POSTED IN Krig-fred, USA

Desperasjonen vokser i USA. Støtten til Ukraina-krigen faller.

Løgn-kampanje skal redde stumpene: Krigen svekker Russland.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Igjen kommer det nå signaler fra krigskåte grupper i USA som forteller at støtten til fortsatt penger og våpen til Ukraina-krig er i ferd med å tørke inn også blant politikere. Krigen går så dårlig og har så lite å vise til av konkrete resultater at selv politikere sponset av krigsindustrien begynner å få kalde føtter.

Befolkningen i USA ønsker en helt annen bruk av pengene enn til våpen og hjelp til et land de fleste ikke vet noe om og som er gjennomsyret av korrupsjon. Og neste år er det valg.

Det er derfor påfallende og meget avslørende at en bruker direkte løgn som en kan se i den korte propagandafilmen som de skal slippe løs for å få økt støtte. Naturligvis er det tillat å lyge så lenge en holder seg innenfor de allerede tillatte og aksepterte meningene. Andre og mer kritiske tanker eller hvor en avslører makten i samfunnet (Assange) stoppes av «fakta-sjekkere» og andre krefter i f.eks. sosiale medier.

Det USA-sponsete Maidan-kuppet utløste krisen som nå ser ut til å ende med fullt nederlag for USA/Nato i Ukraina.

Men løgn-propaganda er et svakhetstegn. Da har en ikke mye å komme med. Det er slik en gjør når en er trengt opp i et hjørne og ikke har noen veier ut. Og det er situasjonene for USA/Nato i Ukraina i dag. Krigen er tapt og USA har ingen plan B.

Da begynner skrikingen og det vil bli verre. I Norge må de som vil ha mere penger til våpen til Ukraina nå spørre seg om det egentlig var så lurt. Kanskje fredsforhandlinger ville vært bedre. Russlands posisjon har blitt knallhard: Overgivelse eller oppløsning av den ukrainske staten.

Alt dette kunne vært unngått hvis USA ikke hadde sponset kuppet i Ukraina i 2014, hvis en hadde overholdt Minsk 1 i 2014 eller Minsk 2 i 2015 – eller hvis en hadde fulgt opp freds-skissen i Istanbul i april 2022. Det er den ukrainske regjeringen og vesten som aldri har fulgt opp denne fredslinjen, men har sett på krig som en løsning. Her får de endelig møte den virkeligheten de har lagt opp til og russerne kan si: Takk for sist! Dere høster som dere sår.

Knut Lindtner
Redaktør

Annonsen «Republikaner for Ukraina» sier at Ukraina-krigen er bra fordi den «svekker Russland»

Annonsekampanjen ble lansert av Defending Democracy Together, en gruppe ledet av den nykonservative Bill Kristol

En ny gruppe som ble dannet for å samle GOP-støtte (GOP=Det Republikanske Partiet, red.) til Ukraina slapp en annonse denne helgen som sa at USAs utgifter til krigen i Ukraina er bra for USA fordi det «svekker» Russland.

Annonsen ble laget av republikanere for Ukraina, en kampanje lansert av Defending Democracy Together , en organisasjon ledet av den nykonservative Bill Kristol. Utspillet kommer ettersom støtten til å bevæpne Ukraina avtar blant GOP-velgere, med en fersk CNN- måling som fant at 71 % av republikanerne var imot at kongressen godkjenner mer Ukraina-hjelp.

«Når Amerika bevæpner Ukraina, får vi mye for litt. 

Putin er en fiende av Amerika. Vi har brukt 5 % av forsvarsbudsjettet vårt til å bevæpne Ukraina, og med det har de ødelagt 50 % av Putins hær», står det i annonsen.

Annonsen er uklar og forsøker ikke å ramme USAs støtte til Ukraina som en kamp for demokrati slik Biden-administrasjonen gjør, og påstander som skader Russland vil også skade Kina.

«Jo mer Ukraina svekker Russland, desto mer svekker det også Russlands nærmeste allierte Kina. 

Amerika må stå sterkt opp mot fiendene våre, det er derfor republikanerne i kongressen må fortsette å støtte Ukraina, heter det i annonsen.

Forsvarsminister Lloyd Austin brukte lignende språk i de første dagene av krigen, og sa at et av USAs mål i Ukraina var å «svekke Russland»,  som bekrefter at konflikten er en proxy-krig. Krigshauker i kongressen har vedtatt lignende argumenter for å rettferdiggjøre mer utgifter til Ukraina-krigen. 

Sen. Richard Blumenthal (D-CT) sa nylig at  USA får igjen for «pengene sine» i Ukraina fordi Russland lider tap og ingen amerikanere dør. Argumentasjonen viser mangel på bekymring for ukrainske liv.

https://www.globalresearch.ca/republicans-ukraine-ad-says-ukraine-war-good-weakens-russia/5833996

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  30 september 2023 9:32

  NRK rapprterte i går om Zelenski som heidrar SS-offer ved Babyn Jar ved Kiev.

  NRK rapporterte ikkje om Zelenski som heidrar SS-krigar Hunka i Canada for ei veke sidan.

  Av dette lærer me

  -at NRK held fram som Nato-medium
  -at Zelenski er ein allsidig kar
  -at Noreg er på feil lag

  Svar
  • Magnus Fuglestad
   30 september 2023 10:09

   – Norge på feil lag?

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    30 september 2023 13:51

    Ja, kva får deg til å undrast over det?

    Dersom du har aksjar i norsk og nord-amerikansk våpenindustri, ser du kanskje annleis på saka.

   • Fuglestad folka er kun kjent for fotball. Der var de gode. Holod de unna politikk!

 • Hans Konrad Johnsen
  30 september 2023 10:45

  Vil du se et eksempel på hykleri?
  Det står en skulptur foran Oslo S.

  Svar
 • «Defending Democracy Together»? Den er god, støtt diktator Zelensky for demokratiet. Gjenta det løgnaktige ordet «uprovosert» til det er prentet inn i almuen. Ingen løgner er for frekke for MSM.
  Psykoene «får igjen for pengene sine» i det mislykkede forsøket på å ødelegge Russland «for as long as it takes», tap av ukrainske liv er kanskje bare en fordel og blackrock kjøper like greit hele landet, og norges skattebetalere melkes så dette skal vare lengst mulig.
  Fornuft må man til Ungarn og Polen for å finne. Bedre enn ingenting. Sveits og Norge sistemann ut; de mest troskyldige med høyest tillit til «systemet».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge pøser ut penger til meningsløse prosjekter.

Hvem gir marsjordren?

Forrige innlegg

Ungarn gjør det Norge skulle gjort.

Krever at Ukraina redegjør for bruken av penger de mottar.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.