POSTED IN Virkelighetsforståelse

Brillene bestemmer det du får se:

Krigen sett fra Russisk side.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hendrik Weber, leder for organisasjonen Folkediplomati Norge, har nylig kommet hjem fra et nytt besøk i Russland. I dette videointervjuet snakker han om sine ferske inntrykk. Hvordan opplever russerne krigen i Ukraina? Hvordan påvirker den hverdagen til russere flest? Hva får de egentlig vite om det som skjer i Ukraina

Weber trosset Utenriksdepartementets reiseråd og reiste til Moskva for bl.a. å motta en vennskapsmedalje fra den russiske føderasjonen. Men han la også ut på en strabasiøs tur fra Moskva til Krim, der han han vært en rekke ganger tidligere. Der opplevde han overveldende støtte til den «militære spesialoperasjonen» (les; krigen) i Ukraina.

____________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
____________________________________________________________

Hendrik Weber er forfatter av boken «Hvem har rett på Krim», som er utgitt på tysk, russisk, norsk og engelsk. Han kommer snart med en ny bok om den selvutnevnte folkerepublikken Donetsk i Øst-Ukraina.

«If you try to understand Russian side, you have a problem” – intervju med Hendrik Weber på RT, TV-kanalen europeerne nektes å se.

«As a politician, I tried to be a voice of reason on Ukraine. For that, my party expelled me” 
– Hendrik Webers kronikk på RT.com 17.06.22

Forsidebilde: Christian Wiediger

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Folk har den oppfatning at Norge er humanismen og sannhetens hjemland,derfor bryr de seg ikke om annet enn bröd og sirkus,resten overlater de til politikerne.Ja ikke det,i diskusjoner som de gjerne deltar i hvert 4rde år,lirer de av seg noen floskler som de garantert får applaus for,det gjelder å kjenne på vindretningen för man uttaler seg.

  Svar
 • Den stengte nettsiden ligger i nøytrale Sveits. Men Sveits er nok ikke så fritt som man vil tro.

  ‘Det direktedemokratiske Sveits gir ikke etter for alle EUs krav til en overordnet partneravtale. Brussel reagerer med å forby EUs investorer å handle på sveitsiske børser fra 1. juli. ‘
  abcnyheter.no/penger/bors-og-finans/2019/06/25/195588860/strid-om-partneravtale-mellom-eu-og-sveits-utloser-borskrig?fbclid=IwAR1MOdjwTO5ENsyQo97FSlnlB3cXMsE3Er-fDYitvf6R3PGs2Zu9YKAtCxY

  Og/men kan lure på hvorfor dialog er så farlig, HVIS man er interessert i fredssamtaler. (?)

  ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Svar
 • Northern Light.
  25 juni 2022 14:45

  Dr. Paul Craig Roberts: Ukrainas fremtid.

  Kanskje har Ukraina som land ikke en fremtid. Ukraina er et nytt land, bare tre tiår gammelt. Historisk sett har Ukraina vært en del av Polen eller Russland. Ukraina kan snart bli delt mellom dem.

  Det meste av Donbass og mye av Svartehavskysten har blitt frigjort av russiske styrker, og styrkene til de to Donbass-republikkene. Tydeligvis har de ukrainske styrkene tapt krigen i Donbass. Det er helt klart at Zelensky, en jøde som på en eller annen måte leder en nynazistisk stat, lyver når han hevder at Ukraina ikke hadde noen intensjon om å gjenerobre utbryterrepublikkene i Donbass.

  Hvilket annet formål hadde den 150 000 mann store ukrainske hæren, og nazistiske militsene oppstilt på grensene til Donbass? Hvordan kan de russiske styrkene ødelegge den ukrainske hæren i Donbass hvis den ukrainske hæren ikke var der? Et spørsmål som dette er for vanskelig vestlige presstituerte.
  Hva vil skje etter Russlands seier i Donbass?

  Vil Washington tillate sin marionettregjering å gå med på Russlands krav om at Ukraina skal demilitarisere, og innta en nøytral status som Østerrike, eller vil Washington og NATO mobilisere og utruste en millionmanns-hær i Vest-Ukraina og forsøke å ta tilbake Donbass og Krim? Et slikt forsøk vil sannsynligvis resultere i ødeleggelsen av Kiev og Lvov. Den ukrainske regjeringen ville bare eksistere i eksil. Ettersom en rekke NATO-land har gjort seg til stridende i konflikten, er de legitime russiske mål. Det er klart at det lett kan bli en utvidelse av konflikten.

  Ukraina kan miste sin status som land. Ifølge John Helmer melder russisk etterretning om polsk interesse for å gjenvinne Vest-Ukraina. Tanken ser ut til å være at polske tropper i dekke av å være fredsbevarende styrker vil okkupere Vest-Ukraina, for å holde russerne ute og ganske enkelt bli, mens restene av Ukraina går tilbake til å bli en polsk provins.

  Selvfølgelig er dette opp til Russland. Det er mulig at Kreml vil innse at den begrensede spesielle operasjonen ikke kan nå målet om et demilitarisert og nøytralt Ukraina, og at Vesten vil holde krigen i gang med mindre Russland tar hele Ukraina og innsetter en russisk marionettregjering i stedet for den amerikanske.

  Det virker som en formidabel oppgave å trene og utruste en ny ukrainsk hær. I følge ukrainske befal er det få av våpnene som Vesten har levert som når slagmarkene. Våpnene ser ut til å bli solgt til det svarte markedet av ukrainske tjenestemenn, som benytter enhver anledning til å fylle lommene før krigen er over, eller før våpnene blir ødelagt ved ankomst av russiske presisjonsmissiler.

  Jeg tror at den mest definitive uttalelsen en kan komme med er at Russland har gjort det klart at Ukraina vil bli nøytralisert. Jo lenger Washington og NATO prøver å blokkere dette resultatet, jo mer sannsynlig er det at krigen vil bli utvidet. Washington og de militært svake landene som utgjør NATO, har ingen planer om å konfrontere det russiske militæret i en konvensjonell krig. Faren for resten av verden på grunn av Washingtons anstrengelser for å prøve å seire over Russland er åpenbar.

  Trusselen om atomkrig, sammen med den høye inflasjonen og den reduserte energiforsyningen som påtvinges Europa av de dårlig gjennomtenkte sanksjonene, kan føre til oppløsning av både NATO og EU. Det ville være en skjebnens ironi hvis sanksjonene knuser Washingtons imperium.

  Fra Dr. Paul Craig Roberts blogg, publisert 22 Juni 2022. Skrevet av Dr. Paul Craig Robets.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: Ukraine’s Future.

  Svar
  • En fordel å snakke med oss i redaksjonen før du oversetter Paul Craig Roberts. Vi slipper den oversettelsen på mandag, en oversettelse som Ingunn Kvil Gamst har gjort. Ellers ville vi brukt din. Beklager!

   Svar
  • Svein Henriksen
   29 juni 2022 9:44

   Ifølge din logikk så tilhører Norge Sverige og Danmark og har enda mindre rett til å være ett selvstendig land en Ukraina…

   Svar
 • Martin Armstrong, som er så smart at globalistene ville ha ham med på laget, men fengslet ham på falsk grunnlag da han ikke lot seg kjøpe, mener til og med USA kan gå i oppløsning, hvor Florida, kan bli en egen stat. Det høres liitt sprøtt, men mannen er genial, og de forente stater er ikke forente, ikke heller EU eller NATO. «Uprovosert» er ordet som brukes mot Russland, som sikkert kan kritiseres, men provokasjonene er der på rekke og rad i en nordatlantisk pakt, hvor en kan forsvare at Finland og Sverige kan høre til, selv om det også er en provokasjon og brudd på avtaler, men Georgia og andre Langtvekkistan? Langt fra Atlanterhavet?
  Nå flyr Jens’ co2-fly ham snart til Madrid Summit, der de angivelig møtes for å holde oss i medlemslandene trygge. Han har sikkert et privat et, for han var nettopp på bilderberg-treff i Washington, derfra til Brüssel, nå er i han Paris. En uhyre viktig fyr. En av de mest aktive til å gjøre skade på Vesten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den tyske gasskrisen forsterker seg.

North Stream 1 stenger for vedlikehold.

Forrige innlegg

En land i oppløsning?

Kriminaliteten i USAs storbyer øker voldsomt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.