POSTED IN NATO

Kan Tyskland stoles på?

Motsetningene i Nato vokser.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Konflikten mellom Russland og Nato fører til sterkere indre konflikter innad i Nato. AT USA og UK blåser opp Russlands-trusselen som et politisk virkemiddel for å unngå å gi Russland sikkerhetsgarantier, det fører til sterkere spenning innad i Nato. Det er ikke bare Tyskland som nekter å delta i dette hardkjøret mot Russland, men også andre Nato-land, særlig i Øst-Europa som f.eks. Kroatia.

En kan også regne med at det er uro i mange andre EU- og Nato-stater som f.eks. Frankrike og Italia som er helt avhengige av den russiske gassen. Resultatet av denne politikken kan dermed bli det helt motsatte en det som er tilsiktet. Nato-alliansen settes i fare.

En kan også regne med at dette russiske utspillet i november 2021 om sikkerhetspolitiske garantier er sendt i stor forståelse med Kina som dermed får lettet på det militære trykket i Sør-Kinahavet. Å drive en to-front-konflikt som USA nå befinner seg i, det fører lett til at en forstrekker seg og at det oppstår uforutsette konflikter som de som nå dukker opp innad i Nato.

Det er ikke lett å spille sjakk på det globale sjakkbrettet.

Redaksjonen

USA og allierte lurer på om de kan stole på Tyskland mot Russland

Tyskland blokkerer Estland fra å sende våpen til Ukraina

av Dave DeCamp 

Tysklands motstand mot å sende våpen til Ukraina og dets handelsforhold med Russland fortsetter å irritere USA og andre NATO-allierte. Wall Street Journal rapporterte tirsdag at amerikanske og europeiske tjenestemenn spør om Berlins bånd med Moskva gjør Tyskland til en «upålitelig alliert».

Tysklands nye koalisjonsregjering har vedtatt en politikk om ikke å sende våpen til potensielle konfliktsoner. Berlin har også vist til historiske erfaringer som en grunn til ikke å delta i den militære oppbyggingen i regionen, med henvisning til nazistenes krigsforbrytelser i Øst-Europa og i Sovjetunionen.

Tysklands resonnement er ikke nok for noen av landets allierte. Estland har ventet i over en måned på at Berlin skal gi godkjenning for at det baltiske landet skal sende 10 sovjetproduserte haubitser til Ukraina. Haubitsene tilhørte Øst-Tyskland, og etter tysk gjenforening ble våpnene sendt til Finland, som solgte dem til Estland.

Kristo Enn Vaga - Advisor To The Minister - Kaitseministeerium / Ministry of Defence of Estonia | LinkedIn
Kristo Enn Vaga

Wall Street Journal-rapporten siterte Kristo Enn Vaga, en estisk forsvarstjenesteperson, som sa at Tyskland forsinket en tidskritisk avgjørelse. Han sa at hvis Russland invaderer Ukraina, kan Estland bli «den neste på den russiske bjørnens meny».

Et prosjekt som irriterer mange tjenestemenn i Washington er naturgassrørledningen Nord Stream 2 som Tyskland og Russland jobber med å få i gang. Byggingen av rørledningen ble nylig fullført til tross for press fra USA.

Søndag sa NATOs generalsekretær at han var «bekymret» over Europas avhengighet av russisk gass. Russland sørger for omtrent en tredjedel av EUs gassforsyning og Tyskland er avhengig av Moskva for mer enn 50 prosent av gassen, og disse tallene vil øke når Nord Stream 2 er operativ.

Oversatt av Redaksjonen

Forsidebilde: Nikola Johnny Mirkovic

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  2 februar 2022 10:41

  11.7.2018 sa Jens Stoltenberg:

  «Det er ikke innenfor NATOs ansvarsområde å ha meninger om gassledningen Nord Stream 2, som skal levere gass fra Russland til Tyskland, mener Jens Stoltenberg.» (NTB)

  No har Stoltenberg og NATO svært sterke meiningar om Nord Stream 2. Ein gjennomført upåliteleg mann. Handel kan vera bra for freden. Det passar ikkje Stoltenberg. Det er for gale at han ikkje vart stoppa allereie i 2011. Helst før Libya-elendet.

  Svar
 • ABB har visst vist null interesse for anger og forandring av mentalitet, og må fortsatt sitte videre, på internering.
  Stoltenberg, med 500 ganger så mange ungdoms-lik på samvittigheten, bør sperres inne etter samme vilkår.

  Svar
 • Støre, Kristin Halvorsen ++ skulle også blitt ført bort i håndjern. Med den krigen USA og UK vil presse igjennom, vil Stoltenbergene kunne få ufattelig mange liv på samvittigheten; krigsdøde og vaksinedøde.
  Nå skal USA høste gevinsten av sine investeringer i Ukraina. Storkrigen som eliten har varslet at de må ha for å presse NWO igjennom, ser ut til å være uunngåelig. Norske politikere har gjort landet vårt til en fremtidig krigskueplass og bombemål. Det eneste som ikke vil bli bombet er beredskaps lagre for mat – for de eksister ikke. At politiets fellesinnkjøp har bestilt inn likposer for over 30 mil. Kr forteller at bakmennene og kvinnene har meget kyniske og menneskefiendtlige planer koordinert med old and young global leders, hvor vårt konge og kronprinspar er. Vi er totalt kringsatt av fiender.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er ikke over i Canada:

Fortsatt motstand mot Korona-diktaturet .

Forrige innlegg

Skogen – et tidsvitne i jordens utvikling

Klimaendringer siste 10.000 år

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.