POSTED IN Ukraina, USA

Hvem er det som vil tjene på dette?

USA vedtar en lov som vil gi russiske valutareserver til Ukraina.

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Sputnik.

WASHINGTON (Sputnik) – Det amerikanske representantenes hus vedtok lørdag lovgivning for å overføre russiske suverene valutareserver som er frosset til Ukraina, og forby TikTok med mindre det bryter båndene til sitt kinesiske morselskap.

Representantenes Hus’ lovgivere vedtok lovforslaget, kalt 21st Century Peace through Strength Act, i en stemme på 360 for og 58 mot. Lovgivningen tillater den utøvende makten å overføre frosne russiske valutareserver til Ukraina, sanksjonerer Iran, hindrer Hamas til å finansiere terrorisme og sanksjonerer de som er involvert i internasjonal fentanylhandel.

Dessuten forhindrer lovforslaget appbutikker eller webtjenester i USA, fra å ha TikTok med mindre det bryter bånd til det kinesiske morselskapet ByteDance.

Russland ser på dette forsøket fra USA og EU på å beslaglegge russiske eiendeler som tyveri, og også en handelskrig, og utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova, har advart om at Moskva vil komme med en tøff respons på en slik eskalering av økonomisk aggresjon.

****

Representantenes Hus vedtok en 60,84 milliarder dollar hjelpepakke til Ukraina i en avstemning som endte med 311-112, og sender den til senatet.

Av Sputnik.
WASHINGTON (Sputnik) – Det amerikanske Representantenes Hus vedtok lørdag et lovforslag om 60,84 milliarder dollar i Ukraina-relatert bistand, for Biden-administrasjonen advarer om at Ukraina kan møte tilbakeslag på slagmarken uten ytterligere hjelp.

Representantenes hus vedtok lovforslaget, kalt Ukraine Security Supplemental Appropriations Act, i en stemme på 311 for, 112 mot. Husets lovgivere avviste en rekke republikanske krav om endringer for å kutte finansieringen i lovforslaget.

Lovverket omfatter 23,3 milliarder dollar for militært materiell og tjenester levert til Ukraina, 13,8 milliarder dollar for anskaffelse av avanserte våpensystemer, og 11,3 milliarder dollar til amerikanske militæroperasjoner i regionen. Lovforslaget inkluderer også et å gi missilsystemet Army Tactical Missile Systems (ATACMS) for langdistanse angrep, til Ukraina.

Torsdag sa CIA-direktør William Burns at Ukraina kan tape på slagmarken innen utgangen av 2024 uten ytterligere bistand fra den amerikanske kongressen.

Fra Sputik international, begge artikler publisert 20 april.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartiklene. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikler: US House Passes Bill to Give Frozen Russian Assets to Ukraine.
US House Passes $60.84 Billion Ukraine Aid Bill in 311-112 Vote, Sending it to Senate.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Aldri et spørsmål om våpenproduksjonen og krig.

Det er matproduksjonen som må reduseres av hensyn til CO2-utslipp.

Forrige innlegg

De fleste norske som tjenestegjorde i Libanon i FN-styrkene ble anti-Israel.

Her er hva en av de tidligere norske sjefene tenker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.