vil slakte ned 200 000 kyr, og ved å utrope dyrking av ris som årsak til utslipp av metan. Det vil føre til matmangel i Vesten og mange land, en strategi for å tvinge folk over til agrobusiness selskapenes og Gates gigantindustribruk for GMO-mat, kunstig kjøtt og insektbasert mat.

  Hadde ikke Norge vært USAs mest logrende vasallstat, kunne vi ha hatt normale kommunikasjoner og handelsforbindelser med Russland, og nytt godt av import av Russlands overdådige naturlige matproduksjon med GMO-fri mat:

  «Den russiske statsdumaen vedtar totalforbud mot GMO-avlinger og dyr. Russlands Statsduma vedtok den tredje og siste behandlingen av et lovforslag fra regjeringen, som innfører et totalt forbud mot dyrking og avl i Russland av genetisk modifiserte planter og dyr, med unntak av vitenskapelige forskningsformål.

  Statsdumaen har også gitt den russiske regjeringen rett til å forhindre import av produkter som inneholder GMO til Russland. Russlands landbruksminister, Alexander Tkachev, uttalte: «Landbruksdepartementet er sterkt imot GMO, russiske landbruksprodukter vil forbli rene».
  Kilde: agropages com. artikkel: Russian State Duma passes total ban on GMO crops and animals.

  Svar
 • Northern Light.
  18 juni 2023 17:00

  Marie Le Pen: Krim er Russisk, og har ingenting med den nåværende krigen i Ukraina.

  Den franske politikeren insisterte på at halvøya er en avgjort sak, uten tilknytning til den nåværende Ukraina-konflikten.

  Det er ingen vits i å ta opp Krim i forhandlinger mellom Moskva og Kiev for å få slutt på den nåværende konflikten, sa den franske opposisjonslederen Marine Le Pen torsdag. Mens hun ba om at samtalene skulle begynne så snart som mulig, la hun til at Krim er Russisk og at saken har blitt avgjort siden 2014.

  «Krim har ingenting med Ukraina-konflikten å gjøre,» sa Le Pen til Franceinfo i en nyhetssending. «Vi kan diskutere forholdene når folkeavstemningen ble holdt, men innbyggerne valgte å være en del av Russland. Det er posisjonen til Nicolas Sarkozy, Valery Giscard d’Estaing og posisjonen til Marine Le Pen”, forklarte lederen i partiet Rassemblement National, og nevnte to tidligere franske presidenter.

  Le Pen hevdet at den nåværende krigen handler om Donbass og de mislykkede Minsk-avtalene, og at saken ikke skal kompliseres ved å bringe Krim inn i den. De to programlederne avbrøt henne, og insisterte på at Krim er et spørsmål om Ukrainas territoriale integritet, og presset Le Pen om hun ville si offentlig at Krim er russisk.

  «Det har alltid vært klart. Jeg har sagt det i nesten ti år og har ikke ombestemt meg,» svarte opposisjonslederen.

  Le Pen gjentok sitt standpunkt om Krim for en parlamentarisk komité forrige måned, og svarte på anklagene fra president Emmanuel Macron, om at hun var en del av en russisk kampanje for «utenlandsk innflytelse». Da gjentok hun igjen at Krim var et historisk russisk territorium «gitt bort» til Ukraina «etter en diktators innfall», med henvisning til avgjørelsen fra 1954 av den sovjetiske lederen Nikita Khrusjtsjov.

  Ukrainas regjering forbød Le Pen å komme inn i landet i 2017, etter at hun i flere intervjuer insisterte på at folkeavstemningen i 2014 var legitim, og ikke en «ulovlig annektering» av Russland.

  Innbyggerne på Krim holdt en folkeavstemning i mars 2014, kort tid etter at det USA-støttede kuppet innsatte en regjering av ukrainske nasjonalister i Kiev. Resultatet viste en overveldende støtte for å slutte seg til Russland igjen, noe Moskva godtok. I mellomtiden brukte den nye ukrainske regjeringen vold for å knuse dissens i Odessa- og Kharkov-regionene, og sendte tropper mot Donetsk og Lugansk, noe som utløste den nåværende konflikten.

  Le Pens Rassemblement National (RN) er det største opposisjonspartiet i det franske parlamentet. Hun stilte til presidentvalget mot Macron i 2022. Selv om Le Pen den gang tapte med 17 poengs margin, leder hun nå i meningsmålingene, foran den sittende presidenten.

  Fra RT, publisert 15 juni 2023.
  Oversatt fra engelsk, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Le Pen doubles down on Crimea.

  Svar
 • FreeToChoose
  18 juni 2023 21:38

  Jeg liker Russland og har vært innom mange butikker og super markeder der. Mangler ingenting, tvert i mot så bugner det av masse spennende både mat og drikke. Hadde jeg vært yngre og hatt en konto jeg ikke trengte å bekymre meg for att kan gå tom, så ville jeg ha reist igjennom hele Russland, fra Storskog til Beringstredet. Russland er veldig spennende og hvis man lærer seg språket, mulighetenes land. Og så er jentene utrolig flotte:)

  Svar
 • Som Russlandvennleg syns eg er det fint med propaganda om vellykka landbrukspolitikk. Det var kanskje på tide at Kreml tok ansvar for sjølvforsyning av mat?

  Det er verre med eigen teknologiproduksjon. Deler til eigen flyproduksjon, medisinsk utstyr og datamaskiner er i stor grad avhengig av import, berre Tv-apparater er unntaket. Men tv-stasjonane er vel framleis eigde av jødiske oligarkar som har kontroll saman med Putin?

  I steigan.no les eg at K.E.Aagaard skriv at Putin signerte ein fredsavtale og trekte sine militære styrker ut av Kiev-området som ein del av avtalen. Andre har opplyst at han inngjekk ein femten år leieavtale om Krim og Dombass, men det er utruleg fordi det ville vere landssvik overfor dei nye delane av Russland.
  Så snart dei militære var borte, vart avtalen skrota av USA og UK. Putin må ha ukloke rådgivarar, først blir han lurt av Minskavtalen, så av Istanbul-avtalen.
  Men Putin er neppe uintelligent slik som Solbakken som bytta ut nesten halve laget i to kampar på rad for slik å sikre tap. Kanskje er det Putin som må bytte ut halve laget for å ikkje bli lurt og for å sikre sigeren militært før fleire slaviske liv blir ofra unødvendig? Fronten er innanfor grensene av Russland!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dr. Peter McCullough:

Covid-injeksjonen er enda farligere enn vi fryktet.

Forrige innlegg

Tidligere russisk president:

Vestens sprengning av North Stream gir oss frihet til å kutte deres sjøkabler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.