POSTED IN Helse, Kina

Covid-19 sprer seg i Kina.

Vil Kina virkelig ødelegge økonomien på meningsløse Covid-19 tiltak?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som skjer i Kina er en politisk helsekatastrofe på grunn av nedstengningstiltakene – ikke på grunn av viruset. Slike virus som lar seg ikke stoppe eller begrense. Vår kjente historie forteller entydig dette.

Virus av denne typen er våre venner og kan håndteres av et godt immunforsvar. Historisk har de vært en del av menneskenes naturlige livsbetingelser gjennom hele vår historie. De har bare vært en trussel mot fra før svært syke mennesker eller mennesker med et svært dårlig immunforsvar. Og det var dette vi erfarte med covid-19-epidemien.

At Kina tror at enda hardere restriksjoner enn det som ble innført i noe vestlige land vil hjelpe, det forteller om en farlig illusjonstenkning. Det er overraskende at den politiske ledelsen tror de kan vinne denne krigen.

De har klart å utsette epidemien i en periode, men de vil aldri kunne vinne den. Dette vil ende med en blodig politisk, økonomisk og helsemessig nese i Kina.

Knut Lindtner
Redaktør

Kina setter ny rekord for daglige Covid-19-tilfeller.

Nesten 31 500 mennesker fikk diagnosen med denne sykdommen på onsdag, ifølge offisielle data.

På onsdag registrerte Kina det høyeste antallet med Covid-19-tilfeller siden begynnelsen av pandemien. Og det er nesten tre år siden de offisielle tallene begynte å komme ut. Det ble registrert 31 444 nye tilfeller av sykdommen i landet den 23. november. 3927 hadde symptomer, 27 517 var syke men ikke smittebærende, kunngjorde National Health Bureau på tirsdag. Tallene overstiger den tidligeres 24-timers rekorden som ble satt 13. april. Da var  tallet 29 317 tilfeller.

En beskytter seg bare en periode med denne typen tiltak. En kan ikke kle seg slik resten av livet.

Beijing har innført en streng null-covid-politikk siden det første utbruddet av sykdommen i byen Wuhan sent i 2019. Det har vært strenge lockdowns og utbredt testing. Det medfører at antallet med infeksjonen er svært lavt i forhold til folketallet i byen.

Den høyeste infeksjons-målingen er registrert i USA – nasjonen som har blitt verst råket av pandemien. I januar ble det registrert 1,35 millioner nye tilfeller på en enkelt dag.

Kina slakket på noen av tiltakene for å takle viruset tidligere i november. Da ble det lettet på karantenereglene for de som reiste inn i landet, og forenkling av systemet i områder med høy risiko. Men de økende  antallet tilfeller i byene, inkludert Beijing, Shanghai og Guangzhou fikk myndighetene til å stramme inn restriksjonene igjen.

I hovedstaden kreves det nå en negativ PCR-test, mindre enn 48 timer gammel, for å få gå i handlegater, besøke hoteller, regjeringsbygninger og andre offentlige områder. Skolene i Beijing har også innført digital hjemmeundervisning ifølge de lokale myndighetene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/567083-china-coronavirus-record-beijing/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «og utbredt testing»
  testing, testing … En gedigen bløff hele greia.
  Med PCR testene som benyttes finner en nøyatig hva man leter etter, samma faen hva. Komer an på antall sykluser man kjører. (PCR testen, eller PKR burde det vel være på norsk, polymerasekjedereaksjon) er heller ikke beregnet for å dignostisere noen) Ved 35 sykluser så er den 97 % feil. I Norge kjøres det 45 sykluser. Bekrefte av smittevernlege fra UiO. Hvor lenge skal folk la seg lure ?

  Svar
 • Dette som skjer i Kina har selvfølgelig ikke så mye med covid og sykdom å gjøre derimot har det med det å gjøre at det kinesiske regimet ønsker total makt og fullstendig kontroll over befolkningen. For noen måneder siden var det spesielt Shanghai som var utsatt for disse nedstengningene og den egentlige grunnen til det er at det bor flere der som opponerer sterkt mot Xi og hans kontrollregime og ønsker å avsette han (Xi). Nedstengningene har som sagt lite eller ingenting med covid eller sykdom å gjøre. Et ordtak som er velkjent i den kinesiske befolkningen er at han (Xi) har mistet sitt «himmelske mandat».

  Svar
 • Northern Light.
  26 november 2022 17:06

  Den kontantløse verden kommer nærmere: Nå tester India ut digital sentralbank valuta.

  Av Schiffgold com.
  Sentralbankene er sentrale for makt og kontroll ettersom de alle øker bruken av digitale valuta for å erstatte kontanter. Dette er orkestrert av Bank for International Settlements som sitter på toppen av den globale bankpyramiden.

  Vi rapporterte nylig at Federal Reserve planlegger å lansere et 12-ukers pilotprogram i samarbeid med flere store kommersielle banker, for å teste gjennomførbarheten av en sentralbanks digital valuta (CBDC). USA er ikke alene om å eksperimentere med digital valuta. India er i gang med å utvikle en digital rupi og annonserte nylig den andre testfasen.

  Etter å ha kjørt et pilotprogram for å teste sin digitale valuta på grossistnivå, har Reserve Bank of India (RBI) annonsert at den vil teste den digitale rupien i detaljhandelen. I følge RBI er sentralbankens digitale valuta «et lovlig betalingsmiddel utstedt av en sentralbank i digital form. Det er det samme som en fiat-valuta og kan byttes en-til-en med fiat-valutaen. Bare formen er annerledes».

  Digital valuta ligner på bitcoin og annen kryptovaluta. De eksisterer som virtuelle sedler eller mynter i en digital lommebok på datamaskinen eller smarttelefonen. Forskjellen mellom en statlig digital valuta og bitcoin, er verdien av den digitale valutaen er støttet og kontrollert av staten, akkurat som tradisjonell fiat-valuta. Som RBI sa det, «I motsetning til kryptovalutaer, er en CBDC ikke en vare eller krav på varer eller digitale eiendeler. Kryptovalutaer har ingen utsteder. De er ikke penger, absolutt ikke valuta, slik ordet har blitt forstått historisk.».

  I følge en rapport i Economic Times of India, vil National Payments Corporation of India være vert for plattformen for det digitale rupi-betalingssystemet under testfasen. Reserve Bank of India ønsker at hver forretningsbank i pilotprogrammet skal teste detaljbruken av den digitale rupien med 10 000 til 50 000 brukere. State Bank of India, Bank of Baroda, Union Bank of India, ICICI Bank, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, Yes Bank og IDFC First Bank vil delta i pilotprogrammet. Hvis dette er vellykket, vil RBI rulle ut programmet til hele det indiske banksystemet.

  «E-rupien vil bli lagret i en lommebok, valørene vil være tilgjengelige etter kundens forespørsel, akkurat som du ber om kontanter fra en minibank. Bankene lanserer dette kun i utvalgte byer, sa en person involvert i programmet til Times.

  I et notat pekte RBI på fordelene med digital valuta: «Det antas at detaljhandel-CBDC kan gi tilgang til trygge penger for betaling og oppgjør, da det er et direkte ansvar for sentralbanken. Engros-CBDC har potensial til å gjøre om oppgjørssystemer for finansielle transaksjoner og gjøre dem mer effektive og sikre. Ut fra potensialet som tilbys av hver av dem, kan det være fordelaktig å introdusere begge».

  Offentlig utstedte digitale valuta selges inn på løftet om å tilby et trygt, praktisk og sikrere alternativ til fysiske kontanter. Vi blir også fortalt at det vil hjelpe til med å stoppe farlige kriminelle som liker kontanter. Men det er en mørkere side – løftet om kontroll. Roten til bevegelsen mot statlig digital valuta er «krigen mot kontanter.» Eliminering av kontanter skaper potensialet for regjeringen til å spore og til og med kontrollere forbruk, og det vil gjøre det enda enklere for sentralbanker å engasjere seg i manipulerende pengepolitikk som negative renter.

  Det blir også umulig å skjule selv den minste transaksjon. Noe så enkelt som morgenturen din til Starbucks ville ikke være en hemmelighet for regimet. Som Bloomberg sa det i en artikkel da Kina lanserte sitt digitale yuan-pilotprogram, gir digital valuta «Kinas myndigheter en grad av kontroll som aldri er mulig med fysiske penger». Regimet kan til og med «slå av» en persons mulighet til å kjøpe. Bloomberg beskrev hvor mye kontroll en digital valuta kan gi regimet.

  PBOC har også antydet at de kan sette begrensninger på størrelsen på enkelte transaksjoner, eller til og med kreve en avtale for store transaksjoner. Noen observatører lurer på om betalinger kan knyttes til det nye sosiale kredittsystemet, der borgere med eksemplarisk oppførsel er «hvitelistet» for privilegier, mens de anmerkninger blir holdt utenfor. «Kinas mål er ikke å gjøre betaling mer praktisk, men å erstatte kontanter, slik at det kan kontrollere folk mer enn det allerede gjør,» argumenterer Aaron Brown, en krypto-investor som skriver for Bloomberg Opinion.

  Kina lanserte sitt digitale yuan-pilotprogram i fjor. Kineserne statlig støttet digital valuta fikk et løft, da landets største nettforhandler annonserte den første virtuelle plattformen for å akseptere den kinesiske digitale valutaen.

  Fra Schiffgold, publisert 23 november 2022. Skrevet av Schiffgold com.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: War on Cash: India Rolling Out Retail Pilot Program for Digital Rupee.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Pharma vil tjene på dette!

Millioner lider av at ferdigmatindustrien får økende markedsandeler verden rundt

Forrige innlegg

De skylder på Russland, men EU har seg sjøl å takke.

Nå kommer general Vinter!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.