POSTED IN Norge

De fleste norske som tjenestegjorde i Libanon i FN-styrkene ble anti-Israel.

Her er hva en av de tidligere norske sjefene tenker.

17 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FRIGJØRINGSKRIGEN FOR PALESTINA

Av pensjonert oberstløytnant Einer Magnus Ødegård.

Med et drøyt år som Staff Officer Military Information ved MFO/Sinai 1983-84, og 14 måneder som UNIFIL representant i Beirut til libanesiske myndigheter 1992-93 vet jeg litt om Midt-Østen og palestinerne.

Den norske infanteribataljonen (Norbatt) i United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL), var det største norske styrkebidraget til FN-styrken i Libanon under den libanesiske borgerkrigen. Norbatt ble satt inn i mars–april 1978 og trukket ut i november 1998.

Senere har jeg mest holdt kjeft, fordi der innerst i Middelhavet har USA og deres uektefødte barn, spydig kalt USrael, bestemt det meste:

 • – Libanon er et politisk kaos, ansvaret har Frankrike som etterlot seg en ubrukelig grunnlov da landet ble selvstendig i 1944. Kristne grupper har et positivt syn på Israel
 • – Syria er svekket etter borgerkrig og bombing fra Israel og USA.
 • – Jordan er under sterk britisk påvirkning etter tiden som koloni, og USA har stor innflytelse 
 • – De palestinske ‘selvstyremyndighetene’ på Vestbredden av Jordan har solgt seg selv til USA, og er direkte latterlige som ikke støtter angrepet for et fritt Palestina
 • –  Egypt er svekket med Camp David-avtalen, og som den gang understøttet av USA for å holde den økende befolkningen mett. I 2022 tok støtten fra USA til innkjøp av mat slutt, og Russland gikk inn med forsyninger av matkorn.  USA synes fortsatt å ha innflytelse på egyptisk utenrikspolitikk 

–  Gaza:

Gaza er egyptisk land etter at britene trakk seg ut fra både Palestina og Egypt da annen verdenskrig var slutt. Fredsstyrken UNEF I stod i Gaza etter Suez-krigen for å skille jøder fra egyptere. I Camp David-erklæringen nevnes ikke Gaza, de egyptiske forhandlerne ble presset av USA til ikke å diskutere landområdet.

Slik ble Gaza et ‘ingenmannsland’ der Israel holdt en lav profil de første år, men som senere har gjort den frodige landebiten til et fengsel for palestinerne innenfor murer og gjerder.  

Hamas-angrepet er palestinernes frigjøringskrig-, eller undergang som folkegruppe. En mellomløsning er neppe mulig dersom den frie og uavhengige staten PALESTINA ikke blir opprettet.

Den Arabiske Liga har ansvar for å tildele landområde med muligheter for internasjonal flyplass, og helst også dypvannshavn. Militært er Hamasangrepet beundringsverdig, først og fremst ved hemmeligholdet av operasjonene i to år, iflg. en Hamaskilde i Libanon.

Uansett hva en mener om missilene fra Gaza er det en utrolig prestasjon at en under de rådende forholdene har klart å produsere dette.

Produksjonen av tusenvis raketter er ikke mindre enn en eventyrlig dyktig utført, ved bygging av de underjordiske fabrikkhallene som første skritt.

Rakettproduksjon krever metallskrog, drivladning i fast form av høy kvalitet, sprengladning og anslagsbrannrør med aksellerasjonssikring. 

At rakettproduksjonen beviselig har foregått i all hemmelighet og i store mengder er en samlet enorm kraftprestasjon utført av innbyggerne i Gaza, produksjonen har ikke vært mulig uten at hundrevis av ansatte var i høyt kvalifisert mekanisk- og kjemisk arbeid.

Hamas viste god artilleristisk kunnskap og nøyaktighet ved at mange raketter traff Tel Aviv 60 km. vekk fra avfyringsrampene.

Et annet bemerkelsesverdig forhold er at de mange utbruddene fra Gaza ble holdt skjult for Israel i flere timer på grunn av Hamas sabotasje og elektroniske krigføring.

Denne starten på palestinernes frigjøringskrig vil bli stående som et eksempel i krigshistorien på hvordan en underlegen gruppe har klart å bryte ut fra en umulig livssituasjon.

Gaza har i åresvis vært en katastrofe for de som er fanget der.

Da israelerne i årevis har bedrevet vold og terror mot palestinerne, måtte mange drap utføres for å skrike høyt til verden om den årelange undertrykkelsen som folket er blitt utsatt for.

Hamaskrigerne som brøt ut visste at de ville komme til å dø som martyrer. Til beskrivelsen hører til at de store israelske etterretningsorganisasjonene som kalles verdens beste, er blitt gjort til latter for alle og enhver:

De mislyktes FULLSTENDIG i å beskytte sitt folk og land ved ikke å oppdage forberedelsene til Hamas-angrepet. 

13. oktober 2023

Av det jeg har lært kan nevnes: Pengeflommen fra USA er enorm og ubegrenset, noe offentlige midler og mest privat fra jødiske banker og finansselskaper.

Europas jødiske finansfolk yder uoversiktig store pengesummer til USrael.

Amatørmessige journalister ser ikke FRIGJØRINGSkrigen, noe som er et lavmål av bladfykene.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde: Mohammed Ibrahim

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

17 kommentarer. Leave new

 • «Til beskrivelsen hører til at de store israelske etterretningsorganisasjonene som kalles verdens beste, er blitt gjort til latter for alle og enhver»

  Det er dette som jeg, og mange med meg, finner umulig. Mange tror at dette angrepet var kjent for den israelske regjereringen og etterretningstjenesten, men de lot det skje (LIHOP – Let It Happen On Purpose) for å få et påskudd til å fordrive den palestinske befolkningen en gang for alle og for å få et påskudd til krig mot Iran.

  Svar
 • Gunnar Saunes
  14 oktober 2023 11:54

  Ein skammens artikkel! Islamistane i Hamas og Hizbolla lever for å drepe alle jødar og fjerne Israel frå kartet. Israel er einaste heimlandet for jødar. Kor mange land har muslimane?

  Svar
  • Et lite studium av Talmuds tekster burde få en kristen til å lure på hvem det ble siktet til ved begrepet «satans synagoge»;
   ordvalget fra «guds utvalgte» sin side de siste dagene avslører deres selvbilde og forestilling om etnisk overlegenhet, ikke ulik «den ariske rase» sitt syn på seg selv som herrefolk, like lite en «rase» som den jødiske;
   Gott-mit-uns-mentaliteten er der høyst tilstede både hos nazister, muslimer og jøder, øye-for-øye-tann-for-tann-mentaliteten også. De tre ideologiene har mye til felles. Nazistene hadde sine «Untrmenschen», Jødene sine «goyim»,
   sprell levende mentalitet den dag i dag ved Yuwal Noah Harari, som kaller folk «hackable ANIMALS»,
   ikke-jøder er dyr i de utvalgtes øyne.
   Jesus frelste de han kunne.

   Svar
   • Å følge Jesus og samtidig støtte dette er det ultimate stockholmsyndrom:
    https://rumble.com/v3Io3yv-the-synagogue-of-satan-teachings.html
    Jeg kjenner/kjente flere israelere som jeg aldri kan forestille meg ville stå inne for dette,
    helt vanlige venner og fra barnsben av veldig traumatiserte folk trent til å hate folket deres forfedre stjal landet fra;
    de som trives i hatet og står inne for ondskapen fortjener den skjebne de ber om.
    Om de nå tror på allah eller yahweh,
    neppe den Jesus viste til som vår Gud.
    De gudsforlatte utvalgte fikk sin messias og avviste ham, korsfestet ham.

   • Isaiah 53:3-5 er jødenes «sataniske» vers
    ingen bør nevne;
    deres egne skrifter forutsa Krists komme i versene:
    «foraktet og avvist av menneskeheten, «;
    aldri for sent å vende ondskap ryggen, om så dine aller kjæreste forkaster deg,
    noe Jesus selv opplevde i forhold til sin familie og sitt samfunn.

   • «jødisk-kristen» som begrep avskaffet, for dem som ser Jesus som veien.
    Utmeldt av kirker er jeg med jesus fra jeg var liten,
    et menneske til etterfølgelse,
    mens muslimene tilber en «warlord» som tuk i bruk en «kone» , lille Aishya,
    så vemmelig.
    Abrahamsreligionene er en trussel, kanskje mye bra, men infiltrert, det er deres metode, skitne til alt hellig.

  • «Israel er einaste heimlandet for jødar.»

   Ja, men da er jo massakrene på innbyggerne som bodde der da jødene flyttet dit litt pussig.
   Og trakkkaseringen av de palestinske inbyggerne i påfølgende år.
   Også under lys av at deres religion og zionismen, proklamerer at de er gudenes utvalgte,
   – og at andre raser er som kveg.

   Litt pussig?
   – Hvis vi ikke tar med i regnskapet at zionismen og jødenes rasetenkning viser at de er spinn-gale. Spinngale, – med makt w.w. En skummel kombinasjon.

   Jeg hadde nok oppført meg mer ydmykt når jeg flyttet inn i et nabolag.
   – Hvis jeg ikke VILLE ha krig. – For å overta hele nabolaget.

   Svar
   • Kanskje har de ekskludert seg selv, opphøyet, på sett og vis, MEN nå hvor deres løgner ikke kan blindes for, og kan bare ved trickery og USURY opprettholde sin eksistens, så lenge det varer. Ikke mye lengre.
    Død over deres mentalititet, skån de som skålenes bør, vanlige folk som ikke hater som hobby!

 • https://youtu.be/8tIdCsMufIY
  en kort video med illustrert historie til det «heliga landet»

  Svar
 • wasan Totland
  15 oktober 2023 14:07

  «Produksjonen av tusenvis raketter er ikke mindre enn en eventyrlig dyktig utført, ved bygging av de underjordiske fabrikkhallene som første skritt.»
  Gassflasker sende de avgårde pluss at BIbi hjalp til i media ved å sprenge noen blokker. Hvor er PALESTINA?

  Svar
 • deafdumbblind
  15 oktober 2023 17:26

  God artikkel, innsiktsfull, store demonstrasjoner over hele verden , også Tel Aviv, til dels enorme fredsdemonstrasjoner over hele verden, Irans utenriksminister snakka med Hamaslederen i går samt at han har snakka med Hizbollah tidliger i uka som gikk. Putin er online med hensyn til situasjonen, Egypt åpner ikke grensen. China maner til fredelige løsninger, Iran truer med intervensjon om Israel angriper Gaza, og i dag skytes det fra Libanon mot Israel, 1 drept og flere såret. Jeg leser i dag på Twitter at Gaza kan bli den nåværende Israelske regjeringens undergang. Vil vi virkelig se at nasjonen, landet Palestina , opprettes, vil vi se at det Palestinske folket endelig får et verdig liv, et hjem. Som sagt, over hele verden demonstreres det til Hamas fordel og for et fritt Palestina.

  Svar
  • Hallelyuiah, Praise the «lord», TRUTH, dignity, honesty, everytning htat is honourable, all other than that, not of GOD,

   hva man nå ser som sannhet. Den eneste vil vedvare.

   Svar
 • Jerusalem, hva er der i det landskapet som gjør folk onde? Hatske? et stykke land? Noe er det. Ugudelig i alle fall. I sin praksis.

  Svar
  • Min venn Yaakov, sabra, kibbutznik, kunstner og traumatisert helt fra mer enn 1000 skarpe militæraksjoner mener det er været! «Se» sier han, «se på disen som oppstår når Nordens kulde møter Sydens hete. Klimaet har skylden. Det påvirker og har alltid påvirket menneskene her. Det er to absolutte motsetninger som møtes og ingen kan dem forsone. Her i Midtøsten bygger ingen kultur på den foregående, men hver vil den annens totale utslettelse. De graver ned hverandres ruiner og bygger sitt eget på og ødelegger den andres kulturuttrykk fordi de vil viske den andre ut, men fordi det er klimaet så vil her aldri bli fred. Uansett hvem som kommer her så vil klimaet påvirke dem til å bekjempe noen annen som kommer inn. Her har aldri vært fred.»

   Hvis min litt ukonvensjonelle venn Yaakov har et poeng i det han mener så burde hele Midtøsten omgjøres til nasjonalpark.

   Svar
 • deafdumbblind
  15 oktober 2023 20:51

  Skal en dømme eller tolke utifra det som blir sagt på Al yazeeras «Innside Hour» programm nå i kveld antydes det at Hamas er Israel overlegen når det kommer til bygatekamp i Gaza, de har et enormt nettverk mjed tunneler , underjordiske fabrikkhaller for produksjon av forskjellig utstyr, de har droner og de er godt utstyrt, flere antyder styrken til Hamas, så kanskje er det håp for den palestinske staten allikevel. La oss håpe at det ikke blir storkrig f.eks med Iran.

  Svar
 • «You’ve got to be carefully taught», fra filmen South Pacific 1958

  https://www.youtube.com/watch?v=VPf6ITsjsgk

  Svar
 • Benjamin Netanjahu beordret militæret til 7 timers tilbakeholdenhet-slik at Hamas kunne fullføre sin operasjon. Da kunne han i hevnens navn utslette Palestina/Gaza en gang for alle.
  Det spilles sjakk på «høyt nivå».
  Undersøk The British Commonwelt-The Balfor Declaration. Hvem som ruler Israel. Hvem som ønsker Republikken Amerika ødelagt-hvem som ønsker Russland splittet og kontrollere Europa.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvem er det som vil tjene på dette?

USA vedtar en lov som vil gi russiske valutareserver til Ukraina.

Forrige innlegg

Er USA bevisst på sin egen dobbeltmoral?

USA sanksjonerer Iran for motangrepet, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord i Gaza.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.