POSTED IN Iran, Sanksjoner, USA

Er USA bevisst på sin egen dobbeltmoral?

USA sanksjonerer Iran for motangrepet, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord i Gaza.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Cassie B.

Det amerikanske representantenes hus har godkjent sanksjoner mot Iran etter landets gjengjeldelsesangrep på Israel i helgen. Majoritetsleder Steve Scalise sa: «I lys av Irans uberettigede angrep på Israel, vil vi gå fra vår tidligere annonserte lovgivningsplan neste uke, til en lovgivning som støtter vår allierte Israel og holder Iran og dets terrorister ansvarlige».

Det første, HR 6408, er rettet mot å endre «Internal Revenue Code» for å «avslutte skattefritaksstatusen til terroriststøttende organisasjoner». Det andre lovforslaget er HR 5923, også kjent som «Iran China Energy Sanctions Act». Det tredje lovforslaget var HR 5921, kjent som No U.S. Finansieringsloven for Iran. Avstemninger om HR 6245, «Holding Iranian Leaders Accountable Act», og HR 6015, «Iran Sanctions Accountability Act» forventes snart.

Økonomiske sanksjoner mot Iran vil bli kunngjort.
Finansminister Janet Yellen forbereder også sanksjoner mot Iran. Hun har lovet at USA vil påføre landet økonomisk straff etter angrepet på Israel. Biden-administrasjonens økonomiske sanksjoner mot Iran, blir tolket som en melding til Israel om at militæraksjon kanskje ikke er svaret, men økonomiske sanksjoner kan være en effektiv måte å straffe landet. Yellen forventes å presse andre finansministre som deltar på IMFs årlige vårmøter i Washington, D.C. denne uken, til å samarbeide med USA om å koordinere sanksjoner mot Iran.

En kopi av åpningsreplikken hun har til hensikt å komme med på pressekonferansen, ble innhentet på forhånd av Axios, indikerer at hun forventes å si: «Finansdepartementet vil samarbeide med våre allierte for å bruke vår sanksjons-myndighet til å fortsette å hindre Iran- regimets ondartede og destabiliserende aktivitet». Hun legger til: «Angrepet fra Iran understreker viktigheten av finansdepartementets arbeid for å bruke våre økonomiske verktøy for å motvirke Irans ondartede aktivitet».

I mellomtiden sa John Kirby, talsmann for nasjonal sikkerhet i Det hvite hus, at «G7-landene også vurderer sanksjoner mot Iran for å isolere landet på den internasjonale scenen, og øke det økonomiske presset på regimet».

Dette kommer etter at Iran skjøt opp hundrevis av missiler og droner mot Israel i helgen, som nesten alle ble skutt ned før de nådde Israel. Angrepet var som svar på et israelsk angrep som drepte en høytstående tjenestemann fra Islamske revolusjonsgarden, og flere andre høytstående tjenestemenn.

USA sanksjonerer Iran for selvforsvar, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord på Gaza.
Selv om USA har vært raske med å sanksjonere Iran, for det som var en gjengjeldelsesaksjon som ikke drepte noen, har de ikke vært villig til å sanksjonere Israel for deres folkemordskrig i Gaza som har et offisielt dødstall på minst 33 000 palestinere.

Til tross for økende internasjonale oppfordringer om å la mer bistand strømme inn i Gaza etter hvert som den humanitære krisen forverres, er det få land som har innført sanksjoner mot Israel, også USA, som har nedlagt veto mot resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd som krever våpenhvile i Gaza.

Fra Natural News, publisert 19 april 2024.
Oversatt fra engelskog noe forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: U.S. to sanction Iran for drone strikes but refuses to sanction Israel for genocide.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Slik har verden alltid vært. Og slik kommer det alltid til å være. Det er bare i intellektuelle luksusmiljøer man kan koste på seg slikt snakk om rettferdighet. Rettferdighet er og blir bare et luksusordspill i en verden der makta rår på godt og ondt. Støre & co bryr seg kun om en eneste ting, og det er MAKT. Marginale tullebukker som VOX og en håndfull andre opponenter er og blir bare nyttige statister som gir hele greia et skinn av demokrati.

  Svar
 • På den ene siden: verdier, prinsipper, rettferdighet
  På den andre siden: psykopatisk maktarroganse
  Støre & Co kan gjerne anerkjenne Palestina som stat (og det var på høy tid, som vanlig) men han og vi vet jo at USA kommer til å sabotere vedtaket og legge ned veto i FN.
  På tide å boikotte USA ?

  Svar
 • «Er USA bevisst på sin egen dobbeltmoral? »

  USA sine innbyggere ser ut til å bli mer og mer bevisst.
  Og vil nok velge Trump framfor Biden. ( Uansett hvor mye demonisering/latterliggjøring norsk media vinkler. )
  – Som nå ropet opp om at politikere som arbeider for nasjonen/innbyggernes beste er ‘nazisme’ , – i negativ forstand.
  ( For /men dette er jo Nasjonal-sosialisme , – men i positiv forstand. 😉 )

  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  😉

  ‘ Det vil være stort for Russland om Trump blir gjenvalgt, da vil også hele Natos eksistens komme i spill. At han vinner er noe man må ta høyde for og planlegge for at kan skje. Fra et strategisk synspunkt, hvis Trump vinner, må vi bære mye mer av byrdene selv, også i Nato. Det vil i tilfelle bli en veldig turbulent tid fremover DER VI EUROPEERE MÅ LEDE SEG SELV ,…. ‘
  nettavisen.no/nyheter/ekspertene-med-oppsiktsvekkende-analyse-trump-blir-nokkelfaktor/s/5-95-1201550

  ‘ Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. ‘
  aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

  Trump ødelegger demokratiet, han vil ikke ha vaksinepåbud og vil ikke gå til krig. 😉
  nettavisen.no/nyheter/dette-er-mareritt-scenariet-om-trump-skulle-bli-president-igjen-i-2025/s/12-95-3424185143

  Men er norske innbyggere bevisst sin egen dobbeltmoral?

  Hvor er protestene mot norsk krigføring og norsk produksjon av våpen til denne krigføringen, gjennom amerikanske kriger . – Eller vår krig mot Libya. Mens politikerne fortsatt deler ut Nobels Fredspris, uten å rødme.
  – Hvor er stemmene som skal forlange Jens Stoltenberg stilt for retten for å ha brutt norsk Grunnlov, og misbrukt våre forsvarsvåpen.
  Hvor er stemmene som bør rope at Ap er er terrorist-parti, og stenges ute av Løvebakken, som har oppfostret denne gærningen?

  Et Ap som dessuten terroriserer egen befolkning i vinterlandet Norge, gjennom strømtyverier og avgifter.

  Staten skal ta ansvar for vår trygghet. Vi organiserer oss og betaler inn penger for å finansiere det som skal til.
  Dette har alltid vært utgangspunktet for statsdannelse.
  Men en statlig administrasjon skal også legge til rette for at innbyggerne i nasjonen kan ta ansvar for sitt eget liv, og oppleve seg så frie som mulig, i stolthet over egne krefter. Og ikke knuge de ned i skatter og avgifter som gjør de som livegne og avhengige.

  Svar
 • deafdumbblind
  23 mai 2024 22:25

  Her er det mye gode tanker, hva skjer hvis nå Børge Brende skulle komme til og overta etter Schwab som leder for dette kostebinderiet av hersketeknikker og makt?

  Svar
  • deafdumbblind:

   Børge Brende og norske politikere generelt lar seg styre.
   – Og det vet de som vil styre, enten ved utdeling av godt betalte stiliinger w-w. , eller ved å godkjenne utalelser.

   Hersketenikk utøves på mange slags vis, når man har kontroll over norske politikere deres media.
   Så får befolkningen sin saus på grøten, for å slurpe i seg. Som griser sauer eller kveg.

   Svar
 • Det skjer ikke noe folkemord i Gaza. Fn har nedjustert tapstallene med 50 prosent. Tapene er små mtp krigen som pågår der Hamas gjemmer seg på skoler, sykehus og blant kvinner og barn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De fleste norske som tjenestegjorde i Libanon i FN-styrkene ble anti-Israel.

Her er hva en av de tidligere norske sjefene tenker.

Forrige innlegg

Norge eller USA?

Hvem styrer norsk spionvirksomhet mot Russland?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.