POSTED IN Krig-fred, Storbritannia

Den ene løgnen etter den andre:

Britisk general: Vi har hatt soldater i Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Hovedsaken i dette innlegget skulle overraske noen. Det er Nato-land som har bygget opp Ukrainas militære styrker siden Minsk-2 avalen som de i utgangspunktet ikke aktet å gjennomføre (ifølge x-kansler Merkel). Det er de som har presset på for at Ukraina skulle fortsette krigen etter at det var tidlig klart at den stod til tap. Men Boris Johnson lovet Zelensky etter en haste-visitt i vår både våpen og penger hvis han ville fortsett krigføringen. Ukraina skulle bare stille soldater som Nato hadde trent. Dermed kansellerte Zelenski den fremforhandlete fredsavtalen med Russland.

Nå viser det seg at dette heller ikke er tilstrekkelig. Ukraina vil tape krigen uansett. Men i mellomtiden har Nato også stilt med en masse annet personell til betjening av Nato-våpnene, logistikk osv. Etterhvert har de også betalt for «frivillige» fra Nato-land ved fronten som i økende grad overtar krigføringen.

Naturligvis har også den britiske regjeringen sendt soldater og ikke bare leiesoldater til landet, selv om Ukraina ikke er Nato-medlem. Av hensyn til opinionen og de politiske konsekvensene har den britiske regjering benektet dette. Lyging er en del av det politiske verktøyet. Men nå går ikke det lenger. Hvorfor skal folk stole på folk som lyger hele tiden?

Knut Lindtner
Redaktør

Britisk general innrømmer at Storbritannia har utplassert soldater i Ukraina.

Russland har lenge påstått at NATO-personell deltar i konflikten.

Britiske Royal Marines gjennomførte en høy-risiko operasjon i Ukraina i april. Det innrømmet generalløytnant Robert Magowan ifølge The Times på torsdag. Russland har hele tiden advart om at NATO-tropper er aktive i konflikten i Ukraina. Men dette har blitt avvist av vestlige analytikere og medier.

Medlemmer av 45 Commando Group fra Royal Marine forlot Ukraina i januar etter at de hadde evakuert den britiske ambassaden fra Kiev til Polen.

Robert Magowan - Wikipedia
Generalløytnant Robert Magowan

Men omtrent 300 medlemmer av enheten ble sendt tilbake til landet i april for å gjenopprette den britiske tilstedeværelsen i Kiev. Deretter har de gjennomført «andre diskrete operasjoner»,skrev Magowan  i styrkens offisielle magasin The Globe and Laurel, forteller avisen.

Disse operasjonene fant sted i «svært følsomme omgivelser og med høyt nivå av politisk og militær risiko», slår Magowan fast. Han har tidligere vært kommanderende general i Royal Marines, og er nå leder for Forsvarsstaben i Forsvarsdepartementet.

Sjefene i NATO har advart om en potensiell krig mot Russland.

Magowan utdyper ikke hva slags oppdrag kommandosoldatene hans hadde vært med på. Men hans uttalelse er første gang Storbritannia har innrømmet at deres soldater har gjennomført spesialoppdrag i Ukraina.

Forsvarsdepartementet nekter å bekrefte tidligere meldinger om britiske spesialstyrker som trener opp ukrainske soldater i Kiev.

Den russiske presidenten Vladimir Putin har beskrevet konflikten i Ukraina som en konflikt mellom Russland og «hele den vestlige militær-maskinen». Han påsto i september at det er hele militære enheter i Ukraina «under faktisk kommando av vestlige rådgivere».

Putins ord blir benektet av vestlige medier. «Det er ingen bevis for bakkestyrker fra NATO som deltar i krigen i Ukraina».

Edward Arnold fra tenketanken Royal United Services Institute fortalte til BBC på den tiden: «Det er ingen NATO-kommandanter som leder ukrainske styrker på slagmarken. Det er også svært liten sjanse for at dette skal skje i framtiden, da NATO prøver å minske risikoen for eskalering».

Magowans innrømmelse viser at Arnold tar feil. 

Men Storbritannia er ikke det eneste NATO-landet som sier de har styrker i Ukraina. En anonym Pentagon-ansatt fortalte reportere i oktober et et antall USA-soldater har inspisert amerikanske våpen som er blir sendt rundt omkring i Ukraina.

https://www.rt.com/russia/568189-uk-troops-ukraine-operations/

Forsidebilde: Jakob Owens

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Som vanlig : Løgn, løgn, løgn fra Nato/Stoltenberg og vestlige politikere og media.

    Altså, ikke noe nytt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oberst James W. MaConnell:

Vi (USA) er ikke på høyden lenger.

Forrige innlegg

Nordmenn på ukrainsk dødsliste.

Men den norske regjeringen sender milliarder til de som står bak den.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.