POSTED IN Syria

Det er ikke bare i Ukraina det skjer noe.

Tyrkia og Syria har hatt konstruktivt møte i Moskva.

0
Print Friendly, PDF & Email

Under radaren foregår det også viktige bevegelser i Midt-Østen. Denne korte meldingen fra voltairenet.org forteller om dette. Vi noterer oss at både Tyrkia og USA okkuperer fortsatt viktige deler av Syria. Etter dagens politiske logikk skulle begge landene vært kraftig sanksjonert og fordømt av våre medier. Men slik er det naturligvis ikke og hvis du forteller dette til vår befolkningen vil de fleste tro det feiler deg noe.

Fra min tidligere jobb inne psykisk helse vet jeg at det er flertallet som alltid bestemmer hva som er sant – uansett sannhetsgehalten. Hvis et stort nok flertall tror en ting og du hevder at det motsatte er tilfellet, da blir du utdefinert som konspirasjons-teoretiker, sannhetsfornekter eller i verste fall som gal.

Men i politikken forandrer sannheten seg ofte fort. Når det nå går opp for mange i Tyrkia at de taper på å fortsette med okkupasjonen av Syria, at de har mer (penger og godvilje) å tjene på å avslutte dette, da må politikken justeres tilsvarende. Det er det vi nå ser skjer, men ikke hører noe om. Befolkningen i vår del av verden er så marinert med «sannheten om udyret Assad i Syria» at den trenger tid for å omstille seg til en ny virkelighetsforståelse.

Dette får politiske konsekvenser, f.eks. at arabiske land ikke er så interessert i straffetiltak mot Russland. Dette hører vi heller ikke noe om naturligvis for vi tror at «en hel verden» fordømmer Russland. Men Nato-verdenen m/tilbehør utgjør under 20% av hele verden i folketall.

Det kan være greit å få med seg at det foregår viktige begivenheter også i andre land og at verden er i bevegelse kanskje i en retning som ikke stemmer med vår virkelighetsoppfatning.

Knut Lindtner

Redaktør

Det går mot tilnærming mellom Tyrkia og Syria

6. april 2022 var Russland vertskap for et møte i Moskva mellom tyrkiske og syriske delegasjoner, som viste seg å være «konstruktivt».

I Tyrkia legger en stor lobby press på president Recep Tayyip Erdoğan for å endre sin politikk og bevege seg nærmere arabiske land. Den tyrkiske hæren er fortsatt til stede i Nordøst-Syria ved siden av jihadistene, mens USAs hær er stasjonert i Nordvest med kurdiske leiesoldater som Tyrkia oppfatter truer dem.

https://www.voltairenet.org/article216517.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Begrunnet i de edeleste motiver:

USA stjeler i stor skala.

Forrige innlegg

Missilet som forårsaket massakre på jernbanestasjon:

Var det mest sannsynlig ukrainsk?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.