POSTED IN Krig-fred, Terrorisme, Virkelighetsforståelse

Folk kan begynne å tvile.

Det er viktig med ensidige medier.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi republiserer dette intervjuet mellom Hendrik Weber og Derimot.no sin redaktør, Knut Lindtner, som ble foretatt etter reisen til krigssonen på russisk side sommeren 2023.

Det som har skjedd i ettertid, selv om ikke dette fremgår av våre store medier med NRK i spissen, eller av våre angivelige eksperter, er at den ukrainske hæren er svært svekket med økende antall deserteringer og innkalling av stadig eldre og yngre ukrainere som sendes uten skikkelig opplæring til fronten.

Våpenlagrene i vest er tømt og en skaper nå bunnen i mange land for å forsyne Ukraina med det som er igjen av våpen, ofte udaterte eller i dårlig forfatning. Politisk mister denne politikken stor oppslutning i land som USA, Tyskland, Polen men også i andre land som Slovakia. I realiteten er det bare et spørsmål om tid før Ukraina må kapitulere.

Fortsatt er det ingen som vil snakke om en hovedårsak til denne krigen (ikke den enste årsaken, naturligvis) som er den 9 år lange terrorbeskytningen inn i storbyen Donetsk. Dette er en granat – og missil-beskytning som har tatt livet av over 10 000 sivile. Siden beskytningen ikke er rettet mot militære mål men mot sivile, er betegnelsen terror helt på sin plass.

Det mest påfallende ved denne saken er at denne ukrainske terrorismen aldri har vært omtalt i våre medier – ikke med et ord. En slik øredøvende taushet forteller bare en ting. Dette er et tabu, noe som er forbudt. Hvorfor? Fordi en slik omtale vil ødelegge glansbildet av den ukrainske regjeringen som er bygget opp i 9 år – helt ufortjent.

Den uken vi bodde i Donetsk ble det skutt med granater og missiler vilkårlig inn i byen daglig og mange ganger.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Mae Mu

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Takk for at du dro ned for med selvsyn og undersøke hva som skjer/skjedde der nede i Ukraina. Jeg er rystet over hvordan mine omgangsvenner/bekjente, mennesker jeg møter er blitt fullstendig hjernevasket og har glemt historien om kuppet i 2014 og bombingen av etniske russere i åtte år! ? Jeg husker artikler rundt 2001 i norsk bekymringen rundt den lkende Nazismen i østeuropa, bl.a i Ukraina. Pressen har og «glemt» det.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De hadde uttrykt støtte til den palestinske frigjøringskampen.

Fransk politi arresterer fagforeningsfolk.

Forrige innlegg

Nå kommer truslene:

Vi vi fjerne Iran fra jordas overflate.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.