POSTED IN Demokrati, Tyskland

Den grønne tyske utenriksministeren:

Vi støtter Ukraina (det korrupte Kiev-regimet) uansett hva velgerne mener.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er naturligvis lov å mene dette og å uttale det. Hvor lurt det er vil hun få svar på ved valgene i Tyskland fremover. Men hun kunne naturligvis ha føyet til at de ønsker en fredsavtale mellom Russland og Ukraina. Det hadde vært mulig allerede i april, men det ble sabotert av «de grønnes» allierte.

Men det gjorde hun ikke. For krig er egentlig ikke grønn politikk.

Det hun forteller velgerne i Tyskland at de må betale en del av prisen for at Tyskland skal støtte de korrupte oligarkene (ved hjelp av ekstreme nasjonalister) som i praksis styrer Ukraina i dag. Og prisen for den støtten må den tyske befolkningen betale i form av kulde, sult, arbeidsledighet, pris- og renteøkninger til vinteren.

Retorikken her er viktig. Når hun sier at hun vil støtte Ukraina, hvem tenker hun på da? Er det Azov-bataljonens folk som her terrorisert befolkningen i Øst-Ukraina, er det oligarkene som har forsynt seg av «hjelpen» fra vesten eller er det store deler av befolkningen som må ofre livet for dette korrupte systemet?

En trenger ikke være spåmann for å forstå at dette vil ramme «De grønne» ganske hardt når tyskere flest merker hva denne politikken betyr. Og særlig grønt er det heller ikke. Krig er overhode ikke grønt.

Demokrati er ikke noe for denne typen politikere. For der skal velgerne sine ønsker bli hørt.

Knut Lindtner
Redaktør

Tysk minister lover å støtte Ukraina «uansett hva velgerne måtte tenke».

Annalena Baerbock sier at å støtte Kiev betyr mye mer enn uroen foran den kommende vinteren.

Selv om tyskerne tar til gatene på grunn av strømprisene må Berlin støtte Ukraina. De må støtte sanksjonene mot Russland. Det sa utenriksminister Annalena Baerbock på en konferanse i Praha på onsdag.

Annalena Baerbock

Mens mesteparten av den tyske regjeringen var på en arbeids-samling på slottet Meseburg utenfor Berlin  var Baerbock i Praha på en konferanse med tittelen: «Demokratiets klare og nåværende farer: Hvordan takler vi det», organisert av NGO Forum 2000.

«Dersom jeg lover folket i Ukraina at vi vil støtte dere så lenge dere trenger det – så skal jeg stå for dette.

Uansett hva tyske velgere mener, vil jeg støtte folket i Ukraina» sa Baerbock .

«Jeg må være helt klar på dette – jeg står sammen med Ukraina så lenge de trenger meg», sa hun, og refererte til EUs forbud med handel med Russland.

«Nå går det mot vinter, og da vil vi bli utfordret som demokratiske politikere. Folk vil ta til gatene og si: ‘vi kan ikke betale strømprisene’. 

Jeg er ikke den som vil si ‘OK, da stanser vi sanksjonene mot Russland’. Vi vil stå sammen med Ukraina, og det betyr at sanksjonene vil gjelde også nå når det går mot vinter, selv om det kommer til å bli tøft for oss politikere».

En av Baerbocks felles partimedlemmer, Robert Habeck, minister for endring i økonomi og klima, sa til reporterne på onsdag at «sosiale tiltak» kan inkludere subsidiering for endring i markeds-strukturen når det gjelder energi, og et budsjett som vil lette byrden av elektrisitetsprisene for borgerne. Og også et pristak.

Når det er snakk om energipriser – som delvis skyldes Habecks avvisning av energi-import fra Russland på grunn av konflikten i Ukraina – så har dette ført til rekord-høy inflasjon i EU, og spesielt i Tyskland.

Prisene på naturgass på spot-markedet har gått til himmels etter at Nord Stream 1-rørledningen ble stengt fra onsdag og i tre dager på grunn av vedlikehold.

I en meningsmåling publisert på onsdag i Zeit Online, argumenterer Baerbock med at «det er ingen vei tilbake» til verden før 24. februar.

Tyskland og EU må kjempe lenge økonomisk, mot sanksjoner og propaganda fra Russland.

«Vi må se virkeligheten i øynene. Russland vil forbli en trussel mot fred og sikkerhet i Europa i lang forutsigbar framtid», skriver Baerbock.

Hun beskylder Moskva for å true Europas «sosiale fred» når de sender «troll-hærer for å ødelegge våre valg», og å bruke «sitt maktspill» med kull, gass og olje.

Dette er De Grønnes faste miljøagenda når det gjelder nasjonal sikkerhet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «… for å true Europas «sosiale fred» når de sender «troll-hærer for å ødelegge våre valg», og å bruke «sitt maktspill» med kull, gass og olje.»

  Morsomt. (?)
  Når de samme stjeler russiske valuta og latterligjør levereren, Russlands viktige energi for vesten, og selv stopper gassrørlevering til Europa.
  Maktspill. ;-)

  Dette KUNNE vært morsomt. – Hvis det ikke var så avslørende tragisk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ukrainakrigen:

En katalysator for fremveksten av en ny verdensorden.

Forrige innlegg

Tucker Carlson i Fox News:

EU straffer Russland ved å la befolkningen sin fryse og sulte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.