POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Det går fortsatt dårlig for Nato i Ukraina.

Ukrainske styrker klarer ikke å bryte gjennom russiske forsvarslinjer.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det skjer svært mye nå i Øst-Ukraina. Etter stort politisk press fra USA/Nato har ukrainske myndigheter iverksatt et motoffensiv, et forsøk på å bryte gjennom de russiske forsvarslinjene for å gjenerobre tapte områder. Det har åpenbart vært stor fag-militær motstand mot dette. Ledende militære i Ukraina har advart mot en mulig katastrofe. Landet har manglet utstyr (vestlig land har tømt egne lagre av våpen), mannskaper (svært mange døde og skadde) og samordning (ulik trening av ukrainske soldater i ulike Nato-land). Men Nato trenge en militær seier for å få befolkningen i egne land med på videre krigføring og økonomiske forsakelser.

Men så viser det seg også at Russland har våpensystemer som er overlegne de Nato, dvs. USA kan mønstre. I vesten både blant publikum og politikere nekter en å ta dette inn over seg. Propaganda-mediene har fortalt oss om hvor håpløse og hvor tilbakeliggende russerne er, godt hjulpet av utallige Hollywood-produksjoner i alle år som har fremhevet USAs overlegenhet.

Men hverken norske eller vestlige medier har fulgt med i timen og nå innhenter virkeligheten dem. De våkner nå etter en tornerosesøvn i 100 år bak murene av torner og villniss. Og så oppdager de i Ukraina at verden har forandret seg, ikke bare politisk og økonomisk, men også militært.

Vi i derimot.no som har prøvet å oppdatere oss på akkurat dette i snart ti år er ikke overrasket over det som skjer. Det som forbauser oss er hvor lenge de norske mediene kan drive på å rapportere en virkelighet som ikke eksisterer ( hvor svake Russland er og hvor godt det går for USA/Nato-krigføringen med ukrainske soldater). Det er også skremmende å se norske fagmilitære vri av seg analyser og beskrivelser som ikke henger på greip.

Vi gjengir en kort melding fra Voltaire.net og vil bringe en med utførlig analyse fra samme nettsted noe seinere.

Knut Lindtner
Redaktør

Det siste om Ukrainas motoffensiv (13. juni – 11.00)

De ukrainske styrkene klarer fortsatt ikke å bryte gjennom den russiske forsvarslinjen. Kampene fortsetter å rase foran denne linjen, mens det russiske flyvåpenet bomber militære mål inne i Ukraina.

I går kveld lyktes «de integrerte nasjonalistene» å myrde den russiske generalen S. Goratchev.

Den 110. ukrainske mekaniserte brigaden overga seg (bilde). Det er en brigade som består av vernepliktige og ikke av «integrerte nasjonalister».

https://www.voltairenet.org/article219484.html

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Hvis verden har endret seg militært, så skulle vel Ukraina vært nedkjempet for over et år siden ? Hvis Russland er så overlegne, hvorfor har krigen vart i 16 måneder ?

  Svar
 • Northern Light.
  15 juni 2023 13:48

  USA skal forsyne Ukraina ammunisjon med utarmet uran til Abrams stridsvognene.

  Den giftige ammunisjonen er knyttet til kreft og fødselsskader.

  Av Dave DeCamp.
  Biden-administrasjonen forventes å gi Ukraina ammunisjon med utarmet uran for bruk med USA-produserte Abrams-tanker, rapporterte The Wall Street Journal tirsdag.

  Utarmet uran er et biprodukt av anriket uran og er ekstremt hardt, noe som gjør det til et godt egnet materiale for panserbrytende prosjektiler. Men utarmet uran er radioaktivt, og det har vært knyttet til kreft, fødselsdefekter og miljøskader i områder det har blitt brukt, inkludert Irak, hvor amerikanske styrker ofte brukte den giftige ammunisjonen og virkningen fortsatt merkes i dag.

  I følge Journal-rapporten har det vært en debatt i Det hvite hus om hvorvidt man skal gi Ukraina ammunisjon med utarmet uran eller ikke. Noen tjenestemenn har reist bekymring for kritikken USA kan møte, for å lever våpen som kan forårsake helse- og miljøskader.

  Pentagon har presset på for at USA skal bevæpne Abrams-stridsvognene sender til Ukraina med ammunisjon med utarmet uran. USA pusser opp gamle Abrams-stridsvogner som forventes å ankomme Ukraina til høsten.

  USA-produserte Bradley stridsvogner kan også være bevæpnet med ammunisjon med utarmet uran, noe som gir dem kallenavnet «stridsvogn-drepere». Tidligere i år nektet Det hvite hus å si om det ville gi Ukraina Bradley stridsvogner bevæpnet med den radioaktive ammunisjonen.

  Storbritannia har sendt ammunisjon med utarmet uran til Ukraina for bruk med de britiskproduserte Challenger 2-stridsvognene. Britene tok skrittet til tross for russiske advarsler, om at de ville behandle Ukrainas bruk av radioaktiv ammunisjon på samme måte som en skitten bombe. Russlands president Vladimir Putin sa at hans beslutning om å distribuere atomvåpen til Hviterussland, var et svar på at Storbritannia bevæpnet Ukraina med utarmet uran.

  Fra Global Research, publisert 14. juni 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: US Set to Provide Ukraine with Depleted Uranium Rounds for Abrams Tanks.

  Beskrivelser av fødselsdefekter i Irak etter USAs bruk av ammunisjon med utarmet uran:
  «Amerikansk ammunisjon (med utarmet uran o.a.) kan være årsaken bak det økende antallet barn født med fødselsdefekter i Irak, viste en studie. Beretninger om barn som blir født med kreft og fødselsskader har blitt fremhevet i den tyske avisen Der Spiegel, der irakere som ble intervjuet ikke var sikre på forklaringen bak så mange døde og deformerte nyfødte i Basra, ifølge Al Arabia.

  «Noen hadde bare ett øye i pannen. Eller to hoder,» sa Askar Bin Said, eier av en irakisk kirkegård, til avisen, og beskrev noen av de døde nyfødte babyene som er gravlagt på kirkegården hans. «En hadde en hale som et flådd lam. En annen så ut som et helt normalt barn, men med et ape-lignende ansikt. Beina til en jente hadde vokst sammen, som en halvt fisk, halvt menneske, sa han.

  Rapporten siterer en studie publisert i september i den tyske Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, som sier at det var en «syvdobling i antall fødselsskader i Basra mellom 1994 og 2003. Av 1000 nyfødte barn som levde hadde 23 fødselsdefekter».

  «Forurensning fra krig – på grunn av alt fra tungmetaller fra eksplodert ammunisjon til stråling fra av utarmet uran brukt i amerikansk ammunisjon og av stridsvogner – og inhalert av Fallujahs innbyggere, sivet inn i grunnvannet, strømmet i den nærliggende Tigris-elven, og mettet luften de puster inn».
  Fra Arab News, publisert 20 desember 2012. Artikkel: US depleted uranium hit Iraq newborns horrifically.

  Svar
 • Northern Light.
  15 juni 2023 14:40

  F-16-fly som kan bestykkes med B61-12 atombomber sendes til Kiev-regimet.

  Av Drago Bosnic.
  Tilbake i slutten av mai ga USAs regjering «endelig etter for presset» og bestemte seg for å gi grønt lys for leveringen av F-16 til Kiev-regimet. Som et resultat fikk NATOs europeiske medlemsland lov til å levere disse gamle jagerflyene til den nynazistiske Kiev-juntaen. Biden-administrasjonen har tenkt å gjøre dette i flere måneder, mens ukrainske piloter har gjennomført trening i flere NATO-land, også i USA. I forrige uke ga Russlands utenriksminister Sergei Lavrov en sterk advarsel til det Vesten mot å levere av F-16 jagerfly som kan bestykkes med atomvåpen til Kiev-regimet.

  F-16 er designet for å være i stand utføre atomangrep, vanligvis med B61 termonukleære bomber. NATO-land som Belgia og Nederland har F-16 jagerfly som kan bestykkes med atomvåpen, som en del av deres avtaler om deling av atomvåpen med USA.

  Og det er nettopp disse landene i tillegg til Danmark og andre som fortsatt bruker F-16, som kan meget vel være de første til å sende dem til Kiev-regimet. På den annen side er det usannsynlig at Polen og Romania vil gjøre det, siden det ville undergrave deres egen sikkerhet. Dette forsterker ytterligere antagelsen om at jetflyene som er bestemt til den nynazistiske juntaen vil være i stand til å ha atomvåpen.

  Dette alene gjør Lavrovs bekymringer desto mer virkelige. Russland har gjentatte ganger advart om at Kiev-regimet kan forsøke å skaffe seg atomvåpen, eller i det minste en såkalt «skitten bombe». Slike planer ble offentlig kunngjort av den nynazistiske juntaens øverste embetsmenn selv, inkludert frontmannen Zelensky, som er nok et bevis på at Moskvas advarsler skal tas på alvor. I tillegg har russisk etterretning funnet viktige bevis, som peker på at USA har utført eksperimenter og brukt «kjernefysisk teknologi» i tidligere ukrainske atomkraftverk, slik som Zaporozhye, muligens for til og med å forsøke en falskt flagg operasjon med atommateriale.

  Selv om USA har flest F-16 jagerfly, har de fortsatt ikke kunngjort at de vil levere dem til de nynazistiske juntaens styrker. Washington DCs propaganda-maskin insisterer på at dette visstnok skyldes at «USA er motvillige til å gjøre det for å unngå en eskalering med Moskva». Dette er imidlertid merkelig, ettersom det krigførende imperiet så langt har gjort alt i sin makt for å provosere Russland, noe som har brakt verden farlig nær en atomkrig.

  I følge CNN var USA i mars vertskap for to ukrainske piloter på en militærbase i Tucson, Arizona, hvor USAF har evaluert ferdighetene deres, for å vurdere hvor mye tid de trenger for å lære å fly forskjellige typer amerikanske militærfly, inkludert F -16. Likevel, mens Washington DC deltar direkte i dette, er det åpenbart at de ønsker å få det til å se ut som om de ikke gjør det, noe som vil forklare hvorfor USA ikke ønsker å sende sine egne kampfly, men forventer sine utenlandske vasall- og satellittstater å gjøre det.

  Og selv om F-16s evner i kamp mot russiske jetfly som Su-35S eller MiG-31BM i beste fall er tvilsomme for ikke å nevne Su-57, er det ikke umulig at Washington DC prøver å gi Kiev-regimet fly som kan bestykkes med atomvåpen, for å prøve å avskrekke en potensiell russisk motoffensiv når den nynazistiske juntaens egen offensiv mislykkes.

  Fra Gobal Research, publisert 13 juni 2023. Bosnic er en uavhenging geopolitisk- og militær analytiker.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: F-16s for Kiev, Capable of Launching B61 Nuclear Strikes.

  Svar
 • Northern Light.
  15 juni 2023 15:20

  Atommaktene utvider og moderniserer sine atomarsenaler i påvente av en potensiell global konflikt.

  Av Arsenio Toledo.
  Verdens atommakter utvider og moderniserer sine arsenaler av atomvåpen ettersom spenningene mellom verdens stormakter fortsetter å øke, i påvente av en potensiell global konflikt.

  Dette er ifølge en ny rapport fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). I følge SIPRIs anslag har verdens ni atommakter – Kina, Frankrike, India, Israel, Nord-Korea, Pakistan, Russland, Storbritannia og USA – produsert ytterligere 86 atomstridshoder i løpet av det siste året.

  Dette bringer det totale antallet aktive atomvåpen i verden til 9576. Når man inkluderer atomvåpen som holdes i reserve, går dette tallet opp til 12512. Relatert: Globale militærutgifter når rekordhøye 2,24 billioner dollar midt i den pågående konflikten i Ukraina, og økt spenning om Taiwan.

  «De fleste av de atommaktene statene spisser retorikken sin om viktigheten av atomvåpen, og noen kommer til og med eksplisitte eller implisitte trusler om bruk av dem,» sa SIPRI-medarbeider Matt Korda. «Denne atomkonkurransen har dramatisk økt risikoen for at atomvåpen kan bli brukt i sinne for første gang siden andre verdenskrig».

  Kina produserer flere nye atomvåpen enn noen annen nasjon.
  Russland og USA har fortsatt de største arsenalene av atomvåpen. Til sammen har de nesten 90 prosent av alle atomvåpen. Størrelsen på deres respektive kjernefysiske arsenaler holdt seg relativt stabil i 2022, selv om det er en grad av usikkerhet her ettersom det er mindre åpenhet om kjernefysisk kapasitet i begge land.

  De fleste nye atomvåpen kom fra Kina. SIPRI estimerte at den kommunistiske nasjonens atomarsenal utvidet seg fra 350 stridshoder i januar 2022 til 410 stridshoder i januar 2023, og det forventes å fortsette å vokse. Kinas hær kan være på høyde med enten USA eller Russland, når det gjelder antall atomkompatible interkontinentale ballistiske missiler i sitt arsenal, innen slutten av tiåret.

  «Kina har startet en betydelig utvidelse av sitt atomvåpenarsenal,» sa Hans M. Kristensen, seniorstipendiat i SIPRI. «Det er stadig vanskeligere å sette denne utviklingen i forhold til Kinas erklærte mål, om å ha bare et minimum av atomvåpen som trengs for å opprettholde nasjonal sikkerhet».

  Det bør også bemerkes at SIPRI mener at antallet atomstridshoder som er oppgitt av atommaktene sannsynligvis er underrapportert. Russland og USA er ikke lenger like transparente om deres atomarsenaler. I 2021 sa den britiske regjeringen at den ikke lenger ville offentliggjøre sitt antall av atomvåpen, men den kunngjorde det året, at den vil øke grensen for sitt arsenal fra 225 til 260 stridshoder.

  De fleste, om ikke alle de andre atommaktene fortsetter å være svært hemmelighetsfulle om sine atomvåpen. Israel, for eksempel, fortsetter å ikke offentlig erkjenne å eie atomvåpen, og dets status som en atommakt forblir en ubekreftet åpen hemmelighet.

  «I denne perioden med høy geopolitisk spenning og mistillit, med kommunikasjonskanaler mellom atombevæpnede rivaler stengt eller knapt fungerer, er risikoen for feilberegninger, misforståelser og ulykker uakseptabelt høy», advarte SIPRI-direktør Dan Smith. «Det er et presserende behov for å gjenopprette atomdiplomati og styrke internasjonal kontroll med atomvåpen».

  Fra Natural News, publisert 14. juni 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Nuclear-armed nations are expanding and modernizing their nuclear arsenals in anticipation of a potential global power conflict.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Å fyre for kråkene:

Det norske folket betaler, men noen tjener også.

Forrige innlegg

Svein Grødaland:

Kva skjer i Raudt?
Kvifor så redde?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.