POSTED IN Virkelighetsforståelse

Biden skylder på morderiske Putin for de høye prisene.

Skal møte den ansvarlige for Jemen-krigen for å få ned prisene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Biden beskylder igjen Putin for høye gasspriser mens russisk oljesalg øker

Presidenten innrømmer at sanksjonene hans fikk gassprisene til å stige

av Dave DeCamp

Den USA-ledede sanksjonskampanjen mot Russland har slått tilbake på Vesten ettersom amerikanere og europeere står overfor skyhøye gasspriser, og Moskva tjener mer penger på oljeeksport enn det var før krigen.

Siden Russland invaderte Ukraina, har president Biden bortforklart stigende gasspriser og inflasjon som «Putins prisøkning». Onsdag fortsatte Biden med å skylde på Russland, samtidig som han innrømmet at politikken hans bare har gjort ting verre for amerikanerne.

«Vi kuttet russisk olje inn i USA, og partnerne våre i Europa gjorde det samme, vel vitende om at vi ville se høyere gasspriser,» sa Biden i en tale i Det hvite hus, hvor han ba Kongressen om å fjerne den føderale gassavgiften.

«Vi kunne ha lukket øynene for Putins morderiske måter, og prisen på gass ville ikke ha økt som den har gjort. Jeg tror det ville vært feil,» la presidenten til.

Mohammed bin Salman er en saudiarabisk prins som er kronprins av Saudi-Arabia og landets forsvarsminister. Han er også sjef for det kongelige hoff. Wikipedia

Mens han fordømmer Putin som «morderisk», har Biden planer om å møte den saudiske kronprins Mohammed bin Salman (MbS) neste måned, som har ledet en brutal krig mot Jemen siden 2015 med amerikansk støtte, hvor mer enn 377 000 mennesker er drept. Biden forventes å presse MbS til å øke oljeproduksjonen for å senke globale priser. Han vil dermed også avsløre hykleriet i administrasjonens politikk.

Et annet skritt Biden kan ta for å lette prisene er å oppheve sanksjonene mot Iran og Venezuela. Men i stedet har USA økt sanksjonene mot Iran. Noen mindre sanksjoner mot Venezuela har blitt lettet, men det er fortsatt en lang vei å gå før det søramerikanske landet vil kunne handle fritt med oljen sin.

Mens amerikanere og europeere kjenner hvordan økonomiske smerter, blomstrer Russlands oljeeksport ettersom Kina og India har økt importen av den russiske råvaren betydelig. Som et resultat har Asia gått forbi Europa som toppkjøper av russisk olje, og Russland har passert Saudi-Arabia som Kinas beste leverandør.

Linker i originalartikkelen

Forsidebilde: Madalyn Cox

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • FRIHET !!!
    29 juni 2022 9:30

    Og her i Norge skylder hyklerne som styrer landet også på Putin for de høye drivstoff prisene og ignorer det faktum at prisene steg 1 Januar grunnet avgiftsøkning lenge før krigen startet… Samme med strømprisene som i realiteten skyldes kraft lednigene som går til det umettelige kraft markedet i Tyskland. De tvers igjennom korrupte lansd svikerne kallt norske politikerne tror folket er idioter som tror på de grove løgnene de serverer oss…

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå smeller økonomien:

USAs renteheving er startskuddet.

Forrige innlegg

Brillene bestemmer det du får se:

Krigen sett fra Russisk side.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.