POSTED IN Norge

Demonisering av Russland og Kina:

Legger USAs retorikk opp til krig?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Å så frø som skaper krig

Av Paul Craig Roberts.

Roberts har tidligere arbeidet i USAs finansdepartement og har vært medredaktør i Wall Street Journal. Hans siste bøker er The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West, How America Was Lost og The Neoconservative Threat to World order

Kina mister tålmodigheten med Washington. «Dere vil ikke like meg når jeg blir sint», forteller Kina til Washington-og Kina er blitt sint.

Beijing advarer USA og deres britiske, canadiske, australske og New Zealandske marionetter mot å si at de later som de utgjør «en verdensopinion».

Denne irettesettelsen til «the Five Eyes» kommer etter en sterk reprimande levert av Yang Jiechi, et framstående medlem av den kinesiske regjeringen, til Biden-regimet etter samtalene i Alaska.

Yang Jiechi fortalte USAs delegasjon at «De Forente Stater er ikke lenger kvalifisert til å snakke til Kina fra en styrkeposisjon».

Med andre ord, hvem tror du at du er?

The Five Eyes er en etterretningsallianse som består av Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA. Disse landene er parter i den multilaterale UKUSA-avtalen, en traktat for felles samarbeid om signaletterretning. Wikipedia

Hvor har du det fra at du tror du kan etablere deg på en offenlig pidestall og fra den belære oss?

I sine siste offentlige uttalelser har president Putin og utenriksminister Lavrov sluttet å be Vesten om å være snille. Putin innser at Washington bare ønsker seg et forhold til Russland der de er førerne. Dette er et forhold som står i sterkt motsetningsforhold til russisk suverenitet.

Og Lavrov sier at EUs fiendtlige holdning overfor Russland kan føre til at Russland bryter forbindelsene med EU.

Washington er antakelig for arrogant til å høre på hva som blir sagt. Det er derfor jeg er bekymret for at Washingtons håp om å bli førende over Russland kan resultere i en ødeleggende krig.

Det er lett å vekke amerikanerne mot Russland og Kina, spesielt Trumps støttespillere.

De amerikanske  institusjonene lot ikke Trump forbedre forholdet til Russland, men de tillot at han forverret forholdet til Kina.

Ved å gjøre Russland og Kina til fiender samtidig smir en dermed et vennskap mellom disse landene.

Men hva all verden betyr det for Trump-tilhengerne når Biden-regimet definerer dem som «Trumps opprørere», «fiender av demokratiet», og «USAs største trussel» når det gjelder støtte til Biden-regimets propaganda mot Russland og Kina? 

Washingtons og deres prostituerte presse høres ut som et hakk i plata når de stadig klager på brudd på menneskerettighetene i Kina, og Russlands påståtte forgiftning av Navalny, Washingtons mann som de vil bytte ut med Putin.

Washingtons hykleri gjør ikke noe inntrykk på Kina og Russland.

Washingtons marionett-stater dilter bare etter dem. Men mesteparten av verden ser på USA som en som bryter menneskerettighetene med sine 20 år med ødeleggelse av muslimske land, og med sin ondskapsfulle, umenneskelige og ulovlige behandling av Julian Assange.

Uansett hvilke menneskerettigheter Kina og Russland må ha brutt, så blekner det i sammenlikning med Washingtons enorme forbrytelser mot menneskeheten – forbrytelser som f. eks. inkluderer beskyttelse av Israels forbrytelser mot palestinerne.

De mange lange årene med Washingtons hykleri frykter jeg har ødelagt verdens respekt for Washingtons sannferdighet og integritet.

Jeg er redd Kina og Russland forlengst har konkludert med at det er umulig å bli enige med en regjering som bare spytter ut propaganda.

At Russland og Kina mangler tillit til Washington samtidig som Washington ønske om å overta ledelsen hos dem gjør faren for krig høy.

Det ser ikke ut som om USA gjør noe med denne risikoen. Om man ser på innholdet i de fleste artiklene på Johnsons List, en daglig samling artikler om Russland.

Russiske studier i USA er ikke lenger seriøse, og består stort sett av beskyldnngs-propaganda som presenterer Russland slik Washington ønsker å presentere Russland.

Amerikanerne forstår ikke hvilken risiko Washington tar overfor Kina og Russland, fordi media aldri kommer med fakta og hvilken risiko det er for amerikanerne. 

Mener du noe annet enn regjeringen i USA om Russland er du en russisk lakei.

Stephen Cohen, nylig avdød, var kanskje Amerikas siste akademiker som var ekspert på Russland.

Han og jeg delte bekymringen om at Washingtons ønske om å skade Russland sådde frø som kan skaper krig. 

For vår innsats fikk vi  merkelappen «russiske lakeier».

Om man vil finne intelligente kommentarer om Russland bør man se til nettsiden The Saker og Andrei Martyanov, ikke til universitetenes avdelinger for russiske studier.

Dessverre er det blitt slik at alle som prøver å komme med sannheten,, i motsetning til Washingtons propaganda, blir avvist som «pro- Kreml».

Om man bringer fornuftens stemmer til taushet da skaper man krig.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • ww3 er jo planlagt for lenge siden, av samme mann som planla ww1 og ww2, (hvor blåkopiene ble fulgt til punkt og prikke) av sørstatsgeneral og frimurer A. Pike. Er vel disse som nå skal settes ut i livet med resultat at mesteparten av verdens befolkning forsvinner? Zionister vil kun ha cirka 500 millioner «slaver» på planeten i følge dem selv, så disse planene går vel godt i hop? Det ser ut til at de med ekstra grådige gener står bak all faenskap som skjer. Hva skal velges? Utrydde cirka 7.5 milliarder mennesker eller cirka 110 millioner kryp? For meg er svaret enkelt, det som tjener mesteparten best må være det «demokratisk» riktige å gjøre.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Uttrykk for en helsepolitisk skandale?

Legemiddelfirma skifter navn.

Forrige innlegg

Blir det katstrofe hvis USA trekker seg fra Afghansitan?

Da blir landet kontrollert av afghanere.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.