POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Det dreier seg om å styrke Ukrainas kampmoral.

Er provokasjonene Belgorod et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra det store nederlaget i Artyomovsk?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

NRK følger opp avledningen fra det fryktelige nederlaget til Ukraina nylig i Artyomovsk. Vi tar ikke stilling til hvor viktig militært denne hendelsen var, men politisk er den svært viktig for Ukrainas regjering har ofret titusenvis ungdommer for å forsvare denne byen. Nederlaget vil ikke bare i militært henseende får betydning, men kanskje i enda større grad moralsk.

Et slik nederlag vil lett føre til at kampmoralen til de gjenværende ukrainske styrkene blir svekket. NRK er en propagandakanal som følger opp alle de politiske signaler de får, noe som gjenspeiles i alt de formidler fra denne krigen. I dette tilfellet er det de ikke forteller som er det viktigste:

Ikke snakk om nederlaget! Troen på ukrainsk seier i den norske befolkningen må opprettholdes. Ellers vi noen begynne å stille spørsmål om det kanskje er bedre med fredssamtaler. Ingen i NRK kan tillate seg å tenke i en slik retning. Her er det krig for alle pengene som fortsatt gjelder!

Knut Lindtner
Redaktør

Slaget om Bakhmut: Nederlag for Ukrainas styrker etterfulgt av en oppdiktet invasjon av Russland.

Av Andrew Korybko.


Dette er en provokasjon dømt til å mislykkes, bare i propagandahensikt for å lindre det knusende slaget mot kampmoralen til Ukrainske styrker ved å miste Artyomovsk.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov bekreftet mandag dette: «Forsvarsdepartementet, FSB og grensetjenesten har rapportert til den russiske presidenten – den øverste øverstkommanderende – om en ukrainsk sabotasjegruppes forsøk på å gå inn i Belgorod-regionen». Han la til at «Vi forstår godt at målet med slike undergravende aktiviteter, er å avlede oppmerksomheten fra Bakhmut-området og redusere de politiske konsekvensene for Kiev-regimet med Ukrainas tap av Artyomovsk».

Rapporter tyder på at den såkalte «Freedom of Russian Legion» og «Russian Volunteer Corps», som begge anses av Russland som ukrainsk militær etterretnings-terrorgrupper, står bak dette angrepet. Det var forutsigbart at slike aksjoner snart ville komme, for å avlede oppmerksomheten fra Russlands seier denne helgen, i det lengste slaget i den spesielle militær-operasjonen så langt.

Hva kommer etter Russlands seier i slaget ved Artyomovsk?

Slaget om Artyomovsk har pågått i mange måneder. Ukrainas nederlag svekker naturligvis kampmoralen.


Zelensky må snarest reparere sine styrkers kampmoral, og vise vestlige land som har gitt Kiev-regimet lån, at deres 165 milliarder dollar i militærhjelp fra skattebetalerne i vestlige land blir brukt til noe».

Med tanke på Kremls offisielle konklusjon om at USA var involvert i denne månedens mislykkede attentat mot president Putin, følger det derfor naturlig at terrorgruppene også hadde en finger med i dette angrepet.

Det er høyst usannsynlig at mandagens forsøk på en proxy-invasjon av Russland vil føre til noen varige gevinster, derfor bør den ses på som intet annet enn propaganda, eller en provokasjon som var dømt til a mislykkes, utelukkende utført for propagandaformål med den hensikt å lindre det knusende slaget til kampmoralen ved å miste Artyomovsk. Faktisk kan det til og med slå tilbake hvis Kreml endelig ser på denne siste kryssingen av sine «røde linjer», som verdig et overveldende gjengjeldelsesangrep, som patrioter har bedt om helt siden bombingen av broen til Krim.

Fra Global Research, publisert 23. mai 2023. Skrevet av Andrew Korybko, en Moskva basert politisk analytiker, spesielt på USAs strategi i Afro-Eurasia, Kinas nye Silkevei og hybrid-krig.


Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker, og linker til analyser i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: The Battle of Bakhmut: The Defeat of Ukraine Forces followed by Fake “Proxy Invasion of Russia”.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 mai 2023 11:55

  Krig mot Russland er ikkje nok for Nato. Vår gode allierte Polen vil no ha krig mot Kviterussland òg.

  Krigslysta i Noreg har ikkje vore større sidan slaget på Stiklestad.

  Det hastar å trekkja Noreg ut av dette kvefsebolet.

  Svar
 • Birger Stenstad
  25 mai 2023 14:12

  Ja, det var et fryktelige nederlag for Ukraina i Artyomovsk.
  Bare 20.000 døde russere lå igjen på slagmarken.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 mai 2023 17:58

  Meiner du at ukrainarane kom heilskinna frå det dei sjølve har kalla «kjøtkverna»? Forventa levetid i frontlina var rundt fire timar.

  Opplysningane dine er so sensasjonelle at eg er interessert i kjeldene dine. Kva byggjer du på?

  Artyomovsk er eit nederlag for alle utanom våpenagentar som Stoltenberg.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fornekting av virkeligheten eller løgner?

USA: Det er ikke vårt utstyr! Norge: Vi deltar ikke i krigen!

Forrige innlegg

Nytt parti

FOR, «Fred og rettferdighet», stifta

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.