POSTED IN Endring av politikken, Russland, USA

Det er ikke lenger USA som alene bestemmer de internasjonale spillereglene.

Reglene på det globale sjakkbrettet endres.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vil USA nå godta russisk base på Cuba ?

(11. jan. 2022)
«Revolusjonen» i Ukraina kom etter at USA hadde investert 5 milliarder US$ i regimeskifte, og etter at skyting fra hustakene mot demonstranter i Kiev førte til full støtte for demonstrantene. Ola Tunander har i sin bok «Libyakrigen» forklart at «kriseinitiering» kan utføres med skyting fra hustak, og det er fristende å tro at dette var en viktig del av planleggingen bak regimeskiftet.

__________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
__________________________________________________________________________

Uansett hvem som gjorde hva så brøt demonstrantene seg inn i parlamentet og hengte på seg slips, og ble umiddelbart anerkjent av USA, Norge og Vesten. Siden den gang har Ukraina vært en slags vasallstat til USA som har brukt Ukraina som brekkstang mot Russland. Hunter Biden fikk en direktørstilling i Ukrainas største gasskompanier, trolig arrangert av hans far president Joe Biden, en stilling det ble reist kritiske spørsmål til.

Hva har Hunter Biden (Joe Bidens sønn) i et ukrainsk energiselskap å gjøre?

USA mener Russland må akseptere at ethvert land kan bli medlem av NATO, at ethvert land selv bestemmer hvem som skal ha baser der, driver øvelser der, og kanskje utplasserer raketter der.

Cuba-krisen oppsto etter at USA i strid med FNs charter forsøkte seg på en mislykket invasjon i april 1961. Castro fryktet gjentakelse, og vendte seg til Russland for allianse og hjelp. Da russerne kom med atomvåpen, fikk USA nok og satte ned foten, selv om USA selv hadde utplassert atomvåpen ubehagelig nært den russiske grensen i Tyrkia et par år før (1959) uten at det ble noen krise av den grunn. Sanksjonene mot Cuba rammer fortsatt befolkningen den dag i dag.

USA sin nåværende holdning i Ukraina må bety at USA denne gangen vil godta russiske baser på Cuba uten å protestere. Noe annet blir hykleri i særklasse. Eller gjelder andre regler for USA enn for Russland ?

Forsidebilde: Alexander Mils

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    13 januar 2022 10:29

    Jens Stoltenberg er nyleg sitert på at han/NATO ikkje godtek «interessesfærer». Nei, so lenge ordet står i fleirtal, stemmer nok det. Men «interessesfære» i eintal kjempar han for kvar dag. Er han dum eller berre maktsjuk og frekk? Fine eksamenar er ingen garanti for vit.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sterk kritikk av korona-håndteringen i Israel:

Alt har slått feil.

Forrige innlegg

Bukken og havresekken.

Karita Bekkemellem fra legemiddelindustrien vil straffe alle som ikke tar vaksinene deres.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.