POSTED IN Virkelighetsforståelse

Norske militæreksperter som tror Russland bløffer:

De er livsfarlige.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Henry Kissinger 100 år og oppført på ukrainsk dødsliste.

Av Trygve Horgen

Henry Kissinger er blitt kalt både krigsforbryter og realpolitiker. Krigsforbryter på grunn av sin medvirkning til i teppebombingen av Kambodsja og Vietnam, med tusenvis av døde og sårede. Realpolitiker for sin kyniske og reelle vurdering av verdenssituasjonen. (Han er en analytisk sjakkspiller som ser hele brettet og ikke lar seg avspore av en god posisjon.) Grunnen til at han havnet på dødslisten til de Nazi-infiserte støttespillerne til den ukrainske regjeringen var at han i 2022 i et seminar i Verdens økonomiske forum (WEF) anbefalte Ukraina å inngå en avtale med Russland om avstå landområder (Krimhalvøyen) mot sikkerhetsgarantier for fremtiden. Han understrekte også at Russland i 400 år har vært en europeisk kulturnasjon. Underforstått, denne tilknyttingen bør fortsette i en eller annen form. Han har uttrykt liknende synspunkter i WEF møte i år, og nå ved 100 års dagen hans.

Man får ikke taletid i WEF uten at de vet at det du sier er noe som de i hovedsak er eige i. Kissinger opptrer ikke på denne måten for å være «snill» mot Russland, men som en mulighet for å slå en kile mellom dem og Kina ved at Russland får et mer «normalisert» forhold til vesten. Kissinger og de i den amerikanske eliten som er enige med ham, mener at den største utfordringen USA står ovenfor i dag er Kina, både økonomisk, politisk og militært. Skal USA komme noenlunde helskinnet ut av dette må båndene mellom Russland og Kina svekkes.

De Ny-konservative politiske pokerspillerne (Neo-com) er helt uenige i denne vurderingen. De har en agende (fritt etter Leonard Cohen) «Først tar vi Moskva så tar vi Beijing.) 

Sett med øynene til krigshaukene i Neo-com skal jo dette være oppnåelig. Deres agenda har jo gått fint hittil. De «vant» den kalde krigen, Berlin muren falt, Warszawa pakten ble oppløst og Sovjetunionen «kollapset». De hadde fått Boris Jeltsin på plass i Kreml, som startet med å demonter de sosiale godene folk hadde oppnådd under Sovjet tiden, og la landet åpen for «røverkapitalisme», etter råd fra sine amerikanske rådgivere. (Noe som blant annet etter en tid, førte til at den gjennomsnittlige levealderen falt med 10 år.) Jugoslavia ble demontert, Irak ble knust, det samme med Libya.

Men situasjonen har endret seg. Etter at fylliken Boris Jeltsin mistet makten (31/12-1999) til Putin og de som støtte han, har Russland sakte og sikkert bygget seg opp økonomisk, politisk og militært. 

USA,s mislykkede forsøk på regime skifte i Syria er ett eksempel. Opprettelsen av BRICS og avtalene mellom Kina og Russland et annet.

På NATO toppmøte i Bucuresti 2008 hvor Putin var til stede, sa han at hvis Ukraina ble medlem av alliansen ble det uten Krim og de østlige delene av ladet. Siden den gang har begge parter forberedt seg på den situasjonen vi ser i dag.  USA tviholder på sitt «mantra» om «Regelbundet orden», regler laget av dem. For å få det som de vil har de tre metoder: Trusler-Sanksjoner og Krig.

Russland har utallige ganger kommet med forslag til gjensidig sikkerhet ovenfor NATO/USA, men blitt avvist hver gang.

Grunnen til at jeg bruker betegnelsen «politiske pokerspillere»  er de norske militære «ekspertene» sine kommentarer til viktige Russiske erklæringer. Som når Russland klart og tydelig uttaler at hvis deres nasjonale sikkerhet/eksistens blir truet «Vil de forsvare seg med alle midler»

Når de Norske «ekspertene» bruker poker begreper som: «Russland BLØFFER», ja da kan vi ikke ta dem seriøst. Hvis de ikke forstår at det som ligger i «potten», innebærer muligheten for bruk av atomvåpen med de fatale konsekvenser dette vil føre til, bør de finne noe annet å gjøre. 

At forberedelsene til denne krigen fra vestens side dreier seg på lang sikt, om økonomiske gevinster, viser uttalelsen fra Senator Lindsey Graham, da han var i Kiev 28/5. Han uttalte seg om krigsbevilgningene som vesten har gitt til Ukraina, «Dette er den beste investeringen vi har gjort»

Ja, den økonomiske støtten vil nok fortsette sammen med de eskalerende våpendonasjonene som bare vil øke konflikten og lidelsene.

At vesten vil avvise Henry Kissingers analyse er opplagt. Tidligere Utenriksminister, Bjørn Tore Godals uttalelse i NRK (28/5) i forbindelse med Kissingers 100 år dag: «Kissinger skal det lyttes til men ikke tas hensyn til»

NATO toppmøtet nå i Oslo hvor de store krigshisserne er samlet, peker i samme retning. «Nach Osten» 

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Og Blinken skryter av Norge på nrk.no, vi er en «nær venn, partner og alliert», og han ramser opp vår fortreffelighet i vår utrettelige innsats for
  «matsikkerhet, energisikkerhet, klimasikkerhet», ja da, vi er så flinke og Støre sprekker av stolthet og storhet, landets sittende sjefsnisse, og Blinken er glad for at «vi står sammen om å oppnå fred i konfliktområder», (og å hjelpe til med å sprenge Nordstream), USA kan regne med oss, hurra for fredsnasjonen! Å du å du så betryggende med Gerald Ford på besøk. Er nordmenn flest så tette i pappen at de tror på det nærmest komisk løgnaktige pissepreiket? Løgn fra ende til annen.

  Svar
  • «Og Blinken skryter av Norge på nrk.no, vi er en «nær »

   Verdensjøder som denne blinken, ler bar ryggen til naive Ola og Kari Donk. Ser på dem som de nyttige og innbilske idiotene de er.

   Svar
 • Jan Davidsen
  1 juni 2023 8:40

  Er det noen andre enn Jonas og hans disipler som lytter til Blinken ? Jeg tror ikke det. De tar han for hva han er, nemlig en dott.

  Svar
 • Enda en som har behov for å rope nazister !

  Svar
 • Jan Hårstad
  1 juni 2023 21:47

  Idag har documents Hans Rustad en skogpod (1 juli) som inneholder noen poenger det er verdt å merke seg.Anbefales. Men han drømmer om en edel ren israelsk krigføring fra Vestens side og han har fått det for seg at det er «ulykken» Putin som vil innvadere og dele Norge.
  Hvis det var slik,hvorfor har ikke alle de norske utenrikspolitiske institusjonene klart å grave opp ett eneste
  dokument fra Russland hvor det snakkes om å innvadere norge? heller ikke en eneste ledende politiker har foreslått dette.
  For mange år siden skrev vi her på derimot at USA/nato forberedte Operasjon Barbarossa Nr 2. (22 juni 1941) Og det er jo det alle strategiske tenketanker i USA har debattert siden 2019,fra rands melding.
  Nå skravler enhver USA politiker om at Russland skal legges flat. Vi trenger ikke lenger henvise til strategidokumenter engang.
  Norway skal bygges om som oppmarsjområdet i Nord i retning Murmansk og Kola. Og vårt krigsbudsjett
  er snart 2% av BNP.
  Rustad et CO sirkler rundt grøten der som i det meste og kanskje veier man sine ord for ikke å støte
  fra seg Nato-fansen, av nato-fantaster av typen Steiro. Som det i Norge finnes hundretusener av.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kronikk:

Grovt sett skjønner jeg ingen ting…

Forrige innlegg

Transhumanisme snart en realitet:

FDA godkjenner Elon Musks Neuralink-hjerneimplantater

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.