POSTED IN Sanksjoner

Den finske statsministeren vil straffe uskyldige:

Vi må ramme den russiske befolkningen med sanksjoner.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En skulle nesten ikke tro at en statsminister ønsker å straffe kollektivet en hel befolkning i et land som ved siden av å være en nabo også er en stormakt. Men det er det den festglade finske statsministeren gjør i sin tale til Europaparlamentet.

Det minner meg om en liten gneldrebikkje som skriker og truer en bjørn mens den står bak ryggen på en annen bjørn i tilsynelatende sikkerhet.

Det er ytterst uklokt og vitner om den desperasjonen som nå tar den ene EU-lederen etter den andre når vinteren står for døren. Et godt forhold til Russland er nøkkelen til alle disse landenes velferd, men det har de altså ikke oppdaget. Det dreier seg ikke bare om energi men om økonomisk samarbeid i bred forstand. Men Sanna Martin har naturligvis behov for å vise seg i EU-forsamlingen etter at festingen hennes tidligere i år ga hennes troverdighet som seriøs politiker en ripe i lakken.

Hvis en ønsker å svekke oppslutningen om landets ledelse er ikke dette måten å gjøre det på, tvert imot. Det også et gedigent paradoks at det er vest som nå vil blokkere fri bevegelse av mennesker, noe de beskyldte Sovjet for sin tid, mens de sjøl fremhevet sin bevegelsesfrihet som en grunnleggende menneskerettighet.

Kollektiv avstraffelse av en hel befolkning er egentlig et fundamentalt brudd på all rimelig anstendighet.

Knut Lindtner
Redaktør

Sanna Marin har foreslått utvidede tiltak fordi visumforenklingsforbudet «ikke er nok»

Sanksjoner må ramme vanlige russere – finsk statsminister

Sanna Marin - Wikipedia
Sanna Martin

Finlands statsminister Sanna Marin sa tirsdag at EU-sanksjoner, inkludert full suspensjon av en avtale om forenkling av visum med Russland, «ikke er nok». Hun foreslo at vanlige russere skulle føle press i hverdagen.

«Vi må være klare til å ta flere sanksjoner, for jo mer innvirkning vi har på sanksjoner, jo dyrere vil det bli for Russland å fortsette denne krigen,» sa Marin til Europaparlamentet.

Det er ikke første gang Marin har foreslått grep mot den vanlige russiske befolkningen siden konflikten i Ukraina startet. Det er «ikke greit» at russere «kan leve et normalt liv, reise i Europa, være turister», sa Marin til statskringkasteren Yle 8. august. Denne uttalelsen ble gjentatt dagen etter av Estlands statsminister Kaja Kallas, som tvitret at « å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerett.»

Den 9. september kunngjorde Det europeiske råd full suspensjon av visumforenklingsavtalen mellom EU og Russland. Flyttingen innebærer ikke et direkte forbud, men øker visumsøknadsgebyret for russiske statsborgere fra €35 til €80 for alle søkere. Behandlingstiden kan også forlenges fra dagens 10 dager til inntil 45 dager, kombinert med behov for å legge frem tilleggsdokumenter. I følge innenrikskommissær Ylva Johansson, som presenterte planen 6. september, er «å være turist i EU ikke en grunnleggende rettighet».

Russland sier at de ikke vil forhaste seg med å svare på EU-visum-«dumhet».

Så langt har ni europeiske land nektet å godta dokumenter for turistvisum fra russere, ifølge Association of Tour Operators of Russia. Listen inkluderer Latvia, Litauen, Estland, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Danmark, Belgia og Nederland.

Et fullstendig visumforbudsforslag for alle russiske turister har imidlertid ikke oppnådd enstemmig støtte i blokken. Tyskland, Frankrike, Ungarn, Luxembourg og Østerrike har reist innvendinger.

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell advarte også mot flyttingen. «Jeg tror ikke det vil hjelpe å kutte forholdet til den russiske sivilbefolkningen, og jeg tror ikke at denne ideen vil ha den nødvendige enstemmigheten,» sa han til Østerrikes ORF TV 29. august.

I mellomtiden sier Moskva at de ikke vil innføre gjengjeldelser av visumrestriksjoner for utenlandske statsborgere, ifølge president Vladimir Putin, som forklarte under Eastern Economic Forum på onsdag at et «like for like-svar» ville være mot Russlands interesser. Søndag sa også Russlands utenriksminister Sergey Lavrov at Moskva anser det som upassende å innføre gjengjeldende visumrestriksjoner for borgere fra EU-land.

https://www.rt.com/news/562716-sanctions-impact-ordinary-russians/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Sanna Marin er en WEF lakei (spydd ut av Young Global Leaders programmet) og følger bare ordre fra sin sjef Klaus «Anal» Schwab. Hennes og WEF sitt mål er kaos og krig.

  Svar
 • Sanna Marin er ikke voksen nok til å tenke at fylle-selfies ikke er lurt for imagen å la gå ut. Dustejente. YGLerne er en gjeng tomme tønner som ramler øredøvende; med en evne til å lyve med slagkraft og overbevisning på nasjonal og internasjonal televisjon, med helt glatt fjes.
  YGLerne til Schwab fornekter seg ikke og viser sine sanne, despotiske ansikter, gneldrebikkjer og ufyseligheter på rekke og rad: annalena baerbock, justin castro, marieantoinette macron, sikre i sin sak og trygge bak livvaktene, høye på pæra,
  men bues ut, «let’s go brandon», trudeau og hans pissepreikere bues ut og bombarderes av folkets hat, Spanias Sanchez får brøl etter seg, tusenvis i gatene i Wien og så mange byer. Flott, men vi er virkelig ute å kjøre her. En nifst spennende høst og vinter står foran oss. En YGLer på kokain gir ordre i den iscenesatte krigen. Like i nærheten av atom. De onde underlagt den nye verdensorden bryr seg ikke lenger om å skjule at de elsker makt og å misbruke den på medmennesker. De slipper masken og viser farger, som erna, som sa «vi kan spore dere». Sporede dyr, «hackable animals» i Yuval Hararis verden. De er helt sprø. Sjelen helt ute, og ingenting menneskelig hjemme annet enn de aller laveste drifter. De Åndsfattige, de aller laveste hersker.

  Svar
 • Håper EU og hele WEF imploderer fortest mulig av sin egen dumskap. Om disse encellede amøbene får fortsette å styre i Europa over noe lengre tid, utgjør det en enda større fare for befolkningen i Europa, da Bjørnen til sist, vil bli så forbannet på amøbene at den vil eksplodere i sinne på dem, da går det også, utover alle sauene, som befinner seg der.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU-tilhengere: Hvis ikke EU får styre Norge gjennom EØS, knuser de oss

Men nå kan EU ikke få nok gass fra Norge, samtidig som de vil ha all fortjenesten også!

Forrige innlegg

Før Pfizer-vaksinen ble godkjent ble den testet på barn.

Denne historien forteller at vaksineskadene skulle skjules før godkjenning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.