POSTED IN Virkelighetsforståelse

Det er en alvorlig feil å ikke kjenne sin motstander.

Det er oppskriften på en katastrofe.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Når det gjelder Ukraina, så er jo det hele et klovneshow fra CIAs side.

Av Larry Johnson.

Larry Johnson er x-CIA analytiker

Takket være Hollywood og deres tilhengere, så har CIA nå fått et ufortjent rykte for å være de som driver med spionasje og skjulte handlinger.

Jeg er fascinert av de vrangforestillinger tidligere CIA-offiserer kommer med, som for eksempel Douglas London og Steven Hall.

Hall var ung, bare 20 år, da han og jeg begynte å jobbe der i september 1985, i Career Trainee Class.

Etter min mening er han symbolet på de problemene som har plaget CIA i de siste tretti årene. Han så å si arvet jobben, det vil si at han kom inn i byrået delvis fordi faren var der fra før.

Former CIA Operative in Russia Now Lives in Tucson Area - AZPM
Stephen Hall

Steve var en av de løgnerne som underskrev et brev der det ble erklært at Hunter Bidens laptop hadde alle slags tegn på russisk desinformasjon. Den husker dere vel? Når man kan knytte han til et slikt injurierende brev viser det bare at han følger flokken og unngår kritisk tenkning.

Men jeg vil heller fokusere på Douglas London. Han dukker opp over alt i mediene, spesielt i CNN og i Wall Street Journal.

Han tilbyr analyser som strekker seg fra det banale til vrangforestillinger. Les bare utdraget fra hva han publiserte i Wall Street Journal i mars:

Jeg tilbrakte 34 år i Central Intelligence Agencys hemmelige tjenester. Jeg så Vladimir Putins brutale krig i Ukraina fra sidelinjen. Det fylte meg med både tristhet og en slags opportunisme.

Spionasje er en rovdyr-business, som etterlater seg blod. 

Putins selvpålagte skade har gjort mer til å vende hans eget folk mot han enn noe i Vesten kunne greidd…

Det mystiske Russland er borte. Putin har bevist at landet hans er en stormakt som på sitt beste svinner hen – det påstår iallfall informerte Russlands-kjennere. 

Færre og færre vil ytre noe poetisk om Putins listige og strategiske brillianse.

Han var kanskje en kapabel virksom offiser i sin KGB-karriere, men han mistet tydeligvis både selvbevissthet og trening i etterretning.

Jo mer han nå skrur til sikkerhets-skruen og skjuler vinduet inn til Russland for resten av verden,  jo større er sannsynligheten for at de han stoler på vil vende seg mot han.

Fikk dere med dere dette?` Russland, med en økonomi som tikker i vei, i motsetning til kollapsen som er underveis i Europa. Men som er en synkende makt i herr Londons fantasifulle verden. 

Siden starten på den Spesielle Militære Operasjonen i februar har Putin skuffet vestlige forsøk på å framstille seg som Hitlers reinkarnasjon. Og han har knyttet sterkere bånd til Kina, India, Saudi-Arabia og Brasil.

Douglas London (@douglaslondon5) / Twitter
Douglas London

Og jeg glemte visst å nevne at han nyter godt av populær støtte i det russiske folket.

Andelen av russiske borgere som har tillit til president Vladimir Putin er over 80 % ifølge All-Russian Public Opinion Research Center. De publiserte resultatet av en meningsmåling gjennomført fra 3. til 9. oktober blant 1600 personer over 18 år, rapporterer TASS.

Når de blir spurt om de stoler på Putin svarer 80,9 % av de spurte positivt (- 0,2 % siste uke). Meningsmålingene viser også at 75.6 % (- 1,3 % siste uke).  anerkjenner presidentens arbeid.

Da må jeg minne dere i Vesten om desperasjonen om å portrettere Putin som en taper som mangler populær støtte.

Allerede for fem år siden påsto Statista at Putin mistet folkets støtte.

Ifølge en oversikt fra  Pew Research Center som kom ut forrige uke har russerne fortsatt svært stor tillit til president Putins evne til å gjøre de rette tingene når det gjelder verdens affærer.

Men til tross for de høye tallene, mister Putin faktisk offentlig støtte i mange viktige saker. Støtten til hans handlinger i forhold til Ukraina og EU har falt med 15 til 20 prosentpoeng siden 2015. Russerne er også økende misfornøyd med måten presidenten dere behandler forholdet til De Forente Stater.

Men dersom du tror at et erfarent spøkelse som herr London ville ta seg tid til i hele tatt å samle inn noen fakta og sammenlikne dem med historien, så tro om igjen.

Kan de som snakker et fremmed språk lese tankene og tolke sjelslivet til de som bruker det språket som morsmål.

Det ser ikke ut som om herr London bryr seg om fakta. Han innbiller seg at hans evne til å snakke russisk gir han spesiell innsikt i Vladimir Putins sjel. Her er en ivrig analyse fra en nylig artikkel i «Just Security»:

De som driver med politikk må huske tre fundamentale ting som styrer Putins avgjørelser:

  1. Han er et produkt av 1970- og 1980-tallets KGB. Han var vitne til det som skjedde med Øst-Tyskland i 1991, da den verden han kjente til sluttet å eksistere.
  2. Et stort ego, overlevelse, grådighet og ambisjoner styrer hans moralske kompass, og ambisjoner.
  3. Han har begynt å tro på sin egen propaganda.

Til forskjell fra andre politiske ledere er altså Putin drevet av «egoisme, overlevelse, grådighet og ambisjoner».

Unnskyld meg, venner.

Takk Gud for at verken Bill Clinton, heller ikke Barack Obama eller Boris Johnson var motiverte til å bli ledere på grunn av «egoisme, overlevelse, grådighet eller emisjoner»!! Så du kan jo spørre om hvorfor jeg håner London som banal.

I helvete, herr London forstår ikke en gang seg selv eller hva som motiverer han.

Bortsett fra Jesus Kristus har jeg ikke hatt det privilegium å kjenne noen politisk leder av betydning som ikke er styrt av egoisme, selvoppholdelse, grådighet eller emisjoner. Den slags overflødige og grunnløse tenkning er en av grunnene til at folk som herr London har ålet seg oppover i systemet i byråkratiet i CIA.

Så lenge du kommer med plattheter og ikke rugger båten for mye med anerkjent tenkning så blir du en Personal Appraisal Report (dvs PAR), og blir forfremmet  etter prinsippene i CIA (Peter Principle). The London Express har spurt ut herr London om Putins beslutning om å utnevne general Surovikin som øverstkommanderende for de militære operasjonene i Ukraina.

Douglas London ….tror ikke Vladimir Putin utnevnte Surovikin  for hans bragder, men fordi kommandanten for de russiske luftstyrkene manglet forbindelse til de militære for å gjennomføre et kupp. 

Putin installerte Surovikin, med kallenavnet «General Armageddon» til  å har overoppsyn med de russiske operasjonene i Ukraina denne måneden etter alvorlige nederlag mot Ukrainske styrker i Kherson og Kharkiv.

General Surovikin ledet de russiske kampene i den syriske borgerkrigen da Moskva støttet regimet til Bashir Al-Assad mot de islamistiske opprørsstyrkene.

Det lykters han å gjenvinne store deler av Syria fra opprørerne med bruk av overveldende bombing og lite hensyn til utilsiktede skader.

Surovikins utnevnelse som russisk øverstkommanderende i Ukraina skjer samtidig med den omfattende bruken av selvmords-droner mot mål i Ukrainas energi-infrastruktur.

Fikk dere med dere dette?

 Surovikin skal være uten «meritter», selv om han er kreditert for å gjenvinne store deler av Syria fra de islamistiske  opprørerne. 

Dersom Douglas London hadde hatt en snev av analytisk talent, eller iallfall litt intellektuell ærlighet  – burde iallfall anerkjenne at Putins valg av Surovikin skyldes hans meritter.

Putin har ikke sett etter en som ville kysse støvlene hans eller fortelle han hvilken vidunderlig diktator han er. Han valgte en general med erfaring i å styre en kombinert våpenoperasjon, og med et klart bevis på at han kan lykkes. Jeg vet ikke om herr London bare er dum og uvitende eller om ha virkelig tror på det tullet han spytter ut. 

تويتر \ Mike على تويتر: "@VoiceOfOBrien First thing i thought of when you  said boot licking https://t.co/fxia34iWd7"

Kan det være hans egen erfaring som støvelslikker som ødelegger hans dømmekraft? Når det gjelder Russland er politikerne i USA en uvitende flokk, men lite blikk på historien. De er blindet av ideologi, og har en tendens til å se på dagens Russland gjennom briller fra den kalde krigen.

Putin og Russland er udugelige – de er latterlige, de er tilbakestående. Osv osv osv.

Det er ingen i USA som ser den bemerkelsesverdige forandringen som har skjedd med livet i Russland med Putins 22 år ved makten.

Russland var et ekte «shit hole» i 1999. I stedenfor å bruke russiske skattepenger på ødeleggende utenrikspolitikk som Irak og Afghanistan, så har landet under Putins lederskap blitt renovert fra den råtne infrastrukturen etter Sovjet-regimet. Nå er det renovert og modernisert.

Russlands militære er blitt dramatisk oppgradert, og deres teknologiske ferdigheter, spesielt når det gjelder utforskning av verdensrommet. Der har de gått forbi Vesten. Den store majoriteten av mennesker i USA aner ikke, eller de vil ikke anerkjenne, betydningen av Russlands rolle i å skaffe raketter og romfartøy som sender astronauter fra USA til den felles romstasjonen.

Tilbake i 2004 kunngjorde president Bush att NASAs aldrende romfergeprozgram skulle være pensjonert i 2010 – og eventuelt – byttet ut med en plan om å reise til månen.

På den tiden skjønte NASA at det ville være et gap på minst fire år mellom de gamle romskipene og nye bemannede transportsystemer.

Men på det punktet var det ikke noe stort problem for NASA i mellomtiden å be Russland transportere USA-astronauter til og fra romstasjonen.

Forholdet mellom de to landene var vennlig på den tiden.

Bush fortalte til reporterne at han hadde sett Putin inn i øynene, «og fått en følelse av han sjel».

Og videre, i 29 måneder  stolte NASA på russisk transport til romstasjonen etter Columbia-ulykken i 2003, da romfergeprogrammet ble innstilt.

Utviklingen av NASAs erstatning har tatt mye lenger tid enn forutsatt – de regnet ikke med å ha en erstatning klar før i 2017. Og det er noen årsaker til det. Bush sitt måne-program ble avlyst av Obama i 2010 og erstattet av en plan der private selskaper skulle ferge astronautene.

I mellomtiden har NASAs budsjett-forslag gjentatte ganger blitt redusert av kongressen.

Når det gjelder raketter og rakettmotorer er Russland i dag ledende.

La det være klart – de inkompetente, udugelige, tilbakestående, teknisk usofistikerte russerne har vært Uber-sjåfører for De Forente Stater, og brakt USA-astronauter fram og tilbake til den internasjonale romstasjonen.

Men når det gjelder å gjennomføre en militær operasjon i Ukraina, så skal liksom russerne være så elendige at de ikke en gang kan pisse på utsiden av støvlene sine.

Jeg sier at dette er det beste eksempelet på vrangforestilling som blinder øynene på antatte superspioner som Douglas London og Steve Hall og andre. Istedenfor å anerkjenne at Russland har en relativ spredt befolkning sammenlignet med andre land, så har de en leder som kjenner til sofistikert kompleks teknologi.

Folkene i vestlig etterretning ser bare til gamle dager, til Sovjet-Unionen og den feige parti-politikken som gjennomsyret Sovjet-imperiet. Vesten forstår ikke at det er en ny type i sjefsstolen, en som ikke vil slutte seg til eller krype for fiendtlige trusler fra tunglært etterretning i Vesten. Det er jo en alvorlig feil ikke å kjenne sin motstander (fiende). Det er oppskrift på katastrofe.

Det er jo trist, for jeg frykter Vesten er så opptatt av sin egen oppskrift at de vil fortsette å kjempe etter sitt kollektive fiendebilde som ikke lenger eksisterer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Så Putin har over 80% støtte i sitt folk. Ikke verst, hvis meningsmålingnen er pålitelige. Å se ham og lytte til en rolig og sindig stemme utgyter respekt, om man nå er helt enig eller ikke.
    Og Biden? Hvor lavt er han sunket? Under 5%? Bues ut og hånes og latterliggjøres av både sitt eget folk og verdenssamfunnet, knapt klar over hvor han er, håndhilser i løse lufta og finner ikke veien fra scenen uten veiledning. «Lederen av den frie verden». Imperiet står for fall, og han er symbolet på det.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Albertas nye statsminister lover å kaste ut World Economic Forum.

Globalistorganisasjonen inngikk partnerskap med helsemyndighetene i delstaten.

Forrige innlegg

Vaksineindustriens behov går foran helse.

Nå skal babyer vaksineres, selv om ingen dør av korona.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.