POSTED IN Israel

Demonstrantene i Israel behandles ulikt.

Er du jøde behandles du med silkehansker.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

New York Times vil ikke forklare hvorfor palestinerne ikke slutter seg til de store anti-Netanyahu-demonstrasjonene i Israel.

Mediene i USA har ikke med et ord nevnt et av de viktige nøkkelpunktene i de store anti-Netanyahu-demonstrasjonene, nemlig den sjokkerende forskjellen det israelske politiet behandler jødiske og palestinske protester på.

Av James North.

Det finnes en video fra Jerusalem, fra en av de massive demonstrasjonene som ryster Israels konservative høyre-regjering. I bakgrunnen kan man se israelske flagg, karakteristisk for protestene så langt.

Men så kan man legge merke til at hva som skjer når en modig mann bretter ut et palestinsk flagg, kanskje for å teste Israels «demokrati».  De som angriper han ser ut som en kombinasjon av sikkerhetsoffiserer, og muligens noen så var viten til dette. Nok et tegn på israelsk apartheid.

Det er feil å avvise de nasjonale protestene i Israel som ubetydelige. I mainstream-pressen i USA får Netanyahu mer negativ dekning enn jeg noen gang jeg kan huske at Israels regjering har fått i mitt (lange) liv. Men mediene i USA har så lang (overraskende nok) mistet et viktig element i historien, den sjokkerende forskjellen det israelske politiet behandler protesterende jøde og palestinere på.

Israels protester: «Demokrati»» i et apartheid-regime?

En kort notis i New York Times i dag (av Raja Abdulrahim) skriver at  israelske palestinske borgere «stort sett holder seg utenfor» de nåværende protest-bølgene. 

Men den korte artikkelen hevder at palestinerne mangler interesse for protestene fordi «demonstrasjonene har oversett det som viktig for dem, nemlig å få slutt på okkupasjonen av Vestbredden».

Det er utvilsomt sant, men ikke helt sant. Du må høre på Odeh Bisharat, en palestiner som vanligvis har en spalte i den israelske avisen Haaretz. Han forklarer hvordan han sluttet seg til en pro-demokratisk bevegelse /(for både jøder og palestinere) i byen sin Yafia.

Et tilfeldig spørsmål fra en ung palestiner som gikk forbi fikk Bisharat til å analysere hvordan israelske myndigheter reagerer forskjellig, avhengig av hvem som protesterer.

Lover, regler og praksis er ulike for jøder og ikke-jøder i Israel.

Og han ser klart forskjell. Forrige torsdag la han merke til hvordan jødiske protestanter fikk paralysert hele landet. De blokkerte veier og hindret ministrene i å komme til orde i konferanser.

Ved slutten av denne stormfulle dagen hadde 108 personer blitt arrestert. 100 av dem ble sluppet fri samme dag, resten må bli natten over.

Bisharat minnes protestene over hele landet i 2021, der hovedsakelig palestinske innbyggere i Israel deltok. 3660  arabere ble arrestert og 350 ble tiltalt. Straffene var groteske – flere måneder, og noen ganger flere år i fengsel.

De heldige som ikke ble tiltalt, de satt i fengsel i flere uker, og noen ganger måneder, før de ble sluppet fri.

Peter Beinart kom med en liknende antydning i en tweet. Anshel Pfeiffer, en framstående jødisk-israelsk journalist sa han var takknemlige for «det ikke hadde blitt et blodbad i noen av de pro-demokratiske protestene», skriver Benart.

Tror du ikke har vært vold mot protester i andre land? Og at det har noe å gjøre med det faktum at det er jødene som protesterer, og ikke palestinerne? 

New York Times nevner iallfall ikke palestinerne når de skriver om dette.

Siste utgave av Washington Post nevner heller ikke de palestinsk-israelske borgerne i Israel, selv om de utgjør en femdel av innbyggerne innenfor Israels grenser. 

Og National Public Radio sin rapport I morges var heller ikke noe bedre.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  6 april 2023 16:27

  Et perfekt folkemord.

  Av Dr. Emanuel Garcia.
  Del 1. Så her sitter jeg, i en utsmykket skinnstol med en whiskey og en cubansk sigar. Jeg puster og ser røyk-ringene stige opp mot det høye taket og snur meg mot vennene mine, og innvier dem i planen min.

  Ja, vi har alle blitt skremt og kvalm av av menneskepakket, så dårlig smak, piercingene og tatoveringene og deres forferdelig musikk og overbefolkningen av dem. Vi vet at noe må gjøres. Denne planeten bør være vår lekeplass, med sine frodige åser, snøkledde bakker, innbydende vann – og ikke et overfylt asyl for de uverdige, som ikke har teft når det kommer til bruk av makt.

  Vi vet at massene i sine illusjoner, har vernet om sin såkalte individualitet og autonomi. De har reist langt mer enn det burde, og mye billigere enn noen gang. Forestillingene deres om rettferdighet og muligheter, likhet og deres umistelige rettigheter. de skjønte aldri at disse var bare en luftspeiling. Kanskje vi ga menneskene litt for mye spillerom?

  Ikke desto mindre er det på tide å tøyle dem, for å vise dem hvem som er herskerne. Planen vår har lenge vært under utvikling. Vi vet hvordan de tenker, hva de begjærer, hvordan de reagerer, hvordan de oppfører seg, vi vet hvor redde, godtroende og naive de er. Vi vet hvor lette de er å sette opp mot hverandre når de blir drevet. Vi vet hvordan de tar agnet.

  Og vi har perfeksjonert det store showet, har vi ikke? den sjokkerende medrivende begivenheten som fascinerer og fremkaller ærefrykt: en ensom våpenmann i sjette etasje i Texas School Books Depository i Dallas skyter JFK, reisene til månen, jetfly styrt av eksperter som krasjer inn i tvillingtårnene som smuldrer opp med tyngdekraftens hastighet..

  Men dette er vårt mesterverk, vår perfekte forbrytelse. Selv om nazistene oppnådde mye med mekanisert dreping, tiltaler ikke dette oss. Vi setter pris på ha rene hender. Så vi frigjør et patogen på et eksotisk fjernt sted. Det er ikke spesielt skadelig dette patogenet, selv om det kan forårsake en viss mengde nød og lidelse hos de som ikke er så friske, også død.

  Vel, faktisk frigjør vi dette patogenet på en rekke steder, men til å begynne med må fortellingen være fokusert på Wuhan, Kina, vårt eksotiske fjerne sted. En undertrykkende regjering viser verden hvordan en pest kan bekjempes, hvor farlig den er og hvilke tiltak som må tas. En modell for hele verden! Menneskene over hele verden sperres inne, økonomiene ødelegges, trusselen og frykten for døden har blitt altoppslukende, og alle aksepterer ofrene som skal gjøres. Det er for helsen deres, er det ikke?

  Noen få eksepsjonelle leger og forskere reiser tvil, men vi skal sørge for å holde dem tøylet med alle deres spørsmål om vår kunnskap og vår foreslåtte løsning, som er injeksjoner. Og hvis de kommer med et pip om andre behandlinger, snur vi på flisa: hvordan våger de å sette befolkningene i fare? Hvordan kan de ha lov til å praktisere med slike synspunkter? Helsedirektoratene som deler ut legelisensene, vet godt hva de må gjøre.

  Når injeksjonene er klare, vil massene være så redde at selv gravide kvinner som ikke tør å drikke en dråpe kaffe, vil ta et uprøvd gen-forandrende injeksjon som ødelegger immunsystemet. Men som mennesker vil ikke alle injeksjonene være like: noen vil bare gi skader etter år har gått, mens andre vil være langt mer umiddelbart ødeleggende. Brilliant.

  Svar
 • Northern Light.
  6 april 2023 16:27

  Del 2. Vi Kaller Dem Vaksiner, Selv Om Disse Nye «Vaksinene» Vil Fungere Helt Annerledes, For Menneskene Har Stor Tiltro Til Vaksiner, De Har Fått Vaksiner Helt Fra Barndommen. Men Faktisk Vil Disse «Vaksinene» Ikke Beskytte Mot Sykdommen, Og Heller Ikke Forhindre Overføring Av Den. Spiller Ingen Rolle. Definisjoner Kan Omdefineres! Plutselig Eller Gradvis, Deres Skadelige Effekter Vil Det Ikke Bli Stilt Spørsmål Om Før Det Er For Sent.

  Vi Vet Godt Hvor Komplekst Et Emne Som Kausalitet Er I Medisin. Hvem Kan Si Hvorfor En Har Fått Hjerneslag, Hjerteinfarkt? Så Mange Faktorer Å Vurdere, Så Vanskelig Å Bevise En Sak.. Hvor Moro Vi Kommer Til Å Ha Det, Med Å Se Hvordan Forskerne Febrilsk Leter Etter Årsaken!

  Folkemassene Vil Være Takknemlige For Vår Bekymring For Dem, For Velviljen Til Deres Regjeringer, Deres Helsemyndigheter, Og Deres Elskede Betrodde Hovedstrømmedier. Mens Tiden Gå Faller Menneskene I Fra; De Blir Syke, Enkeltvis Og I Mengder Ettersom Årene Går. Vi Må Holde Et Øye Med Opprørerne, De Uvaksinerte, For At Deres Bekymringer Ikke Skal Nå De Døende Folkemassene. De Uvaksinerte Blir Vel Ikke Mange? Og De Vil Bli Lett Identifisert.

  I Mellomtiden Drømmer Vi. Formuen Vår Har Tredoblet Seg. Vårt Mekanistiske Syn På Livet Med Maskinene Våre Smelter Sammen. Da Blir Vi Her For Alltid, Tror Jeg. Menneskene Som Overlever, Vil Bli Takknemlige For Å Tjene Oss. En Varm Mumling Av Enighet Buldrer Gjennom Klubben, Glassene Klirrer, Flere Sigarer Tennes.

  «Hva Skal Vi Kalle Dette, Mine Herrer?» Spør Jeg. Det Tar Litt Tid, Vi Diskuterer Det Til Langt På Natt. «Reset», «Utrenskning», «Renessanse» Og Til Og Med Det Usmakelige Ordet «Folkemord». Men Uansett Hvilket Benevnelse Vi Bruker, Er Vi Enige: Det Er Perfekt. Er Det Ikke?

  Fra Global Research, Publisert 5 April 2023. Skrevet Av Dr. Emmanuel Garcia, Psykiater Og Psykoterapeut. Oversatt Fra Engelsk. Orginalartikkel: A Most Perfect Genocide.

  Svar
 • Ole Kristian Jønholt
  6 april 2023 17:03

  Det her er vel å blande barter og snørr. Jøder demonstrerer mot politiske forsøk på å politiske lover. arabere protesterer generelt alltid for å ta landet Fra Jødene og henger seg på demonstrasjoner. Det å kalle Israel en apartheid stat Er en løgn av venstre Siden og arabisk propaganda. Dette handler dypest sett om løgnen som sier at jøder har tatt landet fra Palestinere/arabere. Det har de ikke . Judea og Samaria har tilhørt jødene i over 3500 år. Araberne har aldri hatt tilknytning eller interesse av landet, før jødene begynte å komme tilbake fra slutten av 1800 tallet .

  Svar
 • Palestinerne er mer semittiske enn jødene.
  Kanskje noen av ashkeNAZIene har litt blod i årene som kan føres tilbake landet de hevder er deres, gitt til dem av DERES, de UTVALGTES gud, som allverden må respektere. Vi ser sorten uforholdsmessig mannsterkt representert i ledelsen av folkemordet, entedn det nå handler om å drepe med gift eller med bomber: Bourla, Harari, Victoria Nuland, Zelensky, Rochelle Walenski, etc.;

  og hvem var invitert hos CNN for å sverte avsløringer familien åpenbart har interesser i, lansert i form av filmen «The Sound of Freedom», mon tro? : surprise, surprise: en ROTHSCHILD.
  Hvem vasker skitne penger for Biden-regimet?: Sam BANKMAN-Fried.
  Hvem vil frata antivaxxere menneskerettigheter: Noam Chomsky.
  «1/2 million irakiske barneliv tapt? Det var verdt det.» Madeleine Albright (Marie Jana Körbelova)

  Alle aktuelle saker NRK ignorerer og tier om vurderer jeg som røde flagg; da har noen i toppskiktet i Norge en interesse av at det holdes skjult. The Sound of Freedom er så langt ikke nevnt. Både det britiske og det hollandske kongehus har pedofile i fleng. Hva måtte Mette-Marit nødvendigvis treffe Epstein for? Elite-pedofili-saken presentert i fullt rampelys har et spennende potensiale til å få ryddet opp, forutsatt at et redelig rettsvesen eksisterer, og at man må rette seg etter det.
  Høyesteretts avgjørelse ang. Fosen ignoreres; de folkevalgte stiller seg selv over loven i den saken, så vi ser hvor de står, og politiet opptrer like lovstridig, noe de er anmeldt for, og definitivt bør dømmes for, som et skrekkeksempel for andre i uniform som er tilbøyelige til å velge feil side. Mange i uniform, hvite, svarte eller fargede, er noen ryggradsløse og lydige kryp.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Larry Johnson:

Utvikler USA seg mot bananrepublikk-status?

Forrige innlegg

Ikke miljøvennlig!

Vindturbiner ødelegger og forurenser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.