POSTED IN Coronavaksiner, Endring av politikken, Økonomi

Canada: Hardt mot hardt.

Politikere karakteriserer demonstrantene som «terrorister».

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi skal ikke si for mye om det som nå skjer i Canada, men at det er et opprør mot en politikk som er ført er det ikke tvil om. Vaksinemandatene (krav om vaksinering) utløste opprøret, men vi tror det stikke mye dypere. Det raseriet som utløses henger sammen med den økonomiske politikken har vært ført i en rekke vestlige land de siste ti-årene.

Vi tror at hvis dette opprøret når USA, da vil det kunne få langt voldsommere om mer dramatiske utslag fordi mangelen på sosiale sikkerhetsnett er enda større der enn i nabolandet Canada. Men dette gjenstår å se.

Det sier også sitt om situasjonen når ledere i Ottawa kaller de som demonstrerer for terrorister. Da er den tilspisset og den oppleves som desperat hos de som forsvarer den politikken som har utløst opptøyene.

Det er nettopp erklært unntakstilstand og det forteller også noe om den misnøyen som nå er utløst.

Redaksjonen

Ottawa er under «beleiring» midt i nasjonalt «opprør» ifølge myndighetene.

Politiet erklærer protestene til Frihetskonvoien som «en trussel mot vårt demokrati».

Politiet i Ottawa holdt et hastemøte på lørdag ettermiddag. Men de greidde ikke komme opp med en klar plan på hvordan de skal behandle lastebilsjåførene og  dere støttespillere, de som i over en uke har protestert mot landets obligatoriske Covid-19-vaksine. 

«Nå har denne okkupasjonen vart i åtte dager. Byen vår er under beleiring. Det vi ser er at dette er et større problem enn bare her i Ottawa. Dette er et opprør som har spredt seg til hele landet.

Dette er galskap. Vi trenger en konkret plan for å få slutt på dette», sa styrelederen i Ottawas City Council, Diane Deans ved begynnelsen av en nesten to timer lang digital diskusjon.

Sjefen for politiet i Ottawa Peter Sloly var enig i hennes beskrivelse av situasjonen. Han sa de lokale politiet «aldri hadde tenkt at de skulle takle en by under beleiring». Og han fordømte det med mangelen på ressurser – og lovlige myndigheter – for å spre protestene.

Deans spurte Sloly hva slags ressurser og hjelp han trengte for å få slutt på demonstrasjonene «med én gang». Og om han ønsket a byen skulle be om assistanse fra den føderale regjeringen, eller kanskje det militære.

Sloly  svarte et det finnes ikke noe «øyeblikkelig» svar, siden situasjonen hele tiden utviklet seg. Han gjentok at «Vi har ikke tilstrekkelige ressurser for på en skikkelig og effektiv måte å løse denne situasjonen».

På et punkt undret Deans om byen hadde lovlig grunn til å forby ulovlige ansamlinger. Og hvis ikke, om de kunne beordre massearrestasjoner istedenfor å gå etter dem «med én kriminalsak av gangen». 

«Det er så mange mennesker der ute som er engasjert på en måte å skape kaos på , så vi må være i stand til å få alt dette under kontroll», sa hun.

__________________________________________________________________

«Vi kan ikke tillate at denne formen for terrorisme fortsetter på denne måten i vårt samfunn».
__________________________________________________________________

På lørdag ettermiddag regnet politiet med at «500 tunge kjøretøyer var med i demonstrasjonen i rød sone», og at tusener av mennesker hadde sluttet seg til protestene. Det foregikk ved Parliament Hill og andre steder rundt om i Ottawa for andre uke på rad.

Mindre grupper av mot-demonstranter var også å se i gatene, selv om et større arrangement hos rivalene ble avlyst i siste minutt.

Bevegelsen mot obligatorisk vaksine har spredt seg langt utenfor nasjonens hovedstad. En større solidaritetsprotest til støtte for Frihetskonvoien fant sted i Toronto. Der satte politiet opp veisperringer i hele byens sentrum på lørdag.

Både lastebiler og mennesker må gi rom til utrykningskjøretøyer slik at disse kunne komme fram.

Ambulansepersonell ble forsinket ved Avenue og Bloor på grunn av lastebiler og protestanter. Dette er uakseptabelt og vil ikke bli tolerert.

Det er også trafikkforsinkelser i byen på grunn av protestene.

Protestantene ble møtt av en gruppe mot-demonstranter som holdt opp plakater med støtte til helsearbeiderne.

Tusenvis av demonstranter har samlet seg i provinshovedstaden Quebec, og det var også demonstranter i Vancouver.

Det  kommer ut videoklipp fra Quebec i sosiale medier i ettermiddag. Store mengder har samlet seg foran Nasjonalforsamlingen for å protestere mot obligatorisk Covid-19-vaksine. Folk er i godt humør og synger. 

Jeg har aldri sett maken til dette. Og det skjer over hele Canada.

Mindre protester ble rapportert i Calgary, Fredericton, Regina og Winnipeg.

Lastebilkonvoien blir nå blokkert av motdemonstranter på sykler langs hovedgaten i Vancouver.

Protestantene kommer til å bli i gatene helt til bestemmelsen om obligatoriske Covid-19-vaksiner blir trukket tilbake.

Myndighetene fordømmer protestene som velorganiserte forstyrrende okkupanter. De betegner dem «stadig mer skadelige og farlige» og som plager livet til lovlydige borgere.

Ottawa-politiet har tidligere annonsert at de vil utplassere alle mulige ressurser og bruke alle mulige taktikker for å avslutte Frihetskonvoien.

Fra Vancouver

Under en pressekonferanse på fredag advarte Sloly at om noen ble sett i å gi «mat, vann, drivstoff, logistikk eller penger» til protestantene vli bli tiltalt for å ha brutt loven.

Politiet samler nå inn sjåførenes ID, registrering, forsikring-opplysninger og informasjon om økonomi for senere å kunne tiltale dem. Dette advarte Sloly om.

Politisjefen hyllet styrken sin for å ha redusert antallet lastebiler i bysenteret i  Ottawa sist uke. Han insisterer på at styrken hans «ikke vil ta noen hensyn i disse aksjonene». Han argumenterer i stedet på at målet er å «få slutt på demonstrasjonene» med alle mulige midler.

«Alle muligheter ligger nå på bordet», gjentok politisjefen under pressekonferansen. Han sa at protestene har fått et omfang som er «helt uten like».

Han sammenligner dette med opprøret mot Capitol i Washington den 6. januar. Han antyder at hans styrker er de enste som står mellom fredelige protester og komplett kaos.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde fra Lyon i Frankrike v/Baudouin Wisselmann

https://www.rt.com/news/548444-police-freedom-convoy-siege-insurrection/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «at om noen ble sett i å gi «mat, vann, drivstoff, logistikk eller penger» til protestantene vli bli tiltalt for å ha brutt loven.»

  Det er noen som ikke vet at i begrepet demokrati ligger det en borgerplikt ( som E. Solberg uttalte i Norge, – men dessverre for å innordne seg) til å tenke og agere sjøl.
  Media i Norge vet det tydligvis ikke. ( Eller er betalt for å ikke ville vite eller stille spørsmål) Og vi har altfor mange innbyggere som helst skulle ønske at de var barn, og at regjeringen var deres foreldre.
  Covid-hysteriet har vært/er skremmende nok.
  Men mer skremmende er tanken på hva myndigheter og media i mange nasjoner, f.eks Norge, kan sette i gang når det er behov for hysteri, ensretting og Grunnlovsbrudd. – Eller krigsforberedelser.
  Bombing av Libya, klimakunnskap-manipulasjon, Covid-tallmanipulasjon, strømsalg ….
  Velg fritt.
  Vi bør begynne med å stille de to store regjeringspartiene for retten i Norge, for å ha brudt Grunnloven gang på gang siden 1945 og ødelagt både folkehelse og nasjonsbygging.
  De andre får vente til vi har bedre tid.

  Svar
 • Sa det tidlig i aksjonen. De som er virkelig farlige her, er verdens ledere som tvinger folket til å ta livet av seg. Sinnsyke ledere (gjelder Norge også) er så høye på seg selv og så makt og herskesyke at de kommer til å provosere frem en konfrontasjon som gjør at de «lovlig» kan sette inn militæret mot sitt eget folk. Det er disse som er terrorister! Hele verdens befolkning burde starte tilvarende støtteaksjoner. Vi må kvitte oss med verdens ledere før det er for sent. Som sagt før, så kjemper vi mot uhyggelige krefter. Støtter asjonen 100 %

  Svar
 • Har det vært vaktskifte på Derimot ?.Jeg bare spør ?.For en tid tilbake forsvant en gruppe fra Derimot,denne gruppen var aktiv på det settet at alle «farlige temaer» ble angrepet og nå ser det ut til at en ny gruppe har inntatt Derimots debattfelter.
  Kanskje går det ikke så bra med de arenaene de opererte på, og da rykker de inn på nye områder,får håpe de har gjort seg noen nye oppfatninger,nå som de har forlatt nyhetsspeilet,jostemikk,norgespartiet og deres avis.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Canada:

Myndighetene setter hardt mot hardt med unntakstilstand.

Forrige innlegg

Dobbeltsnakk og manipulasjoner

Kommunikasjon i Covid-tiden

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.