POSTED IN Demokrati, Endring av politikken

Det er ikke over i Canada:

Fortsatt motstand mot Korona-diktaturet .

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Canada: Folkereisningen mot koronadiktaturet fortsetter

Av Jan Herdal

Hva skjer med folkereisningen mot koronadiktaturet i Canada? Svaret er: Enormt mye, over hele landet. En dekning i en kort avisartikkel må nødvendigvis bli fragmentarisk, ikke minst fordi de store tv-kanalene prøver å dysse ned hele greia, og gi inntrykk av at det hele er over.

For å ta Ottawa. Det er på ingen måte over. Noen trailersjåfører har forlatt byen, men mange har blitt værende, og det mest interessante – det er et stadig tilsig av nye folk.

Vi er her, og vi er sterke.

På konvoiens hovedside på FB, Freedom Convoy 2022 Support bekreftes det i et innlegg at mange sjåfører akter å bli i Ottawa til målet er oppnådd. Drivstoff smugles inn om natta, mat leveres på dagtid. Da er en trailerkupé helt grei å overnatte i.

To konvoier skal vente utenfor byen med reservebiler, i tilfelle politiet starter borttauing av biler inne i byen. Politiet kvier seg nok i det lengste, både fordi oppgava er så enorm, og for å unngå en uforutsigbar eskalering. I en artikkel som ellers er full av den vanlige dritten, innrømmet CBC at protesten fortsatte innen i byen på tirsdag.

Støtten i folket framgår av at innsamlingen på GoFoundme var oppe i 10 millioner kanadiske dollar da dette ble skrevet, tilsvarende ca. 70 millioner norske kroner. Den er dermed den nest største i landets historie.

En trailerkolonne av samme type som til Ottawa er under planlegging til Canadas største by, Toronto, Ontario, til helga. Sikkerhetstiltak i Queen`s Park er allerede i full gang.

Protesters visit home of mayor of Coutts, as border blockade continues; secondary blockades set up | CTV News

På tirsdag tilspisset det seg på grenseovergangen Coutt mellom Canada og USA, der trailere blokkerte veien. Det er ulovlig, og neppe noe ledelsen for konvoien kan ta ansvar for.

 I dette innslaget på Global (msm) tirsdag kveld kanadisk tid sies det at situasjonen er flytende. Politiet prøver å bryte blokaden, men politiets egen blokade av veien bak trailerne ble brutt av støttespillere, bl.a. bønder som kom inn med svære traktorer på siden av veien.

Dette er en eskalering, og da pleier politiet å vinne til slutt. På den andre siden er det en enorm folkelig tyngde og dynamikk i protestene, og voldsbruk fra politiet kan få uante konsekvenser. Regimene i både USA og Canada er svake, upopulære og redde.

Organiseringen av en tilsvarende konvoi i USA, mot Washington, er i full gang, og det sier sitt at Facebook har tatt ned en av de største støttegruppene. Det samme skjedde med hovedgruppa til kanadierne. Den nye hovedsida har fått være i fred så langt.

Forsidebilde: Guillaume Jaillet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • En beleiring av Canadas hovedstad. Hvor er MarieAntoinette? Gjemte vi seg?

  «Right Honourable» ? Kom fram, din fjott!

  Det sies Marie Antoinette fikk hvitt hår over natten; syndromet etter henne oppkalt,

  frisk opp med drittungen ut av en tøyte til mor og en like ekkel «far», Pierre, og høyst sannsynlig ser vi strukturen til denne kulten, om nå den lille klovnen Schwab er så stolt over stammer fra dritt eller dritt.

  Hvor har han gjemt seg? Vancouver Island? Han er det krampaktige og løgnaktige vi skal ta og skjære ballene ov og deretter kaste til rottene.

  ÅÅÅ som jeg minnes giljotinenes hevn, bedre er jeg ikke,

  tror noen at å vende det andre kinnet til og siden bare væe gode venner duger, når sånt skjer.

  Okay, ikke regn med meg. Sverdets egg

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det dreier seg ikke lenger om helse men om vaksinetvang:

Selv om de ikke trenger den må selv de best beskytta også ta vaksinen!

Forrige innlegg

Kan Tyskland stoles på?

Motsetningene i Nato vokser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.