POSTED IN Ideologi, Syria

Den syriske presidentens kone Asma Assad:

Nyliberalismen er den største trusselen mot verden

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den syriske presidentens kone Asma Assad besøkte Moskva denne uken. Hun sa til RT at samfunnene i øst er best forberedt til å motsette seg nyliberalismen, som for eksempel personifisert i Europa av Emmanuel Macron og i Canada av Justin Trudeau, begge Young Global Leaders fra World Economic Forum.

Under sitt besøk i Russland dukket Syrias Førstedame Asma Assad opp på RT og snakket om kulturell utveksling, de nære båndene mellom Syria og Russland og utfordringene de to landene står overfor. Syria og Russland står begge overfor økende utenlandsk press, så vel som økonomiske blokader og forsøk på å «etablere kontroll over dem», sa Asma.

Nyliberalismen

Neoliberalism er definert som politikk for økonomisk liberalisering, som privatisering, deregulering, globalisering, frihandel, monetarisme, innstramminger og reduserte offentlige utgifter, og rettet mot å etablere og sentralisere den private kapitalistiske sektoren. Nyliberalismens «gudfar» var journalisten Charles Peters, som skrev boken A Neoliberal’s Manifesto i 1983.

Verken den russiske føderasjonen eller regjeringen i Syria tror på nyliberalisme som en spesielt egnet ideologi. I stedet mener statene at konservative og tradisjonelle verdier bør stå i sentrum.

Asma Assad:
«En universell og stor utfordring for hele verden er trusselen fra nyliberalismen, som påtvinges alle folkeslag. Hovedformålet med den er selvfølgelig ikke bare å utviske nasjonal identitet, men også menneskelig identitet, så vel som patriotisme, tradisjoner og skikker».

Tradisjonelle verdier

De tradisjonelle verdiene er bevart innen familien, som skal være bærebjelken i en: «dialog mellom unge mennesker over hele verden», mener Asma Assad. Dette gjelder spesielt for «våre østlige samfunn, fordi det er disse samfunnene som er direkte truet, og samtidig er mest kapable til å motstå dette angrepet på grunn av kulturen, moralen og verdiene de har,» la hun til.

Asma Assad ble også spurt av RT om den siste utviklingen i Russland, for eksempel det kortvarige opprøret fra Wagner-gruppen, som skjedde kort tid før hennes besøk. Asma sa at hendelsen ikke påvirket hennes vilje til å besøke landet i det hele tatt.

«Våre russiske venner støttet oss uten å nøle under krigen som pågikk i landet vårt. Derfor har vi også uten å nøle støttet dem, og vil fortsette å støtte våre venner i deres kamp,» understreket hun.

President Bashar al-Assad har i flere år forsøkt å få frem Syrias perspektiv og tilnærming via vestlige medier, uten å lykkes mer enn i noen få isolerte unntak. Russisk RT som nyhetskanal er blokkert i Sverige og EU.

Den amerikanske alliansen som nå fører krig mot Russland via Ukraina, er den samme alliansen som har vært i krig mot Syria i mange år.

Fra News Voice, publisert 3 juli 2023.
Oversatt fra svensk og noe forkortet av Northern Light. Linker, kilder og relatere artikler i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Neoliberalism – Syriska presidenthustrun pekar ut det största hotet mot världen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Nyliberalismen er den største trusselen mot verden»

  – Og da spesielt » økonomiske blokader og forsøk på å «etablere kontroll over dem»
  – Med krig og (militær og penge-økonomisk ) maktbruk for å beholde dette grepet.

  Så får vi prøve å skjønne etterhvert.
  – At penger kun er byttemidler/verdisetter , uten egenverdi. Tall i en nasjons arbeidsbytte. Og at renter er tall av tall. – Og/men tyveri hvis det settes over eller under riktig indeks.
  Skjønner vi dette mister bakmennene mye av sin makt. Over nasjoner, og våre sinn.

  Svar
 • ‘ Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’. 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  Svar
 • ‘ Dollarsystemet gir også USA en finansiell makt som nylig er tatt i bruk i Iran-sanksjonene, hvor selskaper som bryter med sanksjonene selv risikerer å miste tilgangen til amerikanske banker og dollarfinansieringen de trenger …’
  e24.no/makro-og-politikk/dollar/oekonomiprofessor-tror-dollarens-grep-om-verden-vil-svekkes/24537782

  Svar
 • ‘ Vi vet alle at penger bare er symboler eller bilder. Men vi opplever det som virkelighet at disse «bilder» styrer verden. Det forholder seg slik fordi hele verden drømmer og skriker på «kapitalens makt».
  Vi har opplevd at det ble satt skuddpremie på grisunger fordi det var «for mye flesk».
  Vi har sett de styrende i alle land brenne hvete, mais og kaffe og ødelegge de virkelige verdiene for pengeverdienes skyld. Vi opplever altså «bilder» som virkelighet. Sosialøkonomene på universitetet forsikret oss i krigsårene at «den norske krone» «steg» og «sank», pustet seg opp og krøp sammen igjen som om den var et levende vesen.
  Folk reagerer kanskje litt av og til, og den ene overgår kanskje den andre i å si at vi «lever da ikke av penger» — for å vise hvor klok og våken man er.
  Men i realiteten så sier alle som så: «Hva skal vi leve av da, hvis vi ikke har penger? » ‘
  samfunnsliv.no/kunst-17.html

  Svar
  • Det er så jævelig sant Frikar. Jeg var på fiske og skipperen ringte inn og spurte om hva de gav for kiloen på det vi hadde ommbord? Svaret kom i form av utbruddet fra skipperen ut gjennom rorhus vinduet: «Det lønnæ sæ ikkje å gå te laind å leverere-dump lasta så fiske vi på ein anna sort!»
   Da føler du at du er kriminell!

   Svar
 • Thomas Kenworthy
  5 juli 2023 18:28

  Jeg er ikke enig i at WEF er liberalister. «Stakeholder capitalism» er offentlig privat samarbeid og omfattende reguleringer.

  Se begeistringen til bart eide.
  https://www.document.no/2023/07/05/lykkelig-barth-eide-staten-er-tilbake-aktiv-og-gronn/.

  EU’s kjøp , markedsføring og distribusjon av 1.8 milliarder vaksiner er fex heller ikke eksempel på fritt marked.

  WEF systemet med privilegier til enkelte virksomheter, konsesjoner, reguleringer m.v. er Merkantilisme.

  Liberalismen var en reaksjon mot merkantilismen og er altså det motsatte.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå smeller det i Ukraina:

Russland øker angrepene mot ledelses- og beslutnings-sentra.

Forrige innlegg

Rare prioriteringer:

Macron hygger seg på Elton John-konsert mens voldelige opptøyer herjer over hele Frankrike

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.