POSTED IN Mat/Landbruk

Det er pengene som rår, ikke humanismen.

En stor del av kornet fra Ukraina som skulle til Afrika går til EU.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukrainsk korn går til EU istedenfor til Afrika – melder El Pais.

Den russiske presidenten Vladimir Putin beskylder Vesten for å svikte de fattige landene i korn-avtalen.

Minst 38 prosent av kornet som er eksportert fra Ukraina etter FN-avtalen er sendt til EU istedenfor til utviklingslandene i Afrika, noe som var meningen med avtalen. Den spanske avisen El Pais rapporterte dette på torsdag. De siterer data fra FN og sporing av skipene som er sendt ut.

Ifølge rapporten gjelder dette mer en 2,3 millioner tonn mais, hvete, bygg og andre landbruksprodukter som er blitt sendt gjennom  Svartehavs-korridoren fra Ukraina mellom 1.august og 7. september.

Grain shipping trade navigates turbulent waters | World Grain

Av denne totale mengden ble rundt 900 000 tonn sendt til havner i medlemslandene i EU. Rapporten noterer at det har vært umulig å spore ut fra tilgjengelige data om EU var det endelige målet for disse skipslastene, eller om disse bare var transitthavnen.

Den 22. juli ble det i Istanbul undertegnet en multilateral avtale som gjaldt rammer for eksport av ukrainsk korn, mat og gjødsel. via Svartehavet. Avtalen løftet også på restriksjonene om eksport av russisk korn og gjødsel.

Men ifølge Russlands permanente representant i FN Vassily Nebenzia, så har den delen av avtalen som gjelder russiske produkter ikke blitt satt ut i livet.

I sin tale til plenumsforsamlingen ved Eastern Economic  Forum på onsdag  beskyldte den russiske presidenten Vladimir Putin de vestlige nasjonene for å lyve når de påstår at Ukraina må få adgang til havet for å sende ut korn til å kunne senke matprisene  og  minske risikoen for sult i de fattige landene.

Han sier at brorparten av kornet blir sendt til vestlige stater. I en bemerkning tidligere på torsdag sa den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan at han var enig med den russiske lederen. Han sa at ukrainsk korn «dessverre» for det meste går til rike land.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: bill wegener

https://www.rt.com/business/562452-ukraine-grain-to-eu-not-africa/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «I sin tale til plenumsforsamlingen ved Eastern Economic Forum på onsdag beskyldte den russiske presidenten Vladimir Putin de vestlige nasjonene for å lyve når de påstår at Ukraina må få adgang til havet for å sende ut korn til å kunne senke matprisene og minske risikoen for sult i de fattige landene.»

  Og vestlige media, Norge især(?) , lyver som vanlig. Eller utelater å melde – eller vrir på sanhheten , – som er det samme.

  Som nyhetene om nødhjelpskoridor til Syria. :
  ‘Russland har lagt ned veto mot et norsk-irsk resolusjonsutkast i FNs sikkerhetsråd om å holde en nødhjelpskorridor fra Tyrkia til Syria åpen i ett år til.
  Dette la Russland ned veto mot.’

  Så Russland er imot nødhjelp til et utbombet Syria , som overskriften i Nrk. gir inntrykk av?
  Nei, det er tvertimot Norge ( og USA) som ikke vil være med på et RUSSISK INITIATIV for nødhjelp/oppbygging av Syria.
  Pyttsann. Nødhjelpskorridor og russisk protest var jo sant. Nrk. lyver ikke. ;-)
  Istedet for informasjon gir media altså løgn-propaganda.
  Dessverre som vanlig.

  ‘Russland er en nær alliert med Syrias president Bashar al-Assad og mener nødhjelpskorridoren er et brudd på Syrias suverenitet.
  Russland mener nødhjelpen bør bringes inn via den regjeringskontrollerte delen av Syria, noe som vil gi Assad-regimet langt større kontroll.’ (©NTB)
  nrk.no/nyheter/syria-1.11054856

  Svar
 • Litt på siden. Men media ‘ informerer’. ;-)

  Altså som overskrift i Nrk. : ET NYTT RUSSISK angrep. : ;-)

  ,Det ukrainske forsvarsdepartementet hevder på meldingsappen Telegram at kommandoen til den russiske okkupasjonsstyrken planlegger et nytt angrep på byen Enerhodar og atomkraftverket.
  De fortsetter å kreve at de russiske troppene forlater territoriet, og mener at okkupantene planlegger å gi Ukraina skylden for det kommende angrepet.
  På sin side skriver den lokale pro-russiske lederen Vladimir Rogov på Telegram at det ukrainske militæret har angrepet atomkraftverket med tungt artilleri 26 ganger siden 1. september.
  nrk.no/urix/full-stans-ved-atomkraftverket-i-zaporizjzja-1.16099505

  Hvorfor skulle Russland angripe et atomkraftverk Russland har kontroll over?
  Antagelig har russisk etteretning avslørt planer om en ‘ atomulykke’ fra ukrainsk/amerikansk side og skønner at her må det passes på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vil det føre til borgerkrig?

USA faller fra hverandre.

Forrige innlegg

Strømprisene

Store demonstrasjonstog mot strømprisene — før jul

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.