POSTED IN Krig-fred, Russland

Tidligere russisk president:

Vestens sprengning av North Stream gir oss frihet til å kutte deres sjøkabler.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Medvedev: Putin har grønt lys for å kutte våre fienders undersjøiske kommunikasjons-kabler.

Av Tyler Durden.


Etter rapporter som gjorde den ukrainske eller amerikanske regjeringen ansvarlig for ødeleggelsen av Russlands Nord Stream-gassrørledninger, har nestlederen i det russiske sikkerhetsrådet erklært at president Vladimir Putin bør føle seg fri til å kutte undersjøiske kommunikasjonskabler til landets fiender.

«Hvis vi går ut fra den beviste medvirkningen fra vestlige land i å sprenge Nord Stream, så har vi ingen begrensninger – selv ikke moralske – for å hindre oss i å ødelegge kommunikasjons-kabler i havbunnen til våre fiender», sa Dmitrij Medvedev på Telegram. Medvedev var Russlands president fra 2008 til 2012 og er en nær alliert av Putin.

Det russiske sikkerhetsrådets nestleder Dmitrij Medvedev, sa at Putin ville være fullt berettiget til å angripe undersjøiske kabler som tjener Russlands «fiender», meldte Reuters via Daily Mail. I forrige måned advarte NATOs etterretningssjef David Cattler om en økende risiko for nettopp et slikt trekk. «Det er økt bekymring for at Russland kan ta sikte på undersjøiske kabler og annen kritisk infrastruktur for nasjonene som gir våpenhjelp til Ukraina,» sa han. Naturligvis utelot han å nevne eventuelle grunner for å gjengjelde sprengningen av Nord Stream-rørledningene.

Cattler sa at han hadde lagt merke til flere russiske patruljer over hele Atlanterhavet og i Østersjøen og Nordsjøen. «Russland kartlegger aktivt alliert kritisk infrastruktur både på land og på havbunnen».

Havet er rikt på militære mål. Mer enn 400 undersjøiske kabler har mer enn 95 % av den internasjonale internettrafikken. «Anslagsvis 10 billioner amerikanske dollar i finansielle transaksjoner går gjennom kablene hver dag, så disse kablene er virkelig en økonomisk knutepunkt», sa Cattler. For eksempel «Marea»-kabelen, bygget av Facebook, Microsoft og Telxius, strekker seg over 6440 km fra Bilbao, Spania til Virginia Beach i USA.

I motsetning til vestlig propaganda om at Russland ødela sin egen kilde til økonomisk innflytelse over Europa, har de siste månedene rapporter vært om at enten amerikanske eller ukrainske myndigheter sprengte rørledningene. I februar, med henvisning til «en kilde med direkte kunnskap om den operative planleggingen», publiserte den legendariske journalisten Seymour Hersh en bombe av en rapport om at amerikanske marinedykkere utførte operasjonen under dekke av en NATO-øvelse.

Forrige måned rapporterte europeiske journalister at sporet førte til Ukraina, og til en 15 meter lang yacht som ble leid inn fra et polsk selskap og la til kai ved en liten dansk øy nær eksplosjonsstedet. Det høres ut som orkestrert propaganda, for å styrke amerikanske myndigheters benektelse av enhver rolle i en økonomisk krigføring som har blitt en stor belastning for den europeiske befolkningen. Denne uken rapporterte flere nyhetssteder, at etter å ha mottatt en rapport om at Ukraina planla slike aksjoner, advarte CIA Ukraina mot å gjøre det.

Utsiktene til et russisk angrep på vestlig kommunikasjons-infrastruktur, som gjengjeldelse for det som sannsynligvis ble utført av vestlige makter, eller at vestlige makter oppmuntret til angrep på en russisk gassrørledning, er den siste påminnelsen om at vi alle hele tiden står i fare for å bli utsatt for kriger vår regjering i USA provoserer frem med fullstendig ignorering av konsekvensene.

Fra Zero Hedge, publisert 16 juni 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light, og noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Senior Russian Official: Putin Has Green Light To Sever Undersea Commo Cables.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • USA mener offisielt at det var Ukraina (ukrainske aktivister) som sprengte Nord Stream rørledningen.
  Men har USA kritisert Ukraina for dette? Eller har de ikke uttalt noen kritikk av en slik handlingen?

  Konsekvensen av sprengningen vil bli av-industrialisering av Tyskland pga mangel på gass, noe som brukes til veldig mye i Tyskland: til direkte husoppvarming, petrokjemisk industri (plast, kjemikalier, kunstgjødsel) og til strømproduksjon (når vinden avtar og solen ikke skinner så hentes store mengder strøm fra gasskraftverk som raskt kan øke sin strømproduksjon).

  Vi må regne med at Tysklands ledelse og maktelite vet hvem som sprengte rørledningen (trolig var det USA og i alle fall ikke Russland). Reaksjonen på denne sprengning kan bli ganske stor i Tyskland. Tyskland kan nå komme til å ruste opp militært for deretter på et senere tidspunkt å bryte med USA fordi USA altså prøver å undergrave Tysklands økonomi. Tyskland vil ha interesse av å gjenopprette sitt samarbeid med Russland. Mens Polen (mfl) trolig vil prøve å forhindre noe slikt. Hvordan krig kan dette havne opp med?

  Svar
 • FreeToChoose
  18 juni 2023 21:55

  Selveste WEF, onkel Klaus gikk for en tid tilbake ut med skremselspropaganda om att store «data angrep» ville komme i nær fremtid, som vil slå ut så og si hele verden. Er egentlig Russerne med på galskapen om «den nye verdensorden»? Mange ting som har skjedd i sammenheng med COVID plandemien, Ukraina krigen etc. har liksom gitt meg en rar følelse att mye ser ut til å gå i den retning Onkel Klaus Schwab og vennene hans vil att det skal gå?
  Putin har tross alt møtt med både Schwab og Kissinger og har muligens enda samtaler med denne typen gangstere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det har skjedd noe med Russland:

Et russiske supermarked er virkelig noe for seg selv.

Forrige innlegg

NRK Serverer nok en gang politisk lapskaus.

Oppmerksomheten skal rettes mot Trump, ikke mot den korrupte Biden-familien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.