POSTED IN Olje-Energi, Tyskland

Den tyske gasskrisen forsterker seg.

North Stream 1 stenger for vedlikehold.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det store spørsmålet er hvorfor Russland i det hele tatt skal vise Tyskland noen velvilje i denne situasjonen. Strengt tatt har Tyskland gått inn som krigsdeltaker overfor Russland ved å levere våpen til Ukraina og ved å iverksette voldsomme sanksjoner overfor Russland.

Russland skylder derfor ikke Tyskland noe, ikke en gang velvilje. Men Russland har inngått avtaler og forpliktelser som de må oppfylle. Men alle vet at slike kan tøyes med ulike påskudd hvis det ikke er noen godvilje til stede.

Det russisk tilbakeholdelse av gass kan også være et svar på Litauen (EU-medlem) sin blokade av Kaliningrad med begrunnelse i EU-sanksjonene. (Forestiller lederne i vest at Russland finner seg i straffetiltak uten å svare?)

Vi vet ikke om det er dette som nå skjer. Vi vet ikke om reservedelene fra Canada er tilbakeholdte som følge av sanksjonstiltakene. Det er mye vi ikke vet om det som faktisk skjer på bakrommene.

Men vi vet at Russland i praksis akkurat nå holder Tysklands skjebne som industrinasjon i hendene. Det er ganske utrolig at den tyske kansleren i en slik situasjon gjør alt han kan for å forverre forholdet til Russland. Det kan umulig være i Tysklands interesse – men det er naturligvis i USA-ledelsens interesse. At USAs befolkning må betale for all galskapen som Biden-folkene finner på er en annen side ved det som skjer.

Og kanskje det er her svaret ligger. Det er USA som styrer den tyske politikken. Tyskland er en vasall (undersått) som må gjøre det fyrsten krever.

For å hevde sine egne nasjonale interesser må Tyskland ut av Nato. I praksis gjelder dette alle Nato-land – også Norge. Og da går Nato i oppløsning.

Det scenariet ligger faktisk i kortene nå, i motsetning til hva Nato-sjefen Jens Stoltenberg sier.

Knut Lindtner
Redaktør

Nord Stream-rørledningen skal slås av i 10 dager

Planlagt årlig vedlikehold vil foregå fra 11. juli til 21. juli

Den tyske regjeringen er skremt over kommende vedlikehold ved en større russisk rørledning. Den  frykter at gassstrømmen ikke vil bli skrudd på igjen, rapporterte Financial Times torsdag.

I følge avisen bidrar forrige ukes 60% reduksjon av gassstrømmen av Gazprom på grunn av et teknisk problem med vedlikehold av deler til frykten for at forsyningen kan bli fullstendig stengt. Dette kommer ettersom Europa prøver å fylle på gassreservene i forkant av vintersesongen.

Gazproms Nord Stream 1 gassrørledning gjennomgår vedlikehold hvert år i midten av juli. Datoene for arbeidet ble bekreftet tidligere denne måneden til å finne sted fra 11. juli til 21. juli, med Tysklands føderale nettverksbyrå som advarte om at det i løpet av 10-dagersperioden ville være umulig å transportere gass gjennom rørledningen.

white and black industrial machine
Vil gassen som stanser under vedlikehold bli kompensert?

De siste årene har den vedlikeholdsrelaterte mangelen på forsyninger via Nord Stream blitt kompensert av økte strømmer gjennom Ukraina eller Polen. Forskjellige tjenestemenn og industrirepresentanter sa imidlertid til FT at de fryktet at Russland kanskje ikke vil gjøre det denne gangen, og etterlater kontinentet i møtet med en mulig gassmangel.

Den tyske regjeringen erklærte torsdag det andre «alarm»-nivået i sin tre-nivå gassberedskapsplan. I følge Federal Network Agency er situasjonen med gassforsyningen for øyeblikket stabil, men hvis russiske forsyninger via Nord Stream 1-rørledningen forblir på det nåværende lave nivået, vil Tyskland slite med å fylle lageret til 90 % innen desember uten ytterligere tiltak.

https://www.rt.com/business/557691-russian-pipeline-repair-panic-germany/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  28 juni 2022 15:24

  Tysk klimaforsker sier at mennesker forårsaker mindre enn 0,05 °C av den globale oppvarmingen og advarer om å ha vrangforestillinger om nullutslipp.

  Mens Tyskland som leter verden rundt etter olje og gass og starter opp kullkraftverk igjen, har en av landets mest fremtredende atmosfæriske forskere, professor Hermann Harde, kritisert politikerne for å ha hørt på stadig verre klimaskrekkhistorier og «tro at de kan redde verden «. Mange av forsknings-studiene og «skrekkscenarioene» er ikke basert på et sikkert og virkelig grunnlag, sier han, «men er snarere dataspill som reflekterer det som ble matet inn». Ideen om at mennesker kan styre klimaet med CO2-utslipp kan sies å være en vrangforestilling.

  Etter professor Hardes syn er det stor tvil vedrørende den vitenskapelige uholdbare tesen om at klima-endringene er kun menneskeskapte, «og det er helt feil å tro at 97 % av klimaforskerne eller flere, vil anta at oppvarmingen bare er menneskeskapt». Etter hans syn kan klima- og energipolitikken bare få folkelig aksept når de er basert på pålitelig kunnskap, «og ikke på spekulasjoner eller tro». Harde trakk seg for noen år siden fra Helmut Schmidt-universitetet i Hamburg som professor i eksperimentell fysikk etter en lang karriere i vitenskapsakademia.

  I mange år har Tysklands politikere laget gode grønne visjoner ved å stenge atomkraftverk og forby leting etter fossilt brensel. Samtidig begynte landet å importere store mengder olje og gass fra Russland. Men krigen i Ukraina har plutselig gjort dumheten i denne farlige politikken til Tyskland og EU åpenbar.

  Etter Hardes syn ble innføringen av «klimaet er i fare»-politikken ledet av en konkurranse mellom forskjellige forskningsgrupper for å overgå hverandre i å forutsi skrekkscenarier. Alarmerende spådommer vakte oppmerksomhet i media, og våre beslutningstakere følte seg forpliktet til å reagere raskt. Men, sier Harde, det er helt klart at uten en pålitelig og tilstrekkelig energiforsyning, vil Tyskland og mange andre land som tar en slik vei ende i kaos.

  Professor Hardes forskning leder han til å fastslå at FNs klimapanel beregner den termiske effekten av en dobling av karbondioksid i atmosfæren til fem ganger høyere enn den er. Han peker på de «sterkt overlappende og mettede absorpsjonsbåndene» av CO2 og vanndamp, og den betydelig reduserte effekten av drivhusgasser under et skydekke. Han fortsetter med å fastslå at økningen i CO2 har forårsaket en oppvarming på mindre enn 0,3 °C det siste århundret.

  Han fortsetter:
  «Siden bare rundt 15 % av den globale CO2-økningen er menneskeskapt, er det bare 15 % av 0,3 °C, dvs. mindre enn 0,05 °C som skyldes mennesker. Av dette forsvinnende lille bidraget slipper Tyskland bare ut 2,1 %, og da er det absurd å tro at å slutte med fossilt brensel vil ha en innvirkning på klimaet. Endringer i klimaet skyldes naturlige prosesser som i enorm grad overgår vår menneskelige påvirkning.

  Etter professor Handes mening har moderne klimavitenskap utviklet seg mer til en ideologi enn seriøs vitenskap. Forskere som stiller spørsmål ved eller peker på alvorlige inkonsekvenser om menneskeskapt eller menneskeskapt global oppvarming, blir offentlig mistrodd og får ikke forsknings-midler.

  I tillegg blir artiklene deres i tidsskrifter ikke publisert, og for eksempel ble professor Peter Ridd i Australia sendt ut i permisjon, eller de blir avskjediget fra universitetet. Det rådende klima-narrativet bemerker han, har nå blitt «gjeldene klimavitenskap», og tvil om den skadelige effekten av CO2 på miljøet og klimaet tillates ikke, «fordi det handler om å redde planeten».

  Hva vi kaller sannheter, fortsetter Harde, avhenger i stor grad av våre kunnskaper. Han antyder at klimavitenskapen krever en grunnleggende gjennomgang av hypotesene og må vende seg bort fra klimaindustrien. Vitenskapen må ikke villedes av kapitalkrefter, politikk eller ideologi, sier han. Det er universiteters og statsfinansierte forskningsinstitusjoners plikt «å undersøke motstridende problem-stillinger og sikre uavhengig, fri forskning som gir oss ærlige svar, selv når disse svarene ofte er komplekse og ikke passer inn i en ønsket politisk kontekst».

  Harde avslutter med å advare politikerne om at det vil være en uansvarlig miljø- og energipolitikk å fortsette å ignorere seriøse fagfellevurderte vitenskapelige publikasjoner som viser en mye mindre menneskelig påvirkning på klimaet enn tidligere antatt. Det er også uansvarlig å stenge ned en pålitelig, tilstrekkelig og rimelig energiforsyning, og erstatte den med millioner av vindturbiner, som ødelegger naturen vår og dreper billioner av fugler og insekter.

  Fra Tap News, publisert 28 Juni 2022, skrevet av Chris Morrison.
  Oversatt fra engelsk, noe redigert. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Climate Scientist Says Humans Cause Less Than 0.05°C of Global Warming and Warns of “Anarchy” From “Delusional” Net Zero Policies.

  Svar
  • Fast and Furious
   29 juni 2022 9:40

   Klima hysteriet startet allerede i 1970 og de har spådd verdens undergang 10 år frem i tid hvert år siden da… De har i tillegg hatt feil i alle sine prognoser i 50 år + nå men roper fortsatt ulv ulv ulv. Hele klima hysteriet er ren svindel akkurat som Kina influensa hysteriet og det hele handler egentlig om WEF / FNs «the great reset» og «you will own nothing and be happy» verdens regjeringen «eliten» ønsker seg.

   Svar
 • «Vitenskapen må ikke villedes av kapitalkrefter, politikk eller ideologi, sier han.»

  Og dette blir nok, i motsetning til tidligere, tatt imot med åpne armer. Så kan politikerne kjøre på med både kullkraftverk, skiferolje, nye oljefelt og andre miljøtiltak uten å rødme, for å prøve å knuse Russland økonomisk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå smeller økonomien:

USAs renteheving er startskuddet.

Forrige innlegg

Brillene bestemmer det du får se:

Krigen sett fra Russisk side.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.