POSTED IN EU, Økonomi

Ungarn gjør det Norge skulle gjort.

Krever at Ukraina redegjør for bruken av penger de mottar.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Siden Ukraina er kjent som Europas mest korrupte stat er ikke kravet bare rimelig, men helt nødvendig. Har Norge stilt Ukraina overfor et slikt krav? Naturligvis ikke.

Paradokset er at EU straffer Ungern økonomisk for ikke å etterleve alle EUs forordninger. Denne blokkeringen av EU-midler til Ukraina fra Ungarns side kan der for oppfattes som en «takk for sist». Men kravet om å redegjøre for pengebruk er rimelig i all bistandspolitikk for redusere misbruk av midler. Det er selvsagt i en hver bedrift her i Norge for å sikre lovlig og forsvarlig virksomhet. Men ikke overfor Europas mest korrupte stat.

Vi vet at Ukraina ikke er noe demokrati, men et gjennomkorrupt svart økonomisk hull der særlig oligarkene nå har gode tider hvor de oversprøytes av vestlige bistandsmidler. Og i EU-området blir stadig flere fattige og hjepetrengende.

Prioriteringen forteller alt om en håpløs EU-politikk og også hvorfor tilliten til hele systemet nå svikter i befolkningene i Europa – egentlig også i den norske.

Jeg regner med at EU-ledelsen vil intensiver arbeidet med å fjerne den ungarnske statsministeren Orban etter en slik blokkering.

Ungarn på sin side inntar denne posisjonen også fordi de for lengt har forstått at krigen er tapt og nærmer seg slutten. Hvorfor bruke flere penger på en tapt sak?

Knut Lindtner
Redaktør

EU-stat setter betingelse for ytterligere ukrainsk bistand fra Brussel

Kiev bør redegjøre for midlene den allerede har mottatt fra Brussel, sier ungarske myndigheter

Budapest vil blokkere ytterligere EU-hjelp til Ukraina hvis Kiev ikke gjør rede for del pengene de allerede har mottatt fra Brussel siden starten av konflikten med Russland, har en høytstående ungarsk embetsmann sagt.

Gergely Gulyas

«Det er mange tekniske måter å finansiere Ukraina på og også hjelpe på det humanitære området,» sa Gergely Gulyas, lederen av den ungarske statsministerens kontor. Han sa i en orientering torsdag at Ungarn ikke har noen innvendinger mot at individuelle EU-land gir bistand til Kiev.

Han sa at det vil være nødvendig med enstemmighet angående endringer i EU-budsjettet, som for øyeblikket er «på bordet for endring».

Budapest vil sørge for at Ukraina «ikke vil motta en eneste krone med ny bistand» hvis det ikke kan gjøre rede for midlene det allerede har blitt gitt av EU, insisterte Gulyas.

I juni ba EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen om en økning på 66 milliarder euro (69,9 milliarder dollar) for EUs langsiktige budsjett, som inkluderer 17 milliarder euro (rundt 18 milliarder dollar) for å gi tilskudd til Ukraina.

I følge EU-data har blokken og dens individuelle medlemmer forsynt Kiev med mer enn 88 milliarder dollar i økonomisk, militær, humanitær og flyktninghjelp siden februar 2022.

Det er «absurd og pinlig» at Brussel fortsetter å holde tilbake EU-midler fra Ungarn mens de leter etter måter å finne mer penger til Ukraina, sa Gulyas.

«La oss håpe at det ikke er fordi pengene ble brukt på noe annet, gud forby at de ble gitt til et land utenfor EU,» la han til.

Blokken suspenderte rundt 7,5 milliarder euro (7,9 milliarder dollar) av midler tildelt Ungarn i 2022 på grunn av det den kalte rettsstatsproblemer.

Ungarske myndigheter har tatt en balansert tilnærming til konflikten mellom Moskva og Kiev. Mens han har levert humanitær hjelp, har Budapest nektet å sende våpen til president Vladimir Zelenskys regjering. Ungarn har også konsekvent bedt om en fredelig løsning på krisen og kritisert sanksjonene Brussel har pålagt Moskva, og hevdet at de skadet EU mer enn Russland.

Forsidebilde: James Barker

https://www.rt.com/news/583750-eu-aid-ukraine-hungary/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Utarming og fattigdom i Vesten er åpenbart en del av NWO-globalistenes plan, med alle midler, alt fra laser som på Maui til den mistenkelige svinepesten i Sverige som kan gi påskudd til massemord av griser. Vi må jo spise mer plantebasert, hilsen YGLer Gunhild Stordalen. Geoengineering branner som lukter kjemisk og flommen Hans. Jordskjelv. Alt skyldes selvfølgelig global oppvarming sier statssenderen igjen og igjen. Mye mistenkelig.
  Zelensky gjøre opp regnskap? Neppe. Han må etterhvert ha en del fiender rundt seg; beskylder sin sponsor, den mektige Kolomoisky, for bedrag og pengevasking, og får ham arrestert.
  Ta fra Zelensky kokainen hans og han ville bare ligge og klynke. Tror jeg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 september 2023 13:57

  Zelenski vil gjera Ukraina til verdas største våpenprodusent:

  https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/zelenskyj-ukraina-skal-bli-en-av-verdens-st%C3%B8rste-v%C3%A5penprodusenter/ar-AA1hu3x1?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=9634317f87624a9db2f795c762ac6c7e&ei=24

  Akkurat det verda treng. Stortinget har verkeleg funne ein mann som er verd støtte «as long as it takes».

  Svar
 • Jeg tror at Norge , med den regjeringen/storting vi nå har ikke nekte Ukraina noe, hverken penger eller våpen.
  Stortinget / regjering er dessuten svak for EU. Om de vil be om økonomisk støtte for å demme opp for de økonomiske og ødleggende politikk som er ført de 2 siste årene, kommer Norge å si ja. Også ser vi at den økonomiske veksten har stoppet, ja heller gått tilbake .bedrifter flytter utenlandsk ( usa / Kina) tror at har bedrifter først flyttet og etablert seg i utlandet. Så kommer de ikke tilbake

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 september 2023 20:53

  På eitt punkt er ukraina allereie verdsleiande: kyrkjegardsproduksjon.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Desperasjonen vokser i USA. Støtten til Ukraina-krigen faller.

Løgn-kampanje skal redde stumpene: Krigen svekker Russland.

Forrige innlegg

Jorden:

Det Eneste Sted Å Returnere Til – Enn Så Lenge…

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.