POSTED IN Krig-fred, Russland

Det er farligere enn mange forstår.

I praksis er Nato-landet Polen nå i krig med Russland I Ukraina.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Polen går til krig mot Russland.

Fra Voltaire Network.

Ifølge hva som blir meldt er regulære polske tropper inne i Ukraina der de kjemper mot den russiske hæren.

Ved slutten av den første verdenskrigen inngikk den ukrainske regjeringen en allianse med Polen, mot Russland. I motsetning til den populariserte forståelsen, var ikke målet å ta tilbake det stykke land som hadde blitt annektert av Sovjet-Unionen, men å verne Sentral-Europa mot russisk innflytelse. Derfor ga Ukraina bort Vest-Galicia til Polen for å straffe Moskva (Warszawa-avtalen fra 1920). Resultatet av verdenskrigen ble tap både for Polen og Ukraina.

Statsministeren i Polen på den tiden, Simon Petliura, var mentor for Dmytro Donstsov i Ukrainian «Integral nationalism». Han var del av den ukrainske delegasjonen ved fredskonferansen i Versailles. Han var en stor beundrer av Charles Maurras, far til det franske «integral nationalism».Men mens Dontsov var tilhenger av Tyskland, var Maurras sterk motstander av det tyske.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er _0-39-55484.webp

Den nåværende  ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky følger nøyaktig samme strategi. Han har inngått en allianse med Polen. Han har lovet å gi bort østre Galicia som «betaling» for å støtte landet mot Russland. Historien gjentar alltid seg selv, til skade for det ukrainske folket.

Det er umulig å finne ut hva som skjer i Ukraina nå, uten å kjenne historien til disse Ukrainian «intergral nationalists» og deres en gang allianse med Polen og Nazist-riket. I motsetning til hva mainstream media påstår, så kjemper ikke Russland mot Ukraina, de kjemper mot de «integral nationalists» som de kaller «nynazister».

Polen er et NATO-medlem. Men artikkel 5 i The North Atlantic Treaty gjelder ikke når konflikten er satt i gang av en av deres egne medlemmer. Som, da Tyrkia i sin tid invaderte Nord-Kypros, senere Irak og Syria , så kunne de ikke få hjelp av sine allierte etter det som er bestemt i artikkel 5.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Marzena Ko

https://www.voltairenet.org/article217841.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 september 2022 8:56

  I praksis er Noreg òg i krig med Russland. Til no svarar Russland særs varsamt og defensivt ved å nøya seg med å karakterisera Noreg som eit «uvenleg» land.

  Noreg har sett seg seg i ein situasjon som kan tvinga Russland til å gå kraftigare til verks mot krigshissarlandet Noreg. Ein god start ville vera å slå ut USA sine etterretnigs-, angrepsinstallasjonar og basar i Noreg. Treningsleirar for ukrainske krigarar peikar seg òg ut. Og våpenprodusenten KongsbergGruppen. Og norske storbyar som er hamner for USA sine atomubåtar. Snakk om å bruka sivile som skjold. Er det ikkje berre terroristar som driv med slikt?

  Svar
  • «Er det ikkje berre terroristar som driv med slikt?»

   Jo, og norske innbyggere har god trening i å bli terrorisert. Enten det er trussel om å bøter og Heimvernet for å dra på egen hytte for å komme unna smitte, strømpriser som gjør at folk ikke får sove om natta, eller renteøkninger som gjør det samme.

   Hvem terroriserer oss?
   Når skal vi kaste de trojanske hestene ut av Løvebakken?
   Krig mot terror.
   MÅ (bør) vi vente til neste ‘ valg’ ?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sanksjonene ødelegger EU og Tysklands økonomi.

Trekker USA EU ned i et økonomisk svart hull?

Forrige innlegg

De siste tallene for døde av Covid i Skottland prøves holdt skjult for befolkningen.

De viser at vaksinene har ingen helsefremmende effekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.